add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Sweets hotel: slapen in een brugwachtershuisje in Amsterdam: de Nieuwe Amstelbrug

Travel

Slapen in een brugwachtershuisje in Amsterdam

15 juli 2020

Tags: , , ,

Slapen in een brugwachtershuisje in Amsterdam? Dat kan dus gewoon! Net als vorig jaar, werd ik onlangs weer enorm verwend voor m’n verjaardag met een verrassingsuitje van m’n vriend. Hij had geregeld dat we gingen slapen in een brugwachtershuisje in Amsterdam-Oost! Zo’n origineel en leuk idee. Dit zijn de huisjes op of naast de bruggen in Amsterdam, waar vroeger een brugwachter letterlijk zat te wachten om de brug open of dicht te doen. De brugwachtershuisje worden nu natuurlijk niet meer gebruikt, en zijn door SWEETS Hotel omgetoverd tot hele leuke tiny house hotels! In dit blog vertel ik over mijn ervaring, de verschillende huisjes en hoe je ze boekt.

Lees ook: 13x Verborgen plekjes in Amsterdam

SWEETS Hotel

Hoe SWEETS Hotel op dit geniale idee kwam? Nadat de bruggen in Amsterdam centraal bediend werden, werden de brugwachters en dus ook de brugwachtershuisjes overbodig. Ze stonden leeg en in 2012 schreven de initiatiefnemers van SWEETS Hotels een plan en legden deze voor aan de gemeente van Amsterdam. Dit werd goedgekeurd en de transformatie van brugwachtershuisje tot tiny house hotels kon beginnen! Sinds 2018 kun je slapen in een brugwachtershuisje. In totaal verhuurt SWEETS Hotels 28 huisjes in Amsterdam, die allemaal pal op of direct naast een brug liggen. En niet alleen de locaties zijn bijzonder, ook de interieurs zijn heel gaaf. Geen enkel huisje is hetzelfde, allemaal hebben ze hun een unieke inrichting en uitzicht. Ik zou dan ook geen favoriet kunnen kiezen!

In de brugwachtershuisjes vind je onder andere een koelkastje, voldoende borden, glazen en bestek voor twee personen, een waterkoker voor thee en koffie, shampoo, een draadloze box voor je eigen muziek en spelletjes.

de keuken van een brugwachtershuisje in Amsterdam

Foto: Mirjam Bleeker, SWEETS Hotel

Ondanks dat de huisjes klein zijn, geven ze wel een luxegevoel af. Zo vind je er twee badjassen, badsloffen, en zijn de huisjes voorzien van gratis WiFi en een tablet met de Neighborhood Guide, Netflix en digitale kranten. Je kunt ook extra’s bestellen zoals een ontbijtje, borrelhapjes, een fles wijn of cava. Alles gaat trouwens ook helemaal corona-proof, want je checkt bij je eigen huisje in met een code via een app op je telefoon. Er is dus geen receptie of iets dergelijks.

De brugwachtershuisjes hebben allemaal een eigen noise level. Dit omdat ze soms op drukke plekken zitten. Gelukkig wordt dit bij elk huisje aangegeven, zodat je van tevoren weet wat je kunt verwachten. Daarnaast liggen er naast bed oordopjes, voor het geval je ze nodig hebt. 

Wil je ook in een brugwachtershuisje overnachten? Bekijk dan meteen de huidige tarieven!

Brugwachtershuisje Nieuwe Amstelbrug

Wij sliepen in brugwachtershuisje Nieuwe Amstelbrug, aan de Amstel. Zo’n leuke plek! Het huisje op de Nieuwe Amstelbrug is een klein, enigszins gesloten blokje, dat vooral bijzonder is vanwege de kunstig gemetselde gevels in de stijl van de Amsterdamse School. De tiny house is zo ingedeeld dat het drie mini verdiepingen heeft. Je komt via een buitentrapje binnen op de eerste verdieping, waar een tafel, twee stoelen en een kast met o.a. spelletjes staan.

Brugwachtershuisje Nieuwe Amstelbrug Amsterdam

Foto: Mirjam Bleeker, SWEETS Hotel

Een verdieping lager, op de begane grond dus, zit een klein badkamertje en kast met basic benodigdheden zoals een koelkast, waterkoker en servies. Heel handig, want mijn vriend had alvast kokosyoghurt, fruit, jus d’orange en een fles cava gekocht die we mooi in de koelkast konden zetten.

Op de tweede verdieping is het slaapgedeelte; hier vind je een lekker groot bed, met aan beide kanten een lampje en wat boeken. Brugwachtershuisje Nieuwe Amstelbrug heeft een medium noise level, en dat hoorden we inderdaad wel. We hebben daarom met oordoppen in geslapen en dat was prima.

Brugwachtershuisje Nieuwe Amstelbrug Amsterdam

Foto: Mirjam Bleeker, SWEETS Hotel

Het brugwachtershuisje heeft aan verschillende kanten ramen, dus vanuit elk gedeelte kun je lekker naar buiten kijken. Vanuit het huisje hadden we uitzicht op de Amstel, het Amstel hotel en een druk verkeerspunt. Ook heerlijk om mensen te kijken!

Wil je ook slapen in een brugwachtershuisje Nieuwe Amstelbrug? Boek dan meteen een overnachting!

Ik woon zelf in Amsterdam-West en brugwachtershuisje Nieuwe Amstelbrug ligt in Oost, dus het was ook heel leuk om weer eens in deze kant van de stad te zijn. Zo zijn we gaan borrelen op het grote terras van de Ysbreeker, en hebben we daarna via Uber Eats eten bij mijn lievelingsrestaurant Mana Mana besteld [vul bij Uber Eats de code eats-r4fedk5nue bij het afrekenen in voor €15 korting]. De zon scheen, dus we hebben de tafel en stoelen naar buiten gesleept en hebben heerlijk aan de Amstel gezeten! Toen het wat afkoelde zijn we weer naar binnen verhuisd en hebben we ouderwets spelletjes gespeeld. Super leuk!

Lees ook: Vegan eten bestellen in Amsterdam: de lekkerste opties

Slapen in een brugwachtershuisje

Wil jij ook een keer slapen in een brugwachtershuisje in Amsterdam? Dat kan! Zoals gezegd zijn er 28 verschillende huisjes, en allemaal hebben ze hun eigen charme. Een paar aanraders:

  • SWEETS – Westerdoksbrug: slapen met een 360° uitzicht op het IJ en de ADAM-Toren! Het huisje heeft een woonkamer, een slaapkamer en een badkamer. Alles helemaal gezellig ingericht in het blauw met roze gordijnen. En het ligt super centraal, op zes minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal Station. Je boekt brugwachtershuisje Westerdoksbrug vanaf €150 per nacht, noise level medium.

Foto: Mirjam Bleeker, SWEETS Hotel

  • SWEETS – Buiksloterdraaibrug: dit huisje is perfect als je juist op zoek bent naar wat meer rust. Gelegen aan het water in Amsterdam-Noord, in een stukje wat net een een idyllisch dorpje lijkt. Het huisje is voorzien van een koelkast, koffiezetapparaat, badkamer, en heeft enorme privé tuin, ideaal voor een lekkere picknick. Je boekt brugwachtershuisje Buiksloterdraaibrug vanaf €140 per nacht, noise level low.
Brugwachtershuisje Buiksloterdraaibrug Amsterdam-Noord

Foto: Mirjam Bleeker, SWEETS Hotel

  • SWEETS – Beltbrug: deze staat in Amsterdam-West, het leukste gedeelte van de stad als je het mij vraagt. Dit huisje ligt naast een windmolen, voor dat heerlijke Hollandse gevoel. In de buurt zitten veel leuke koffietentjes en restaurants, en je loopt ook zo de Negen Straatjes in. Je boekt brugwachtershuisje Beltbrug vanaf €130 per nacht, noise level medium.

Lees ook: Mijn favo koffietentjes in Amsterdam-West

Sweets hotel Beltbrug in Amsterdam-West

Foto: Mirjam Bleeker, SWEETS Hotel

  • SWEETS – Amstelschutsluis: dit is denk ik het meest bijzondere brugwachtershuisje, en ook meteen de duurste haha. Maar daar krijg je ook wel wat voor! Een historisch bridge-huis, op een privé-eiland dat alleen per boot bereikbaar is. Met een panoramisch uitzicht op de Magere Brug is dit wel een heel bijzonder plekje. Het brugwachtershuisje beschikt over een volledig uitgeruste keuken, slaapkamer en badkamer. Je boekt brugwachtershuisje Amstelschutsluis vanaf €950 per nacht, inclusief vier keer een boot overtocht met een privé kapitein en een late checkout. Een echte a once in a lifetime dus! Noise level low.
SWEETS Hotel

Foto: Mirjam Bleeker, SWEETS Hotel

Ik ben echt fan van deze brugwachtershuisjes van SWEETS Hotel. Het is echt een hidden gem en een unieke overnachting in Amsterdam! 

Meer hotels tips in Amsterdam:

Meer Amsterdam tips:

0 likes

Your email address will not be published.