Besparen op je mobiele telefoonabonnement

Digital nomad

Besparen op je mobiele telefoonabonnement

6 januari 2021

Tags: ,

Als Digital Nomad is het slim om goed naar je mobiele telefoonabonnement te kijken. Want je telefoon is best wel essentieel: je hebt ‘m nodig tijdens het reizen, houdt er contact met je familie en vrienden mee, checkt je mail erop, doet eventueel wat werk, maakt er foto’s mee, en als de wifi ergens niet werkt kun je een persoonlijke hotspot aanzetten. Daarom is een hoog aantal MB handig, maar je wilt ook weer geen abonnement van €50 want dat drukt erg op je vaste lasten. En die willen we juist minimaliseren. Want hoe lager je vaste lasten, des te meer geld er overblijft voor reizen! Daarom in dit blog mijn tips om te besparen op je mobiele telefoonabonnement.

Lees ook: Besparen op je verzekeringen tips

Besparen op je mobiele telefoonabonnement

Een gemakkelijke manier om op je mobiele telefoonabonnement te besparen, is door een abonnement zonder toestel te nemen. Die zijn namelijk een stuk goedkoper dan abonnementen mét smartphone. Zo betaal‌ ‌je echt‌ ‌alleen‌ ‌voor‌ ‌de‌ ‌minuten‌ ‌en‌ ‌MB’s ‌die‌ ‌je‌ ‌gebruik‌t, ‌en‌ ‌niet‌ voor‌ ‌een ‌toestel. Ideaal als je telefoon nog goed werkt, en anders kun je er een los kopen. Je bent dan meestal nog goedkoper uit dan wanneer je een telefoon bij je abonnement ‘krijgt’ en die maandelijks afbetaalt. Hiermee voorkom je trouwens ook een telefoonabonnement met een BKR registratie, want je krijgt alleen een BKR notering bij een abonnement inclusief telefoon met een waarde vanaf €250. Toch best fijn!

Let op het aantal MB

Kijk hierbij wel goed naar welke bel -en internetbundel je neemt. Zoek bij je oude provider op hoeveel je in het verleden gebruikt hebt en baseer je op de duurste maand. Je kunt beter te veel hebben dan te weinig! Vergeet ook niet dat je je bundel binnen heel Europa kunt gebruiken. Ideaal als je locatie onafhankelijk werkt! Zo heb ik afgelopen september tijdens m’n reis door Italië heel wat uurtjes onderweg in de trein gewerkt. Ik zette een persoonlijke hotspot vanaf m’n telefoon aan en kon uren op m’n laptop werken. Top!

Bespaar waar mogelijk

Maak overal waar dat mogelijk is verbinding met wifi, en doe zoveel mogelijk dingen offline. In Spotify kun je muziek downloaden en in Netflix series. Die kun je vervolgens offline beluisteren en bekijken, waardoor het je geen MB’s kost. Alle kleine beetjes helpen he? Enne, het is ook chill voor in het vliegtuig of als je buiten Europa reist.

Lees ook: Op reis een simkaart kopen: waarom & hoe

Bel je provider op

Houd in de gaten wanneer je abonnement afloopt en ga dan opnieuw vergelijken. Waar ben je nu het goedkoopst uit? Als je al lang bij dezelfde mobiele telefoonprovider zit en daar wilt blijven, bel de opzeglijn dan eens op en geef aan dat je je abonnement wilt stopzetten. Dan komt er vast en zeker ineens een mooie aanbieding jouw kant op, om je als klant te behouden. Dus gewoon doen! Het is toch oneerlijk dat alleen nieuwe klanten korting krijgen, en vaste klanten niet?

Hopelijk heb je wat aan mijn tips, succes!

Dit artikel bevat een samenwerking.

2 likes

Your email address will not be published.