Vegan in Tel Aviv: de lekkerste gerechten & hotspots

Travel

Vegan in Tel Aviv: de lekkerste gerechten & hotspots

7 juni 2019

Tags: , , ,

Tel Aviv wordt dé vegan hoofdstad van de wereld genoemd. En heel eerlijk, de gerechten waren ook wel een van de belangrijkste redenen voor mij om erheen te gaan. Ik leef namelijk voor hummus en falafel, en waar kun je dat beter eten dan de plek waar het vandaan komt? Precies. En het viel zeker niet tegen. In dit artikel vind je mijn tips en aanraders om vegan in Tel Aviv te eten.

Lees ook: Vegan eten op reis: 5 tips

Vegan in Tel Aviv

In Tel Aviv heb je als veganist echt helemaal niks te klagen, want in elk restaurant kun je veganistisch eten. Vaak staat het op de kaart aangegeven, maar anders kun je zelf ook duidelijk zien dat er gerechten zonder dierlijke producten op de kaart staan. Een aantal van mijn favoriete veganistische gerechten in Tel Aviv:

 • Hummus: dit heeft nauwelijks uitleg nodig. Hummus wordt onder andere gemaakt van kikkererwten, tahina, citroensap en olijfolie.
 • Falafel: dit wordt ook van kikkererwten gemaakt en wordt gefrituurd. Lekker op een pita met hummus en salade.
 • Israeli Salad: dit is een hele simpele salade van tomaat, komkommer, paprika, rode ui, citroensap en olijfolie, maar omdat de ingrediënten zo rijp zijn en klein worden gesneden is het super lekker. Soms gooien ze hier ook wat tahina overheen.
 • Sabich: dit is een pita gevuld met gefrituurde aubergine, dungesneden aardappel, hummus, tahina en allerlei andere sausjes en salades. Al die smaken passen zó goed bij elkaar, echt genieten. Er hoort trouwens wel ei in Sabich, maar je kunt gewoon vragen of ze dat eruit laten.
 • Charred cauliflower: een hele bloemkool die lang in de oven is geroosterd en daarom zo lekker zacht is en toch nog een bite heeft. Hmmm!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Vegan restaurants in Tel Aviv

Zoals ik al zei, kun je bijna overal wel veganistisch eten. In dit lijstje dus een aantal geheel vegan restaurants, maar ook een paar die alles serveren.

 • Abu Hassan, dichtbij Jaffa Port. Volgens velen vind je hier de allerlekkerste hummus van Tel Aviv, en ik kan niet anders zeggen. Het is er behoorlijk druk, dus je moet waarschijnlijk even wachten op een tafeltje. Of je bestelt het to go, en eet het ergens anders op.
 • Anastasia: een all vegan restaurant, met een uitgebreide kaart waar ook vegan versies van typisch Israëlische gerechten opstaan. Zoals shakshuka! Ook dronk ik hier een heerlijke cappuccino met havermelk. Er staat bijna altijd een rij voor de deur, maar als je alleen bent kun je meestal nog wel een plekje aan het raam krijgen.
 • Hamitbahon is een (van de vele lekkere en gezellige) restaurant(s) rondom Carmel Market.
 • Meshek Barzilay is een organic en vegetarisch restaurant in de buurt Neve Tzedek. Hier at ik de lekkerste Israeli Salad ooit, maar heb ook veel goeds over de artichoke pizza gehoord.
 • Miznon is een fastfood keten, maar dan op z’n Israëli’s. Bestel de pita charred cauliflower of een hele charred cauliflower, je zult versteld staan.
 • Michelangelo Café: een all vegan café in Old Jaffa. Op de menukaart vind je dingen als soep, salades, burgers, zoetigheden en twee soorten loaded hummus. Ik bestelde een van die laatste en kreeg me toch een bord vol goddelijkheid! Niet normaal.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

En dan nog een aantal restaurants waar ik niet meer aan toe ben gekomen, maar wel veel goede verhalen over heb gehoord:

 • Goodness: vegan burgers & desserts
 • Nature Boys: vegan fastfood
 • Sabih Frishman: hier schijn je de allerbeste Sabich te eten
 • The Green Cat: vegan pizza
 • The Green Roll: vegan sushi

Israeli cooking class

Als je net zo gek bent op de Israëlische keuken als ik, is het leuk om een cooking class te boeken. Ik heb de Jon’s Carmel Market Cooking Class & Food Tour gedaan en die was echt geweldig. De tour begint met een rondleiding over de Carmel Market, waar je allerlei producten kunt proeven. Ook worden de ingrediënten voor de cooking class gekocht, zodat je weet waar je voortaan op moet letten bij het uitzoeken van producten. Daarna begint het koken! Je leert onder andere hoe je hummus, pita, falafel en Israeli salad maakt. Tenslotte eet je alles gezellig met elkaar op. Een enorme aanrader dit!

Zoals je ziet zijn er genoeg mogelijkheden om vegan in Tel Aviv te eten! Ik heb me echt gefocust op de meer Israëlische vegan gerechten, maar je kunt er dus werkelijk alles vegan krijgen. 

3 likes

Your email address will not be published.