add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

De tip voor een vakantiegevoel in huis

Travel

De tip voor een vakantiegevoel in huis

25 mei 2023

Tags: ,

Reizen is dé manier om nieuwe interieur inspiratie op te doen. En wat mij in het buitenland altijd aanspreekt, is het vele kleurgebruik. Zowel de buitenmuren als binnenmuren zijn vaak voorzien van een vrolijk kleurtje. Van de pastelkleurige huizen in Lissabon tot de terracotta muren in Marokko! Tot een paar jaar geleden waren alle muren in mijn huis wit, maar tegenwoordig mag geen enkele muur dat meer zijn. Kleur zorgt namelijk voor zoveel sfeer én een instant vakantiegevoel in huis!

Lees ook: Wooninspiratie voor reizigers: 7 tips

Een vakantiegevoel in huis

Natuurlijk kun je een souvenir kopen als aandenken, en die een mooi plekje in huis geven. Maar een uniekere manier om het vakantiegevoel in huis te halen, is een muur verven in een kleur die je aan je favoriete vakantiebestemming doet denken. Bijvoorbeeld met sigma verf in exact de kleur zand van je favo strand. Zo hebben wij onze woonkamer in een warme goudgele zandkleur geverfd. Daarnaast hebben we een aantal mooie reisfoto’s opgehangen. Heerlijk, want alleen al als ik deze muur zie word ik aan alle mooie reizen herinnerd.

Wooninspiratie voor reizigers: reisgerelateerde posters ophangen

Ook leuk: een behangetje met een print die je aan reizen doet denken. Het gedeelte rond m’n bed heb ik behangen met een palmboom behang. Zo word ik ook in Nederland elke ochtend onder de palmbomen wakker!

De tip voor een vakantiegevoel in huis

Maar de tuin mag ook niet achterblijven. Elke keer als ik in het buitenland zo’n gave terracotta kleurige muur zag, kriebelde het. Onlangs besloot ik: we gaan er gewoon voor. Terracotta kan alleen best wel uitslaan naar oranje, en dat zag ik absoluut niet zitten. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een terracotta kleur die meer richting rood/roze neigt.

Belangrijk bij het verven van een bakstenen buitenmuur, is dat de verf geschikt is voor buiten. Zoals bijvoorbeeld sigma facade topcoat matt. Verder moet je de muur eerst goed reinigen, eventuele gaatjes of beschadigingen op de muur repareren en voorstrijken. Kijk daarnaast even naar de weersvoorspellingen, want je kunt niet verven in de regen maar liever ook niet in de volle zon. De beste temperatuur om te verven is tussen de 10 en 25 graden, en het liefst in de schaduw.

vakantiegevoel in eigen tuin

Meer tips voor een vakantiegevoel in eigen land:

Dit artikel bevat een samenwerking.

0 likes

Your email address will not be published.