Een stedentrip zonder stress: 6 tips

Travel

Een stedentrip zonder stress: 6 tips

20 juni 2019

Tags:

Hoe leuk een stedentrip ook is, het is best stressvol. Omdat je maar een paar dagen in een stad bent en àlles wilt zien, kom je eerder moe dan uitgerust thuis. Voordat ik een digital nomad werd, boekte ik geregeld weekendjes weg, en daarbij liep ik elke keer weer tegen dezelfde dingen aan. Een vlucht ‘lekker’ vroeg heen en laat terug boeken bijvoorbeeld, zodat ik kapot op bestemming aankwam en eenmaal weer thuis afgepeigerd was. Inmiddels weet ik beter. Zo was ik onlangs een land weekend in Londen en was dat de meest chille citytrip ooit. Daarom bij deze: 6 tips voor een stedentrip zonder stress.

Ga voor een handbagage koffertje

Plan van tevoren je outfits, zodat je eenmaal op reis geen dilemma’s hebt. Stop alles vervolgens in een handbagage koffertje zodat je niets hoeft in te checken. Dit scheelt toch weer tijd doordat je niet hoeft te wachten bij de bagageband. En dat betekent meer tijd op bestemming! Zorg er trouwens wel voor dat je op de heenweg op tijd bij de gate bent, want anders is de kans groot dat je je koffertje alsnog moet inchecken omdat er geen plek meer is.

Lees ook: Alleen met handbagage reizen, zo doe je dat

Vlieg niet te vroeg

Hoe chill om 5.00u vliegen ook klinkt zodat je om 9.00u op locatie bent, bedenk wel dat je kapot zult zijn van het vroege opstaan en de vlucht. Ik weet van mezelf dat ik dan ook sneller geïrriteerd ben – niet echt gezellig. 😉 Dit geldt trouwens ook voor de terugvlucht. Als je laat vliegt en de volgende dag weer vroeg moet werken, begin je moe en zul je dat de rest van de week voelen.

Lees ook: 6 handbagage essentials voor een chille vlucht 

Maak keuzes

Dit is wat mij betreft de belangrijkste tip voor een stedentrip zonder stress. Doe van tevoren goed onderzoek naar de stad van bestemming en bepaal dan welke drie dingen je per se wilt zien. Alles van een nieuwe stad zien gaat je sowieso niet lukken, en daar raak je alleen maar gefrustreerd van. Ik heb geleerd dat niet alles te plannen is en dat spontane dingen vaak ook veel leuker zijn. En door keuzes te maken houd je hier tijd voor over!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Gebruik Google Maps optimaal

Een stedentrip zonder Google Maps bestaat niet. Ik ga van tevoren altijd veel blogs af, op zoek naar leuke koffie- en eettentjes. Die voeg ik allemaal toe als favoriet in m’n Google Maps app. Als ik lekker aan het ronddwalen ben en ineens stervensveel honger of zin in koffie krijg en niet direct iets kan vinden, open ik m’n app en tadaaa: daar zijn ineens allemaal opties om de hoek.

Boek een ho(s)tel in het centrum

Bekijk tijdens je Google onderzoek ook meteen in welke wijk je waarschijnlijk het meest zult zijn. Als je je favoriete plekken in Google Maps opslaat zoals hierboven uitgelegd, zie je dat meteen. Boek in deze wijk een hotel of hostel, zodat je niet veel tijd en energie kwijt bent aan vervoer binnen een stad. Het is misschien iets duurder dan net buiten de stad slapen, maar je bespaart wel weer op kosten van het openbaar vervoer.Booking.com

Plan rustmomenten in

Het is onmogelijk om drie tot vier dagen lang alleen maar op pad te zijn, dus zorg ervoor dat je elke dag even tijd neemt om uit te rusten. Zoek bijvoorbeeld voor de lunch een gezellig tentje uit of koop wat lokale producten voor een picknick. Hierna heb je weer nieuwe energie en kun je er de rest van de dag tegenaan!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Meer lezen over stedentrips? Lees mijn artikelen over Berlijn, Lissabon, Parijs en Valencia!

3 likes

Your email address will not be published.