add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Leuke alcoholvrije date ideeën

Travel

4x Leuke alcoholvrije date ideeën

30 januari 2024

Tags: ,

Op zoek naar leuke alcoholvrije date ideeën? I got you! Zeker bij een eerste date is de standaard toch wel een drankje doen. En dat kan ook zeker zonder alcohol, maar dan ligt de nadruk er misschien wel een beetje op. Terwijl er nog zoveel meer leuke date ideeën zijn! Daarom lees je in dit blog 4 ideeën voor een originele alcoholvrije date! Of het nou voor de eerste date of de 100e is, voor iedereen zit er wel wat tussen.

Lees ook: 10x originele date ideeën in Amsterdam

Leuke alcoholvrije date ideeën

Helemaal in het thema van Dry Januari, maar ook gewoon voor de rest van het jaar. Want als alcohol een probleem voor je is, ga je dat niet oplossen met één maand niet drinken. Bekijk de symptomen van een alcoholverslaving, vraag om hulp bij vrienden of familie, of neem contact op met een afkickkliniek waar je onder begeleiding van je verslaving af kunt komen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Fundamentum. Dan komen nu de alcoholvrije date ideeën!

Maak een koffiewandeling

Een koffietje doen is altijd gezellig, maar zeker op een eerste date is een koffiewandeling een stuk fijner. Dan zit je niet meteen zo officieel tegenover elkaar, waardoor de date op een sollicitatiegesprek kan lijken. Tijdens een wandeling ben je wat meer ontspannen en komt het gesprek gemakkelijker op gang. Dus ga op zoek naar een goed koffietentje in de buurt van een fijn park of bos, neem je eigen herbruikbare koffiebeker mee en ga samen wandelen!

De Stojo koffiebeker, herbruikbaar én inklapbaar

Foto: Meneer Kodak

Duik samen de keuken in

Dit date idee is niet helemaal geschikt voor een eerste date, want die wil je misschien niet meteen bij je thuis uitnodigen. Maar als jullie al een tijdje daten of zelfs al een relatie hebben is dit een hele leuke! Trek samen een dagje uit om de keuken in te duiken. Begin de dag met op zoek gaan naar lekkere recepten die jullie beiden nog nooit hebben gemaakt. Ga daarna boodschappen doen, het liefst op de markt als die enigszins in de buurt zit. Dan is het tijd voor het koken zelf – en dit is een hele leuke manier om elkaar beter te leren kennen. Want iedereen heeft wel bepaalde trekjes of manieren dat ze dingen doen, en zo kom je daar achter! Tenslotte gaan jullie natuurlijk gezellig dineren.

Doe een alcoholvrije bierproeverij

Het aantal alcoholvrije drankjes dat te koop is, is de afgelopen jaren enorm gestegen. Vooral van bier: er zijn meer dan 30 Nederlandse alcoholvrije bieren op de markt! En waar je een bierproeverij kunt doen, kun je natuurlijk ook een 0.0 bierproeverij doen! Hiervoor kun je online een alcoholvrij bierpakket bestellen, of zelf in de winkel allerlei 0.0 biertjes uitzoeken. Maak er een aantal bijpassende hapjes bij en you’re good to go! Enne, hiermee vang je twee vliegen in één klap, want hierna weet je ook meteen wat jouw favoriete 0.0 biertjes zijn.

Ga naar het strand

Het strand is altijd een goed date idee. Of het nou zomer of winter is, zelfs als het regent! In dat laatste geval duiken jullie waarschijnlijk meteen een strandtent in, maar ook dan nog heb je uitzicht op zee. Lekker samen opwarmen bij het haardvuur met een koffie of warme chocolademelk met slagroom, heerlijk toch? Als je niet dichtbij het strand woont is dit misschien net even wat meer een onderneming, maar ook origineler want dan doe je het waarschijnlijk niet zo vaak. Extra punten voor jou dus.

Lees ook: 10x leuke strandtenten die het hele jaar open zijn

De leukste strandtenten van Nederland: Republiek Bloemendaal

Lees ook:

0 likes

Your email address will not be published.