add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

1e maand als digital nomad, in Kaapstad, Zuid-Afrika

Digital nomad

De 1e maand als digital nomad zit erop: hoe bevalt het nou?

8 februari 2018

Tags: , ,

Joehoe! De 1e maand als digital nomad zit er alweer op! Hoog tijd om terug te blikken: hoe bevalt dit leven me tot nu toe?

GOED!

De eerste paar weken vond ik het lastig om te geloven dat wat ik aan het doen was, echt werkte. Ook als ik het aan mensen op reis vertelde, klonk het in mijn eigen oren nog ongeloofwaardig. Maar naarmate de tijd verstreek, lukte het me steeds beter in het moment te leven en ervan te genieten. Elke avond even over m’n dag schrijven hielp me om het allemaal te verwerken. Want het was ook wel wat: net voor mijn vertrek had ik na zeven jaar afscheid genomen bij mijn baan, op 2 januari begon ik als freelancer, en dat ging ik maar even opstarten vanuit Kaapstad, zonder vaste plek en bekenden om me heen! Eigenlijk niet heel gek dus, dat het soms een beetje tolde in m’n hoofd.

Maar over het algemeen is alles wat ik bijna een jaar geleden in het stilteklooster had bedacht, uitgekomen. Van het reizen tot het freelance werk en mijn eigen blog. Er heeft driekwart jaar aan voorbereiding tussen gezeten, maar dat is het meer dan waard geweest. Ik ben een dankbaar mens! 😉

Sinds ik dit digital nomad-avontuur ben aangegaan, wordt me vaak gevraagd hoe ik het doe [daar heb ik dus een blog over opgezet, zie link in bio 😉]. Maar het belangrijkste: ik denk dat je niet vanuit angst moet handelen. Neem geen fulltime baan aan alleen uit angst dat je anders niet rond komt. Je bent jong, hebt nog geen enorme verantwoordelijkheden en dus ook niet zo heel veel te verliezen. Ja je zult zuiniger aan moeten doen, maar begin daar nu al mee! En zorg dat je elke dag leert, wees streng voor jezelf en raffel niks af. Het is makkelijke gezegd dan gedaan, en ik heb ook zeker nachten wakker gelegen. Maar ik geloof erin dat als jij op je onderbuikgevoel vertrouwt en voor datgene kiest waar jouw passie ligt, het goed komt. Je hebt dan namelijk een volle focus op datgene dat je wilt gaan doen. En 40 uur per week de tijd om daarmee voor inkomsten te zorgen. Het zal heus niet alleen maar leuk zijn en gemakkelijk gaan, nee je zult keihard moeten werken. Maar omdat jij een passie hebt voor datgene waar je mee bezig bent, zul je dat ervoor over hebben. Dus, heb jij de droom om fulltime met je passie bezig te zijn? GA ervoor! . . . #kaapstad2018 #zuidafrika2018 #zuidafrika🇿🇦 #dromen #dromenwaarmaken #doen #digitalnomadgirls #digitalnomadnl #hetlevenvaneendigitalnomad #sheisnotlost #femaletraveller #motivationtuesday #travel #digitalnomadmotivation #kaapstadmag #lovecapetown❤️

A post shared by Agnès Nederhof (@agnesned) on

Lessons learned

Zoals je in mijn verslagen van de eerste, tweede en derde week als digital nomad hebt kunnen lezen, heb ik al aardig wat lessen geleerd. Een recap:

 • In plaats van elke week naar een andere wijk te verhuizen, om zo een stad goed te leren kennen, blijf ik voortaan liever langer op één plek. Vanuit die plek kan ik de stad ook heel goed verkennen.
 • Hostels zijn heel chill om nieuwe mensen te ontmoeten, maar als je ervoor open staat lukt dat overal wel. Zelfs bij het ontbijt in een veganistisch restaurant. 😉
 • Maak van tevoren een dagbudget, zodat je weet hoeveel je elke dag ongeveer uit kunt geven. Je ontsnapt anders namelijk niet aan het vakantiegevoel en het bijbehorende uitgeef-gedrag.
 • Coworking spaces zijn super chill. De rust, goede wifi, chille werkplekken en werkende mensen om je heen zijn de perfecte combi om een dag te knallen.

En nu?

Nu ben ik weer in Nederland. Terugkijkend op vijf geweldige weken in Kaapstad, genietend van mijn tijd in Nederland, en uitkijkend naar een maand in Valencia. Afgelopen maandag was mijn eerste werkdag als freelancer in Nederland, en dat was me toch gek! Niet naar kantoor, maar gewoon thuis werken. En ik moet er nog steeds aan wennen. Mijn werkdag begint nu net als in Kaapstad meestal om 6 uur (je bent een ochtendmens of je bent het niet), maar om een uur of 11 bedenk ik me dat ik wel eens onder de douche mag springen. Tijd voor een nieuwe ochtendroutine dus. 🙂 Iemand tips?

4 likes

Comments (2)

 • februari 8, 2018 by Eva

  Eva

  Zo tof dat je dit avontuur gewoon gedaan hebt! Volgens mij ook heel goed voor je zelfvertrouwen? Dan weet je dat je gewoon óveral heen kunt gaan, zo gaaf!

  • februari 9, 2018 by Agnès

   Agnès

   Aah thanks voor je reactie! Het is inderdaad super goed voor je zelfvertrouwen, ik besef meer en meer dat het leven zo maakbaar is! Als je maar weet wat je wilt en er hard voor werkt.

Your email address will not be published.