Reis essentials: 10 dingen die je altijd moet inpakken

Travel

6 handige tips om ruimte te besparen in je koffer

31 oktober 2023

Tags: , ,

De afgelopen jaren reis ik bijna alleen nog maar met een handbagagekoffertje. Of ik nou een weekend of maand wegga: ik vind het gewoon veel chiller reizen. Maar dat betekent niet dat het makkelijk is! Het is altijd even een stress momentje. Je kunt begrijpen dat ik hierdoor een master ben geworden in het slim inpakken van m’n koffer. Daarom deel ik graag 6 handige tips om ruimte te besparen in je koffer.

Lees ook: Reizen met alleen handbagage, zo doe je dat

6 tips om ruimte te besparen in je koffer

Je gaat op reis en neemt mee… Niet te veel! Door even de tijd te nemen voor het inpakken van je koffer neem je niet te veel mee en zul je jezelf eenmaal op bestemming dankbaar zijn. Daar gaan we!

Maak een paklijst

Begin met het maken van een paklijst. Dat ligt misschien voor de hand, maar het is echt de manier om overzicht te houden en niks te vergeten. Schrijf alles op wat je nodig denkt te hebben, bijvoorbeeld in een leuk notitieboekje – maakt het toch net even wat leuker. Daarna ga je kritisch de lijst af: waarvan weet je dat je het eigenlijk toch niet gaat gebruiken? Streep dat door.

Trek een strategische outfit aan

Bedenk van tevoren ook wat je in het vliegtuig aan doet. Je kunt natuurlijk een lekker joggingpak aantrekken, maar als je die op vakantie niet gaat dragen is dat ook een beetje zonde. Zoek liever een outfit uit die je op bestemming ook zal dragen, maar wel chill genoeg is voor het vliegtuig. Kijk daarbij ook naar je schoenen: slippers nemen minder ruimte in je koffer in dan gympen.

Gebruik packing cubes

Er zijn allerlei handige reisaccessoires die je kunnen helpen bij het besparen van ruimte in je koffer. Kijk bijvoorbeeld eens naar packing cubes. Dit zijn organizers waar je kleding in kunt doen. En doordat alles hiermee netjes bij elkaar blijft, bespaar je ruimte! Daarnaast is het een stuk fijner reizen, want je koffer is mooi georganiseerd.

Rollen in plaats van vouwen

Door je kleding op te rollen in plaats van op te vouwen, bespaar je ruimte. Je kunt het hierdoor namelijk makkelijker klem leggen tussen andere kledingstukken. Daarnaast kreukt je kleding minder snel als je het oprolt. Strijken is thuis al niet leuk, dus op vakantie wil je dat al helemaal niet doen!

Vul de kleine gaatjes

Bewaar je ondergoed en sokken voor het laatst, want dat zijn perfecte opvullers! Hiermee kun je elke centimeter van je koffer benutten. Denk ook aan schoenen, daar passen ook nog wel wat sokken en ondergoed in. Een bijkomend voordeel daarvan is dat de schoenen zo ook mooi in vorm blijven.

Vergeet je badhanddoek

Vroeger pakte ik standaard een badhanddoek in, om ‘m ongebruikt weer mee naar huis te nemen. Veel hotels hebben namelijk een handdoekenservice bij het zwembad of strand. En zo niet, dan kun je misschien wel je gewone handdoek gebruiken? Badhanddoeken nemen namelijk enorm veel ruimte in – en we willen juist ruimte besparen! Een andere tip is een hamamdoek, die zijn vaak wat dunner.

Meer handige blogs over inpakken & reizen:

Dit artikel bevat een samenwerking.

0 likes

Your email address will not be published.