add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

10 handige tips voor als je alleen gaat reizen

Travel

10 handige tips voor als je alleen gaat reizen

28 februari 2018

Tags: ,

Er zitten veel voordelen aan alleen reizen. Maar dat het spannend is, ontken ik zeker niet. Ik weet nog heel goed dat ik de eerste keer in m’n eentje door de douane op Schiphol was, en ineens besefte dat ik écht alleen op reis ging. Ik kon wel janken. Dat deed ik natuurlijk niet, of misschien even op de wc ;-), maar het is in ieder geval allemaal goedgekomen. Want daarna ben ik nog veel vaker alleen op reis gegaan! Ik zette een paar handige en belangrijke tips voor als je alleen gaat reizen op een rij.

Lees ook: Alles wat je wilt weten over solo reizen

10 handige tips voor als je alleen gaat reizen

Book ahead

Boek van tevoren alvast de eerste twee overnachtingen + het vervoer vanaf het vliegveld ernaartoe (via deze link krijg je €5 korting op je eerste Uber rit). Als je aankomt ben je waarschijnlijk kapot van de vlucht en wil je gewoon even chillen. Daarnaast kom je in een ander klimaat en cultuur terecht, en kun je óók nog eens niet gedachteloos achter je vriend(in)/familielid aanlopen. Door je eerste verblijfplaats alvast van te voren te boeken, kun je eerst even acclimatiseren en vanuit daar verder kijken.

Verblijf in hostels

Boek een bedje in een gedeelde kamer op een hostel. Naast dat het goedkoop is, worden je roomies waarschijnlijk je nieuwe beste vrienden. Ook worden er vaak activiteiten georganiseerd waardoor je snel nieuwe mensen ontmoet. Ik heb op veel verschillende kamers gelegen, met maximaal 13 anderen, en ga toch het liefst voor een 4-persoonskamer. Tipje dus 😉

Natuurlijk kun je ook altijd op AirBnB kijken. Door in een appartement te slapen krijg je sfeer van de stad mee, en hopelijk ook nog wat local tips.

Boek een tour

Mocht je in je hostel nog geen leuke mensen hebben ontmoet, boek dan een tour. Een dag(deel) met een groep mensen activiteiten ondernemen zorgt ervoor dat jullie elkaar snel leren kennen en je meteen onderwerpen hebt om over te praten. De kans is groot dat jullie de dag samen in de kroeg afsluiten.

Bewaar herinneringen

Het is best gek dat je alles wat je meemaakt niet met iemand kan ‘nabespreken’. Houd dus vooral een dagboek, blog of wat dan ook bij, zodat je al je ervaringen en herinneringen niet snel vergeet en ze later terug kunt lezen.

Maak veel foto’s

Vraag mensen foto’s van je te maken! Ja dit is ongemakkelijk en dat zal het ook wel blijven, maar anders heb je niks. Foto’s helpen je de ervaringen ook te onthouden én later met anderen te delen.

Lees ook: Zo maak je foto’s als je alleen reist

Vind reisbuddy’s

Dat je alleen op vakantie bent, hoeft niet te betekenen dat je de hele reis alleen blijft. Veel reizigers hebben dezelfde plekken op hun lijstje staan, dus waarom zou je daar niet samen naar toe reizen? Het hoeft ook niet te betekenen dat jullie de hele tijd samen blijven, op een gegeven moment scheiden jullie wegen weer en dat is prima. Ik ontmoette een hele leuke chick op Bali waar ik een tijdje mee verder heb gereisd, en we zijn nu nog vriendinnen!

Stay in touch

Houd familie en vrienden op de hoogte. Het is logisch dat ze het best spannend vinden dat je alleen weggaat, dus houd daar rekening mee. Probeer er wel een balans in te houden, want te veel contact houdt je in Nederland en dat is nou juist wat we níet willen.

Gedraag je als een getrouwd stel

Vertel niet zomaar aan iedereen dat je alleen reist. Je weet nooit waar ze op uit zijn. Als vrouw kun je er ook voor kiezen een goedkope ‘trouwring’ om te doen, om vervelende mannen op afstand te houden. Veiligheid voor alles. 😉

Lees ook: De nadelen van alleen reizen

Luister naar je gut-feeling

Aansluitend op de trouwring: luister naar je onderbuikgevoel. Mij is nog nooit iets vervelends overkomen, maar dat komt wel doordat ik heel goed naar m’n gevoel luister en daar op handel. Voelt iets niet goed? Zet dan je beleefde gedrag aan de kant en kies voor jezelf. Je ziet diegene toch nooit meer.

Geniet!

Je doet het allemaal alleen en moet het dus ook alleen verwerken. Neem daar de tijd voor door af en toe me-time in te lassen, en denk even terug aan alle geweldige dingen die je tot dan toe hebt meegemaakt. Je mag best trots op jezelf zijn, want YOU DID IT! En daar heb je enorm veel van geleerd.

Ik hoop dat deze tips voor als je alleen gaat reizen je verder helpen. Tot nu toe (vandaag ga ik weer, yay!) heb ik een solo reis naar Bali, Thailand en Zuid-Afrika gemaakt en ik raad deze plekken zeker aan. Mocht je twijfelen: doe het! Heb je nog vragen? Laat ze achter in de comments, ik overtuig je graag. 😉

Lees ook:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

10 handige tips voor als je alleen gaat reizen (1)

1 likes

Your email address will not be published.