add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Een stedentrip zonder stress: 6 tips

Travel

7 tips voor een relaxte stedentrip zonder stress

20 juni 2019

Tags:

Hoe leuk een stedentrip ook is, het kan best stressvol zijn. Omdat je maar een paar dagen in een stad bent en àlles wilt zien, kom je eerder moe dan uitgerust thuis. De afgelopen jaren boekte ik geregeld weekendjes weg, waarbij ik elke keer weer tegen dezelfde dingen aanliep. Een vlucht ‘lekker’ vroeg heen en laat terug boeken bijvoorbeeld, zodat ik kapot op bestemming aankwam en eenmaal weer thuis afgepeigerd was. Inmiddels weet ik beter en zorg ik voor een relaxte stedentrip. Zo was ik onlangs een lang weekend in Londen en was dat de meest chille citytrip ooit. Daarom bij deze: 7 tips voor een stedentrip zonder stress.

Lees ook: De 12 mooiste boutique hotels van Nederland

Een relaxte stedentrip zonder stress

1. Ga voor een handbagage koffertje

Plan van tevoren de outfits die je tijdens je stedentrip aan gaat doen, zodat je eenmaal op reis geen dilemma’s hebt. Stop alles vervolgens in een handbagage koffertje zodat je niets hoeft in te checken. Dit scheelt toch weer tijd doordat je op het vliegveld niet hoeft te wachten bij de bagageband. En dat betekent meer tijd op bestemming! Zorg er trouwens wel voor dat je op de heenweg op tijd bij de gate bent, want anders is de kans groot dat je je koffertje alsnog moet inchecken omdat er geen plek meer is.

Lees ook: Alleen met handbagage reizen, zo doe je dat

2. Boek een niet al te vroege vlucht

Hoe chill om 5:00 uur vliegen ook klinkt zodat je om 9:00 uur op locatie bent, bedenk wel dat je kapot zult zijn van het vroege opstaan en de vlucht. Ik weet van mezelf dat ik dan ook sneller geïrriteerd ben – niet echt gezellig. 😉 Dit geldt trouwens ook voor de terugvlucht. Als je laat vliegt en de volgende dag weer vroeg moet werken, begin je moe en zul je dat de rest van de week voelen.

Lees ook: 6 handbagage essentials voor een chille vlucht 

3. Maak keuzes tussen activiteiten

Dit is wat mij betreft de belangrijkste tip voor een stedentrip zonder stress. Doe van tevoren goed onderzoek naar de stad van bestemming en bepaal dan welke drie dingen je per se wilt zien. Alles van een nieuwe stad zien gaat je sowieso niet lukken, en daar raak je alleen maar gefrustreerd van. Ik heb geleerd dat niet alles te plannen is en dat spontane dingen vaak ook veel leuker zijn. En door keuzes te maken houd je hier tijd voor over!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

4. Gebruik Google Maps optimaal

Een stedentrip zonder Google Maps bestaat niet. Ik ga van tevoren altijd veel blogs af, op zoek naar leuke koffie- en eettentjes. Die voeg ik allemaal toe als favoriet in m’n Google Maps app. Als ik lekker aan het ronddwalen ben en ineens stervensveel honger of zin in koffie krijg en niet direct iets kan vinden, open ik m’n app en tadaaa: daar zijn ineens allemaal opties om de hoek.

5. Boek een hotel of hostel in het centrum

Bekijk tijdens je Google onderzoek ook meteen in welke wijk je waarschijnlijk het meest zult zijn. Als je je favoriete plekken in Google Maps opslaat zoals hierboven uitgelegd, zie je dat meteen. Boek in deze wijk een hotel of hostel, zodat je niet veel tijd en energie kwijt bent aan vervoer binnen een stad. Het is misschien iets duurder dan net buiten de stad slapen, maar je bespaart wel weer op kosten van het openbaar vervoer.Booking.com

6. Plan voldoende rustmomenten in

Tijdens een relaxte stedentrip is het onmogelijk om een lang weekend alleen maar op pad te zijn, dus zorg ervoor dat je elke dag even tijd neemt om uit te rusten. Zoek bijvoorbeeld voor de lunch een gezellig tentje uit of koop wat lokale producten voor een picknick. Hierna heb je weer nieuwe energie en kun je er de rest van de dag tegenaan!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

7. Sluit een reisverzekering af

Vergeet niet voor je stedentrip een reisverzekering af te sluiten. Als je vaak reist, is een doorlopende verzekering vaak goedkoper dan telkens een losse af te sluiten. Daarnaast is het natuurlijk ook een stuk gemakkelijker: elke keer dat je op reis gaat heb je er geen omkijken naar. Ik kan me nog wel een keer herinneren dat ik last minute op Schiphol een reisverzekering via m’n telefoon heb afgesloten. Geloof me: dan ga je niet chill op reis!

Lees ook: Besparen op je verzekeringen: 5 tips

Bonus: ideeën stedentrip Nederland

Op zoek naar ideeën voor een stedentrip binnen Nederland? Bij deze mijn tips:

3 likes

Your email address will not be published.