Samsung trucjes die je digital nomad-leven makkelijker maken

Digital nomad

Samsung trucjes die je digital nomad-leven makkelijker maken

1 februari 2023

Tags:

Eerder al deelde ik iPhone trucjes die je digital nomad-leven makkelijker maken. Dus dan is het wel zo eerlijk om ook Samsung trucjes te delen! Want welke telefoon je ook hebt, als je remote werkt is je smartphone je leven. Je gebruikt ‘m niet alleen om te bellen, maar ook voor werk, mail, social media, om contact te houden met familie en vrienden, als camera voor foto’s en video’s, en ga zo maar door. En deze Samsung trucjes maken dat allemaal net even wat makkelijker!

Handige Samsung trucjes

Voor de doorgewinterde Samsung-fan liggen onderstaande tips & tricks misschien voor de hand. Maar als jij net een nieuwe telefoon hebt of erover denkt om een Samsung telefoon te kopen, zorgen ze voor veel gebruiksgemak. Ik ben zelf nog enorm tevreden met m’n huidige smartphone, maar ben stiekem ook heel benieuwd naar de Samsung Galaxy Z Flip4, omdat hallo: een vouwbare telefoon! Dat brengt me helemaal terug naar vroeger. En sowieso houd ik wel van de grote schermen en ronde zijkanten uit de Galaxy-serie. Anyway, hier komen de Samsung trucjes!

Lees ook: iPhone trucjes die je digital nomad-leven makkelijker maken

Screenshot hack

Het gebeurt ons allemaal wel eens: je hebt een screenshot van een website gemaakt, maar weet de precieze url niet meer. In plaats van zelf helemaal op onderzoek uit te gaan, is de screenshot functie van de Samsung Browser de oplossing. Want als je een screenshot maakt in deze browser, zie je onderaan de screenshot een ‘Go To Website’ button. En als je hier op klikt opent jouw browser automatisch de pagina waarvan jij een screenshot hebt gemaakt! Hoe handig?

Batterij besparen

Om te voorkomen dat de batterij snel leegloopt, is het slim om te bekijken welke grootverbruikers jij op je telefoon hebt staan. Dat doe je als volgt:

  • Ga naar Instellingen > Batterij
  • Scroll naar beneden om te bekijken welke apps de meeste energie verbruiken. Pas waar nodig wat instellingen aan.

Tip: verschuif de schakelaar onder ‘Activiteit op achtergrond toestaan’, zodat het vakje grijs kleurt. Zo voorkom je dat de app op de achtergrond alsnog stroom verbruikt.

Lees ook: Zo gaat de batterij van je telefoon langer mee

Notificaties snoozen

De een na laatste tip uit de reeks Samsung tips & tricks: notificaties snoozen. Als je lekker aan het werk bent en een notificatie op je telefoon krijgt die je nu even niet kunt openen, kun je de melding snoozen. Zo hoef je ‘m niet helemaal weg te halen – waardoor je ‘m waarschijnlijk vergeet – maar gewoon tijdelijk uitstellen.

  • Ga naar: Instellingen > Meldingen > Geavanceerd > Meldingen snoozen toestaan

Als je een notificatie krijgt kun je deze voortaan een stukje naar links swipen, waarna je de snooze tijd in kunt stellen.

Geheime knop voor je favo app

Twee keer de aan/uit-knop indrukken en je gaat naar je favoriete app! Of dat nou WhatsApp, TikTok of Spotify is. Handig toch? Zo stel je dat in:

  • Ga naar: Instellingen
  • Kies voor: Geavanceerde functies
  • Druk op: Zijtoets
  • Kies een functionaliteit voor: Twee keer drukken
  • Kies een actie voor: Houd ingedrukt

Lees ook: 8x handige gadgets voor Digital Nomads

Dit artikel bevat een samenwerking.

0 likes

Your email address will not be published.