Slapen onder de sterren bij The Nox Hotel

Travel

Slapen onder de sterren bij The Nox Hotel

3 februari 2021

Tags: , , ,

Spiksplinternieuw en prachtig mooi, dat is The Nox Hotel in Utrecht. In oktober 2020 geopend, na een verbouwing van vier jaar in het voormalige Polman’s Huis. Geheel in stijl met de naam van dit hotel, staan de donkerblauwe kleur van de nacht en de maan centraal, en dat is door het hele boutique hotel doorgevoerd. Qua inrichting kun je denken aan een mix tussen klassiek en modern, met een persoonlijke touch. De service is geweldig, zowel bij de receptie als op de kamer. Zo zetten ze van tevoren alvast de verwarming voor je aan en ligt er een welkomstkaartje voor je klaar, samen met een slaapmasker en wat verzorgingsspulletjes. Je merkt het al; ik ben groot fan! Lees snel verder voor meer over The Nox Hotel.

Bekijk meteen de huidige tarieven van the Nox Hotel!

The Nox Hotel

Boutique hotel The Nox ligt als een verborgen schat tussen het Janskerkhof en de Domtoren. Midden in het centrum, maar toch buiten de drukte. In 1811 was dit iconische pand een herensociëteit, later een café-restaurant, kerk en van 1985 tot 2016 zat hier grand café Het Polman’s Huis. Vier jaar lang werd het gerenoveerd, en het resultaat mag er wezen! Maar het is niet alleen pretty, tijdens de renovatie en bouw is ook voor duurzame opties gekozen. Zo is er door isolatie van gevels, daken en vloeren voor een besparing op gasverbruik gezorgd dat gelijk staat aan dat van 22 woningen. Ook draagt de verticale tuin tegen de achtergevel van het pand bij aan de vergroening van de binnenstad. Ze hopen dan ook de gouden Green Key te behalen: het internationale keurmerk voor bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, met zorg voor duurzaamheid, milieu en natuur.

Een ander hotel met een Green Key: Boutique hotel La Paulowna in Den Haag

The Nox Hotel in Utrecht

De kamers van boutique hotel The Nox

The Nox Hotel heeft 23 kamers, verdeeld over vier soorten en ingericht volgens de maancyclus. Zo heb je keuze uit de New Moon, Crescent Moon, Full Moon en Honey Moon. Elke maanfase heeft haar eigen mysterieuze eigenschappen, net als de kamers. Ze zijn allemaal ingericht met een mooie mix tussen klassiek en modern. En ook hier is het midnight blue doorgevoerd, en gecombineerd met een maan op de muur en een sterrenhemel door middel van lampen boven het bed. De hoge plafonds met een groot raam zorgen voor een ruim gevoel. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen tv met Chromecast, radio met bluetoothverbinding, Illy espressomachine met koffiecups en fairtrade Bradley’s thee.

Wij hadden de New Moon kamer geboekt, die uitkijkt op de sfeervolle Keistraat. Bij aankomst rond 13:00u konden we meteen de kamer in, omdat er de nacht ervoor niemand had geslapen. Zo fijn als dat kan! Zeker omdat het een hele koude dag was en we graag even wilden opwarmen. Bij binnenkomst in de kamer lag er een met de hand geschreven welkomstkaartje op bed, en was de tafel al gedekt. Dat soort kleine dingen laten je zó welkom voelen! Tien punten voor service.

The Nox Hotel kamer

Het douchegedeelte is volledig van marmer, met een heerlijke grote regendouche en nog een aparte douchekop. Normaal gesproken douche ik niet zo lang, maar hier kon ik bijna niet onder vandaan komen, zo fijn. Er staan heerlijke verzorgingsproducten van Marie Stella Maris, wat wat mij betreft een grote plus is. Ook ligt er bij de wastafel een schattig zakje met daarin een aantal wattenschijfjes, wattenstaafjes, oordopjes, douchekapjes en lippenbalm. Echt, aan alles is gedacht!

Ook een overnachting bij The Nox Hotel in Utrecht boeken? Bekijk dan meteen de huidige tarieven!

Zowel in de Deluxe Double Room als de Large Double Room staat een bad! Heb je iets te vieren? Vraag dan naar de verschillende Honey Moon suites. Eéntje heeft namelijk een dakterras met uitzicht op de Dom! 

The Nox Hotel badkamer

The Nox Hotel, Keistraat 8, 3512 HV Utrecht

Restaurant Hemel en Aarde

Op de begane grond van The Nox Hotel zit restaurant Hemel & Aarde. En waar boven in het hotel donkerblauw en de maan centraal staan, zijn dat in het restaurant aarde- en groentinten. Restaurant Hemel & Aarde brengt een ode aan de seizoenen. Onder invloed van de zon, maan en de sterren heeft de natuur altijd iets nieuws te bieden. Geen dag is hetzelfde en dat is de grote inspiratiebron van chef-kok Vito Reekers. Het menu wordt daarom ook elke dag bepaald door wat de aarde op dat moment te bieden heeft.

Op dit moment is het in verband met de corona-maatregelen helaas niet mogelijk om in het restaurant te eten. Wel kun je de gerechten bestellen om thuis te genieten van Hemel & Aarde Thuis. Dit is een maaltijdbox met daarin gerechten die zo goed als af zijn. Je moet er thuis alleen nog de finishing touch aanbrengen, door middel van bijgevoegde instructies. De box is per persoon te bestellen, in zowel een gemengde als een vegetarische variant.

Utrecht staycation

Aangezien we helaas niet konden dineren bij restaurant Hemel & Aarde, besloten we eten te laten bezorgen. We twijfelden tussen Gys en Vegitalian, maar uiteindelijk werd het die laatste. Ik ging voor een kleine pasta en salade, en dat was heerlijk maar erg veel. De salade was de volgende dag mijn lunch!

Tip: vul bij Uber Eats de code eats-r4fedk5nue bij het afrekenen in voor €15 korting, bij een bestelling van minimaal €20

Verder zitten er natuurlijk nog veel meer fijne vegan hotspots in Utrecht. Rabarber bijvoorbeeld, waar je allemaal lekkernijen zoals een vegan saucijzenflap en brownies in de etalage liggen. Of Bammetje Bakery, een vegan bakkerij die dingen als een crompouce bakt. Ja, dat is een combinatie van een tompouce en croissant! Ik had het graag willen proeven, maar helaas waren ze op toen ik er was. Wel heb ik saucijzenbroodjes gekocht, en croissants voor de volgende ochtend, en die waren beide heerlijk.

Utrecht staycation hotspots

Een andere leuke activiteit om Utrecht te verkennen is middels een stadswandeling. De stadswandeling 030 biedt drie soorten aan, waaronder de vega(n)-proof stadswandeling. Voor €3,50 krijg je een wandelroute in pdf, de menukaart van alle hapjes en drankjes en een pubquiz. De routes zijn zaterdag en zondag tussen 14:00-18:00 uur geheel zelfstanding en coronaproof te bewandelen. Je moet er alleen wel snel bijzijn, want de wandelingen zijn snel uitverkocht!

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke dingen te doen tijdens je Utrecht staycation, maar die mag je zelf gaan ontdekken. Dat is uiteindelijk het leukst, toch? Veel plezier!

Nog even verder kijken in Utrecht? Lees dan ook: 9x leuke hotels in Utrecht centrum voor je staycation

Meer fijne hotel tips voor een staycation in Nederland? Bekijk dan ook:

1 likes

Your email address will not be published.