Met de trein naar Italië reizen: mijn route & tips

Travel

Met de trein naar Italië: mijn ervaring, de kosten & tips

1 augustus 2022

Tags: , , , , , ,

Met de trein naar Italië reizen? Dat kan! Je ziet onderweg het landschap letterlijk veranderen, kunt werken of lekker chillen, bent duurzaam bezig, en komt telkens midden in een stad aan – wat weer reistijd, gedoe en geld scheelt to.v. aankomen op een vliegveld. Ik vind het echt een aanrader! Vorig jaar maakte ik een treinreis vanuit Nederland naar Zuid-Italië, van drie weken. Het was in één woord fantastisch. Aangezien ik er af en toe nog vragen over krijg – én het een geweldige route en reis is – deel ik in dit blog graag m’n ervaring en tips met je!

Lees ook: Waarom treinen chiller is dan vliegen

Met de trein naar Italië

First things first: de route van mijn treinreis naar Italië. Die ging als volgt:

» Van Rotterdam naar Parijs / reistijd: 2:40 uur
» Van Parijs naar Marseille / reistijd 3:20 uur
» Van Marseille naar Nice / reistijd 2 uur
» Van Nice naar Cinque Terre / reistijd 5 uur
» Van Cinque Terre naar Rome / reistijd 4 uur
» Van Rome naar Napels / reistijd 1:13 uur
» Napels naar Amalfi / reistijd 1:15 uur

In elke stad verbleef ik minstens 2 en maximaal 7 nachtjes, en in totaal deed ik er 3 weken over. Dit kan dus sneller en langzamer, het ligt eraan hoe lang je de tijd hebt. Als je het stuk van Nice naar Cinque Terre te lang vindt, kun je een tussenstop in Genua maken. Ook zou je tussen Cinque Terre en Rome nog een tussenstop in Florence kunnen maken. Zo zie je maar dat er waarschijnlijk meer mogelijk is dan je denkt!

De kosten van deze treinreis

In totaal betaalde ik €338,88 voor deze reis. Daarna vloog ik vanaf Napels terug naar huis, maar je zou natuurlijk ook met de trein terug kunnen reizen. Bijvoorbeeld via Milaan naar Basel en dan de rechtstreekse trein naar Amsterdam. Hallo te gekke rondreis!

5 redenen waarom met de trein reizen chiller dan vliegen is

Zo boek je een internationale treinreis

Een internationale treinreis zoals de trein naar Italië kun je gewoon online boeken. Dat scheelt vaak ook nog eens boekingskosten! Als ik vanuit Nederland ga reizen, boek ik m’n treintickets altijd via NS International. Je kunt dan ook meteen vanaf het station bij jou in de buurt boeken, dat scheelt een keer in-en uitchecken. Een andere optie om treintickets binnen Europa te boeken is Trainline. Daar kun je tickets bij meer dan 200 vervoersmaatschappijen boeken. Beide zijn overzichtelijke websites die makkelijk in gebruik zijn.

Tips per bestemming

Natuurlijk heb ik overal over geschreven. Lees daarvoor de volgende artikelen:

Solo reizen: is het leuk om alleen naar Cinque Terre te gaan?

Tips voor treinreizen

Nog een paar laatste tips voor je treinreis naar Italië:

  • Boek je trein tickets op tijd, dat scheelt veel geld.
  • Kijk tijdens het boeken van je treintickets naar de verschillende tijdstippen en duur van de treinreis, want hierdoor kan de prijs nogal verschillen.
  • Neem alleen handbagage mee, lees via deze link mijn tips daarvoor.
  • Bereid je treinreis goed voor, zodat je onderweg genoeg te doen hebt! Ik pak altijd een paar boeken in, download een aantal podcasts en Netflix series, en sla lekker veel snacks in. Ga lekker chillen, wedden dat de tijd vliegt?

Meer inspiratie voor treinreizen nodig? Lees dan ook:

0 likes

Your email address will not be published.