Date-idee: dagje toeren in een Volkswagen Kever Cabrio

Travel

Date-idee: dagje toeren in een oldtimer

9 juni 2021

Tags:

Afgelopen weekend ging ik samen met m’n vriend een dagje toeren in een oldtimer! In een Volkswagen Kever Cabrio om precies te zijn. Zo leuk om de Betuwe door te scheuren, het ene dorpje na het andere te passeren en af en toe te stoppen voor een hapje en drankje. Omdat het zo’n leuke date was, deel ik dit idee graag met je! In dit artikel lees je er alles over.

Lees ook: 9 leuke bloemen pluktuinen in Nederland: van tulpen tot pioenrozen

Dagje toeren in een oldtimer

Zaterdag om 10:00 uur haalden we de Volkswagen Kever wit bij We Love Oldtimers in Hoogblokland op. We hadden eigenlijk Miss Minty gereserveerd, maar eenmaal daar kregen we Miss White mee. Stel je dus niet te veel op een bepaalde kleur in, want die kan nog wel eens veranderen. Maar de witte Kever cabrio is natuurlijk net zo gaaf, net een trouwauto! En een leuk detail is het kofferrekje met picknickmand achterop. We kregen een uitgebreide uitleg over de oldtimer, en een goodiebag mee bestaande uit een mand, kleedje, heet water in een thermoskan, zakjes chocolademelk, koffie en thee, en koekjes. Super leuk gedaan!

Diverse routes

En daarna gingen we op pad! Even wennen qua rijden, maar al snel vlogen we de weg over. Het was helaas iets te koud om constant met open dak te rijden, maar de afwisseling was heerlijk. We Love Oldtimers heeft diverse routes uitgestippeld die je kunt volgen, wat super handig is als je de omgeving niet kent – zoals wij. We maakten een combi van de Bloesem route en de Molenroute, omdat we van beiden wel wat wilden zien. En dat was perfect! Het voelde echt als een dagje toerist in eigen land, zeker door de molens, kleine dorpjes en stops die we passeerden.

Date-idee: dagje toeren in een Volkswagen Kever Cabrio

Lees ook: 25 voordelen van een vakantie in Nederland

Als je een oldtimer huurt krijg je daar dus allerlei routes bij, maar omdat de keuze dan nog reuze is, zal ik onze favoriete stops delen:

  • Landgoed Mariënwaerdt: een landgoedwinkel met streekproducten en restaurant met terras. Je kunt hier ook lekker wandelen.
  • Fruitbedrijf de Hoenderik: kleinschalig restaurant met een heerlijk groen terras en vanaf juli is er een zelfpluktuin. De zelfgemaakte appeltaart ruik je al van ver!
  • Restaurant en bakkerij VROEG: een winkel met lokale en zelfgebakken producten, restaurant, en groot terras en grasveld met picknicktafels. In het weekend is de snackkraam ook open.
Date-idee: dagje toeren in een Volkswagen Kever Cabrio

Fruitbedrijf de Hoenderik

Om 17:00 uur brachten we de oldtimer volgetankt weer terug en gingen we helemaal blij op huis aan. De prijs van zo’n dagje toeren is afhankelijk van type oldtimer en van de huurdatum, maar die van ons kostte €250, exclusief benzine. Ook fijn: om zorgeloos een dagje te toeren is de reservering van een oldtimer altijd inclusief een allrisk verzekering en 100 vrije km. We Love Oldtimers verhuurt trouwens ook andere oldtimers, zoals een Porsche Speedster, MG B, Fiat 500 en gave gekleurde Volkswagenbusjes.

Kortom: we hebben echt genoten. Het was zo leuk om samen op pad te gaan in zo’n mooie auto en een voor ons nieuw deel van Nederland te verkennen! Een dagje toeren met een Volkswagen Kever is een super leuke date én corona proof uitje.

Meer leuke dingen om te doen in Nederland:

Dit artikel bevat een samenwerking in de vorm van een gekregen product of dienst.

1 likes

Your email address will not be published.