add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Gemakkelijk beleggen met BUX Zero

Digital nomad

Gemakkelijk beleggen met BUX Zero

22 december 2020

Tags: ,

Zoals ik al eerder schreef, ben ik begin dit jaar eindelijk begonnen met beleggen. ‘Eindelijk’ omdat ik van jongs af aan wist dat dit een goede zet zou zijn, maar het me zo moeilijk leek. Nu ik eenmaal ben begonnen en beter weet, durf ik het aan om verschillende brokers en apps te proberen. Want ik vind het een veilig idee om m’n geld te spreiden. Dus begon ik onlangs ook met BUX Zero! Een mobiele app waarmee je eenvoudig en commissievrij kunt beleggen in je favoriete bedrijven. En dat gun ik jou ook. Dus wil je weten hoe je gemakkelijk begint met beleggen en zo je geld aan het werk kunt zetten? In dit artikel vertel ik je alles over BUX Zero.

Disclaimer: ik ben geen financieel expert en geef geen adviezen. Dit is puur mijn eigen ervaring en mening. Onthoud dat je met beleggen risico neemt, en dat je (een deel van) je inleg kunt verliezen.

Lees ook: Zo begon ik met beleggen, en kun jij dat ook doen

Wat is BUX Zero?

Bij BUX vinden ze dat beleggen eenvoudig en betaalbaar zou moeten zijn voor iedereen, en daarom lanceerden ze BUX Zero. Het is een Nederlandse app en de eerste waarmee je gratis kunt beleggen – maar daarover later in dit artikel meer. Je vindt er een ruim aanbod aandelen in populaire bedrijven, zoals: Beyond Meat, Unilever, Apple, Pinterest, Ahold, Disney, Tesla, Netflix en Facebook.

Ook fijn: bij BUX Zero beleg je beschermd via een depositogarantiestelsel. Dat houdt in dat je een rekening bij ABN Amro krijgt, waar je geld tot €100.000 gegarandeerd is.

Zo werkt beleggen via BUX Zero

BUX Zero heeft dus geen web-versie, alleen een app. En dat is lekker makkelijk, want zo kun je op elk moment van de dag (mits de beurzen open zijn natuurlijk) beleggen via je telefoon. Je maakt geld over naar jouw account (wat gewoon via een Tikkie kan) en kunt vervolgens met één druk op de knop een aandeel kopen. De app is erg overzichtelijk en echt gericht op gebruiksgemak. In het menu staan vier opties:

  • Home: dit is jouw portfolio. Hier kun je jouw aandelen en hun voortgang zien
  • Watchlist: hier staan de aandelen die je in de gaten wilt houden
  • Discover: hier kun je naar aandelen zoeken, de stijgers & dalers van het moment in de gaten houden, en aandelen zoeken op basis van categorieën (denk aan: consument, reizen en technologie)
  • Inbox: je notificaties
Gemakkelijk beleggen met BUX Zero

Lees ook: Pensioen opbouwen als zzp’er: 4 opties

Gratis beleggen

BUX Zero was de eerste app waar je gratis mee kunt beleggen. Dat houdt in dat je geen vast bedrag voor je rekening betaalt en ze – bij de Zero Order – geen commissiekosten rekenen. Dat zijn kosten die je normaal gesproken over een transactie betaalt. Je betaalt dus alleen de kosten voor het aandeel zelf. En dat is zeker voor beginnende beleggers een voordeel, want zo wordt beleggen met kleine bedragen ook interessant! Commissies kunnen dan namelijk een flinke hap uit je inleg nemen waardoor er minder blijft om daadwerkelijk te beleggen. Hierdoor is BUX Zero dus een goede optie om mee te beginnen met beleggen.

Let wel goed op welk type order je geselecteerd hebt als je een aandeel koopt, want er zijn drie verschillende ordertypen op BUX Zero:

  • Een Marktorder: hiermee wordt je order direct uitgevoerd tegen de prijs van dat moment
  • Een Limietorder: hiermee wordt je order uitgevoerd tegen een vooraf door jou bepaalde prijs
  • De Zero Order: hiermee voert BUX Zero je order aan het eind van de handelsdag uit

Voor Amerikaanse aandelen zijn alle ordertypen commissievrij, voor Europese aandelen is alleen een Zero Order commissievrij. Voor een Markt- of Limietorder van Europese aandelen betaal je slechts €1 per order. Weet wel dat het bij een Zero Order zo kan zijn dat de prijs van het aandeel aan het einde van de dag anders is dan op het moment dat je besluit deze te kopen. Dit kan zowel positief als negatief voor je uitpakken.

Ook beleggen via BUX Zero? Je kunt de gratis BUX Zero app hier downloaden!

Dit artikel bevat een samenwerking.

3 likes

Your email address will not be published.