Zo vind je werk in het buitenland

Digital nomad

Zo vind je werk in het buitenland

29 juni 2022

Tags: , ,

Een van de meest gestelde vragen rond locatie onafhankelijk werken is: hoe vind je werk in het buitenland? Geen gekke vraag, want dat is vrij essentieel als je reizen en werken wilt combineren. Eerder al schreef ik een blog over mijn ervaring met opdrachtgevers vinden als freelancer, maar niet iedereen werkt als zzp’er werken of wil dat. Gelukkig zijn er ook andere opties, zoals voor een werkgever in het buitenland werken. Lees snel verder voor mijn tips!

Lees ook: Hoe kom je als digital nomad aan opdrachtgevers?

Zo vind je werk in het buitenland

Als je in het buitenland wilt werken, heb je verschillende opties. Als je al werk hebt, kun je kijken of het eventueel mogelijk is om dit werk remote te doen. Zo niet, dan zul je op zoek moeten gaan naar een baan in het buitenland. En hier kan Anywork Anywhere je bij helpen. Dit is een website die wonen en werken in het buitenland mogelijk maakt. Ze bieden enorm veel vacatures in diverse landen aan, zodat er altijd een baan tussenzit die bij jou past. En het zijn ook echt leuke banen, waarop ikzelf bijna zou solliciteren (denk: Content Moderator bij Pinterest in Lissabon. Hallo, dat wil ik!).

Werken in Lissabon

Sowieso is werken in Lissabon geweldig. Je hebt er meer dan genoeg goede coworking spaces waar je hele dagen geconcentreerd kunt werken. Daarnaast zit Lissabon vol leuke koffietentjes waar je welkom bent met je laptop. Het is maar net wat je fijn vindt! Een ander voordeel van werken in Portugal is dat het leven er goedkoop is. Toen ik een maand in Lissabon woonde en werkte was ik in totaal bijna €1.300 kwijt, inclusief de kosten voor de vliegreis, accommodatie, (uit) eten en drinken. Het ligt er natuurlijk aan wat je allemaal doet, maar van de basisbehoeften liggen de prijzen lager dan in Nederland. Als ik jou was zou ik dus zeker even tussen de vacatures in Portugal kijken!

Lees ook: Dit zijn de kosten van een Lissabon workation

Alleen reizen naar Lissabon: tips voor een solo reis

Maar er zijn natuurlijk ook voldoende vacatures in andere landen, zoals Frankrijk, Griekenland, Italië, Malta en Spanje. Wat denk je van werk als klantenservice medewerker op Kreta, of als Online Croupier op Malta of in Madrid? Het aanbod op Anywork Anywhere is eindeloos!

Meer lezen over werken in het buitenland? Check dan ook:

Dit artikel bevat een samenwerking.

0 likes

Your email address will not be published.