Digital Nomad in Valencia, Spanje

Digital nomad

Tips voor een workation in Valencia

10 mei 2018

Tags: , , , , ,

Valencia is ideaal voor digital nomads! Je hoeft niet ver te reizen, vrienden kunnen gemakkelijk op bezoek komen, het is in Spanje net wat lekkerder weer dan in Nederland en het leven is er goedkoop. De stad staat op #27 op de NomadList, maar wat mij betreft mag dat wel wat hoger. Ben jij ook van plan om als digital nomad in Valencia te wonen en werken? In dit artikel vind je al mijn tips voor een Valencia workation, zoals je verblijf, coworking spaces, koffietentjes en andere plekken waar je kunt werken, vervoer, en de prijzen en kosten in Valencia.

Lees ook: Doen in Valencia: 12 tips voor je stedentrip

Workation in Valencia

Accommodatie in Valencia

Na het hostel-hoppen in Kaapstad begin dit jaar, wilde ik in Valencia graag een maand lang op één plek overnachten. Via Spot a Home boekte ik een kamer in een gedeeld appartement. Hoe chill dat was, lees je in dit artikel. Mocht je via Spot a Home niks kunnen vinden, dan is AirBnB altijd nog een optie (via deze link krijg je €30 korting op je eerste AirBnB-boeking). Ik verbleef in de wijk Extramurs, wat echt een aanrader is. De wijk zelf is rustig, maar je loopt zo het stadscentrum in. Ook stoppen er veel metro’s, dus kun je overal heel gemakkelijk komen. Binnen 30 minuten sta je bijvoorbeeld op het strand!

Een andere hele fijne wijk is Ruzafa. Dit is een hippe en opkomende wijk, vol koffietentjes, vintage winkels, coworking spaces en barretjes. Een paar aanraders voor fijne hotels:

3 betaalbare hotels in het centrum van Valencia

Foto: Valencia Lounge Hostel

Koffietentjes & coworking spaces in Valencia

Omdat ik zo’n chille kamer had waar ook een bureautje instond, heb ik tijdens mijn workation in Valencia veel vanuit ‘huis’ gewerkt. Maar er zijn ook veel coworking spaces en daarnaast ook genoeg koffietentjes waar je op je laptop kunt werken. Een paar van mijn favorieten waren:

  • Rawffee
  • Federal Café
  • Brunch Corner

In dit en dit artikel lees je er meer over.

Een aantal chille coworking spaces in Valencia:

  • Wayco
  • Botani
  • International Coworking Valencia

Via deze link vind je mijn artikel erover.

Vervoer in Valencia

Omdat de wijk waarin ik verbleef aan het stadscentrum grensde, deed ik bijna alles lopend. Ik vind het heerlijk om rond te wandelen en op die manier de stad en bezienswaardigheden te verkennen. Maar mocht dat niet jouw ding zijn, dan kun je gemakkelijk de fiets of het openbaar vervoer pakken.

Fietsen in Valencia

Je hoeft het fietsen niet te missen als je in Valencia woont! De stad is namelijk top voor fietsers. Als je langer in Valencia blijft, is Valenbisi ideaal: een abonnement waarmee je fietsen die door de hele stad staan kunt pakken. De eerste 30 minuten zijn gratis, voor 30-60 minuten langer betaal je €1,04, en elke 60 minuten extra kost €3,12. Het werkt ongeveer hetzelfde als de fietsensystemen in andere grote steden, zoals Parijs.

Het openbaar vervoer in Valencia

Het openbaar vervoer is in Valencia goed geregeld. Er rijden veel bussen en metro’s naar verschillende delen van de stad. Haal de eerste keer een plastic 10-rittenkaart bij een kiosk, die kun je telkens weer opladen.

Met de taxi in Valencia

Mocht je een taxi willen pakken, dan kun je gebruikmaken van de apps MyTaxi en Cabify. Ik vond ze alleen niet ideaal, want de twee keer dat ik ze uitprobeerde moest ik super lang wachten.

Vegan in Valencia

Kosten in Valencia

Het leven in Valencia, en in Spanje over het algemeen, is een stuk goedkoper dan Nederland. Volgens de NomadList ben je er zo’n €2.000 per maand kwijt op basis van een verblijf van minder dan drie maanden, waarbij je in privé kamers in goedkope hotels in het centrum slaapt en drie keer per dag uit eten gaat. Maar dit kan veel goedkoper. Tuurlijk: je kunt het zo duur maken als je zelf wilt, maar als je een beetje oplet red je het met de helft! Zo kostte de kamer die ik huurde maar €350 per maand, betaal je €3 voor een cappuccino & pan con tomate op het terrras, en doe je voor de rest lekker boodschappen bij de groenteman op de hoek.

Een leven als digital nomad lijkt misschien duur, maar dat is het juist niet. In het buitenland is het leven namelijk vaak een tikkie goedkoper. Zeker als je langer op 1 plek blijft en daardoor de kosten voor een ticket als het ware uitspreidt. Bijvoorbeeld in Valencia: ✈️ €190 retour [incl CO2-compensatie] 🛏 €350 per maand ☕️ €1,20 🥖🥑🍅 €3,50 🍷 €2,50 ☀️ €0 Verschilletje wel he? Je moet er wel voor zorgen dat je vaste lasten zo laag mogelijk zijn. Dus: wil je ook zo leven? You know what to do! Meer hierover lees je op m’n blog. . . . #hetlevenvaneendigitalnomad #girlonthemove #digitalnomadnl #digitalnomadmotivation #reiziger #valencia #valencia2018 #strandleven #valenciagram #valenciatips #spanje #spanje🇪🇸 #spanje2018 #opreis #freelanceleven #droomleven

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnesned) op

Extra tips voor een workation in Valencia

  • Spanjaarden spreken over het algemeen bijna geen Engels. Het is dus handig (en leuk!) om Spaans te leren. In dit artikel lees je hoe je dat gemakkelijk kunt doen.
  • Als je uit eten gaat, zoek dan naar de meest simpele tentjes met plastic stoelen en tl-licht. Dat zijn namelijk de minst toeristische en daar eet je het lekkerst én goedkoopst!
  • Nu je mobiele abonnement in heel Europa geldig is, kun je in Valencia ook gewoon bellen en internetten. Ik vond dit de ontdekking van de eeuw en heb daardoor zoveel contact met familie en vriendinnen gehad dat ik nauwelijks wat te vertellen had toen ik terug was.
  • Word lid van de Facebook-groep Valencia Coffees & Co-Working, hier worden wekelijkse meet-ups georganiseerd!

Vlog van mijn workation

In deze vlog neem ik je mee in mijn leven als digital nomad: een weekje in Valencia!

Meer Valencia? Lees via deze link al mijn andere artikelen, zoals:

9 likes

Your email address will not be published.