add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Het leven van een digital nomad: Merel van der Wouden

Digital nomad

Het leven van een digital nomad: Merel van der Wouden (31)

3 april 2018

Tags: ,

Toen ik een jaar geleden besloot een digital nomad te worden, was Merel van der Wouden één van de eerste Nederlandse digital nomads die ik op Instagram vond. Ze woonde op Bali, en aangezien dat eigenlijk mijn beginpunt zou zijn, zorgde ze voor veel inspiratie. A lot can happen, want mijn beginpunt is Kaapstad geworden en Merel zit nu in Australië. Dus ik stuurde haar een berichtje om te vragen naar haar digital nomad-avontuur.

Lees ook: Hoe word je een digital nomad? Een stappenplan

Wanneer en hoe ben je een digital nomad geworden?

“Voor mijn Bali-avontuur werkte ik vier jaar als business consultant in Toronto, Canada. Afgelopen september besloot ik om tijdelijk naar Bali te verhuizen en aan mijn online bedrijf Blackbird Negotiations te werken. Ik wilde meer vrijheid, meer voldoening, yoga en meditatie. Ik besloot de Mindfulness Cursus van Nadja van Osch in Bali te volgen, dus zo ontstond het Bali idee.”

Je ‘woont’ nu in Sydney: blijf je daar of heb je al een volgend plan?

“Ik woonde hiervoor op Bali en ben van plan Australië over een paar weken weer te verlaten. Ik ga eerst naar Indonesië (Bali en Sumbawa) en daarna waarschijnlijk naar Tahiti. Daarnaast vlieg ik tussendoor ook nog naar LA, Indio en Singapore voor een klant.”

Hoe zorg je voor inkomsten, en had je dit al opgebouwd voordat je aan het DN-leven begon?

“Ik werk part-time aan Blackbird Negotiations en daarnaast werk ik als business/strategisch consultant voor twee klanten. Ik begon mijn avontuur op mijn spaargeld en sommige maanden snoep ik daar nog steeds van.”

Lees ook: Hoe betaal je een leven als digital nomad? 

Wat vind je het leukst aan het leven als digital nomad?

“De vrijheid, het reizen, de mogelijkheden en de mensen die ik ontmoet. Er is zoveel potentie en bijna alles is mogelijk, zo lang je in jezelf gelooft en er daarnaast hard voor werkt.”

Wat had je van tevoren anders verwacht?

“Het is lastiger dan gedacht. Geen internet, geen wifi, de hotspot die niet werkt, afleiding, tijdsverschil, op elke nieuwe plek moet je even inkomen. Meestal test ik de plekken waar stabiel internet is van tevoren door ernaar toe te gaan. Maar het komt wel eens voor dat het later toch slechter werkt, waardoor ik een call moet verplaatsen.”

Lees ook: Hoe blijf je als digital nomad gemotiveerd om te werken?

Is er iets wat je achteraf anders had gedaan?

“Nee, ik denk niet dat ik iets anders had gedaan.”

Het leven is om te leren!

Heb je tips voor mij en andere beginnende digital nomads?

“Jazeker! Het is niet zo leuk en makkelijk als het eruit ziet op bijvoorbeeld Instagram, dus je moet het echt graag willen! Denk heel goed na waarom je dit leven wilt en hoe je zorgt dat je je werk gedaan krijgt naast het nomaden leven. Praat met andere digital nomads, maar luister vooral naar jezelf en kies jouw weg!!!”

Volg Merel op Instagram en houd Blackbird Negotiations in de gaten voor tips, strategieën en best practices om beter te onderhandelen! Meer verhalen van digital nomads? Lees de interviews met Chris en Alex, die ik allebei in Thailand ontmoette.

5 likes

Your email address will not be published.