add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Remote werken in Valencia: tips voor een workation

Digital nomad

Remote werken in Valencia: tips voor een workation

12 mei 2023

Tags: , , , , ,

Valencia is de ideale stad voor een workation! Je hoeft niet ver voor te reizen, het is in Spanje een stuk zonniger dan in Nederland en het leven is er goedkoop. Ook niet onbelangrijk: er zijn veel coworking spaces, koffietentjes waar je je laptop open mag klappen en een grote freelance community. Ben jij ook van plan om een tijdje in Valencia te wonen en werken? In dit blog lees je al mijn tips voor remote werken in Valencia, zoals het zoeken van een verblijf, fijne coworking spaces, koffietentjes, en andere plekken waar je kunt werken, vervoer, en de kosten.

Lees ook: 12 dingen die je moet weten als je naar Valencia gaat

Remote werken in Valencia

Mijn eerste Valencia workation was in 2018. Die beviel zó goed, dat ik sindsdien elk jaar een tripje die kant op plan. Lekker werken, maar ook zeker genieten van deze stad. In dit blog alle tips die ik de afgelopen jaren verzameld!

Tip: in mijn Valencia Reisgids vind je alle info over Valencia in 1 e-book. Van praktische tips tot de leukste bezienswaardigheden, activiteiten en hotspots én een handige Google Maps kaart waarin alles is opgeslagen.

Accommodatie in Valencia

We beginnen bij het begin: het zoeken van een accommodatie voor je workation. Toen ik in 2018 als digital nomad begon met combineren van reizen en werken, sliep ik nog wel eens in hostels. Maar dat heb ik algauw afgezworen omdat werken dan gewoon een stuk lastiger is. Mensen die middenin de nacht binnenkomen of juist heel vroeg wegmoeten, veel afleiding van feestende backpackers, en ga zo maar door.

Liever slaap ik dus in een privékamer in een hostel, een hotelkamer of een appartement. Dat laatste heeft mijn voorkeur, omdat je dan ook zelf kunt koken en waarschijnlijk een fijn plekje hebt om ’thuis’ te werken. De afgelopen jaren ben ik op verschillende manieren aan een accommodatie voor m’n workation gekomen:

 • Spot a Home: een website die huurders en verhuurders bij elkaar brengt. Het gaat hierbij om appartementen, studio’s en kamers, die je voor minimaal 30 dagen kunt huren. Voor €350 huurde ik een maand een kamer in een 4-persoons women-only appartement, in de wijk Extramurs. Lees in dit blog mijn ervaring.
 • AirBnB: ik heb een aantal keer een kamer in een appartement gehuurd. Dit zat op een top locatie in Ruzafa, was super goedkoop (€20 per nacht) en omdat ik telkens terugkwam leerde ik de eigenaar kennen. Het nadeel: je deelt de badkamer en ik had geen toegang tot de keuken.
 • Hotel: voor kortere trips is een hotel ideaal. Zo heb ik een paar nachten in Blanq Carmen Hotel geslapen, wat een super fijn hotel is, met mini zwembad op het dak – een must voor de hete zomers.
 • Via via: het voordeel van een aantal jaar op dezelfde plek komen, is dat je daar op een gegeven moment een netwerk hebt. Zo huurde ik tijdens mijn laatste Valencia workation een geweldig appartement in El Carmen, op vijf minuten lopen van het Turia Park! Je kunt hiervoor ook eens in Facebook-groepen zoeken.

Mijn hotel tips lees je in de volgende blogs:

Waar te verblijven in Valencia: Hola Valencia - Holiday Apartments

Foto: Hola Valencia – Holiday Apartments

Koffietentjes & coworking spaces in Valencia

Dan het volgende punt: waar ga je werken? Als je een fijn appartement hebt gehuurd, kun je daar natuurlijk werken. Maar ik zou dat zeker afwisselen met koffietentjes en coworking spaces. Alleen al omdat het kan – je bent tenslotte niet voor niets in Valencia. Maar ook omdat een verandering van omgeving wonderen voor je creativiteit doet!

In Valencia zijn veel flexwerkplekken te vinden. Een aantal van mijn favoriete koffietentjes om te werken zijn: Artysana, Jardin Urbano en Brunch Corner. Qua coworking space is Wayco een aanrader, met meerdere filialen in de stad. Daarnaast gebruik ik af en toe Croissant, een abonnement waarmee je bij veel verschillende coworking spaces ter wereld terecht kunt. Via deze link kun je Croissant een week gratis uitproberen en krijg je €15 korting op je 1e maand.

Lees ook:

9x leuke koffietentjes in Valencia waar je kunt werken

Gelijkgestemden ontmoeten

Zoals ik al zei, is er een grote community van ondernemers in Valencia. Vind je het leuk om gelijkgestemden te ontmoeten? Dat kan in Valencia heel gemakkelijk. Een paar opties:

 • Word lid van de Facebook-groep Valencia Coffees & Co-Working, hier worden wekelijkse meet-ups georganiseerd!
 • Download de apps Meetup en Bumble BFF.
 • Vraag in mijn Facebook-groep Valencia Tips NL of er iemand in de stad is die het leuk vindt om af te spreken.
 • Boek een yoga lesje! Heerlijk ter ontspanning, maar ook een goede plek om nieuwe mensen te ontmoeten.

Lees ook: Yoga in Valencia: de beste yogascholen

Goede koffie en wifi in Valencia, Spanje

De kosten van een Valencia workation

Het leven in Valencia, en in Spanje over het algemeen, is een stuk goedkoper dan Nederland. Hoeveel zo’n workation dan kost? Tja, dat ligt er natuurlijk helemaal aan hoe gek je het maakt. Zo heb ik een keer een kamer gehuurd voor €350 per maand en een keer een appartement voor €1.050 per maand. Dat maakt natuurlijk al een groot verschil. En dat geldt bijvoorbeeld ook voor uit eten gaan. Je kunt er fancy uit eten gaan, maar ook heerlijk bij lokale zaakjes zitten. Voor je idee: voor een havercappu en avocado toast reken je gemiddeld €5,50 af, zelfs bij de hippe hotspots.

Lees ook: 

Een leven als digital nomad lijkt misschien duur, maar dat is het juist niet. In het buitenland is het leven namelijk vaak een tikkie goedkoper. Zeker als je langer op 1 plek blijft en daardoor de kosten voor een ticket als het ware uitspreidt. Bijvoorbeeld in Valencia: ✈️ €190 retour [incl CO2-compensatie] 🛏 €350 per maand ☕️ €1,20 🥖🥑🍅 €3,50 🍷 €2,50 ☀️ €0 Verschilletje wel he? Je moet er wel voor zorgen dat je vaste lasten zo laag mogelijk zijn. Dus: wil je ook zo leven? You know what to do! Meer hierover lees je op m’n blog. . . . #hetlevenvaneendigitalnomad #girlonthemove #digitalnomadnl #digitalnomadmotivation #reiziger #valencia #valencia2018 #strandleven #valenciagram #valenciatips #spanje #spanje🇪🇸 #spanje2018 #opreis #freelanceleven #droomleven

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnesned) op

Praktische tips voor Valencia

 • Vanaf Amsterdam en Eindhoven vlieg je in 2,5u naar Valencia. Voordelige vliegtickets vind je via KLM of vergelijk verschillende luchtvaartmaatschappijen via TIX.nl.
 • Ik vind het heerlijk om alles in Valencia te voet te doen en op die manier de stad en bezienswaardigheden te verkennen. Maar mocht dat niet jouw ding zijn, dan kun je gemakkelijk de fiets of het openbaar vervoer pakken. Er rijden veel bussen en metro’s naar verschillende delen van de stad. En met een abbonnement op Valenbisi kun je op elke hoek van de straat een fiets pakken!
 • Liever de taxi? Gebruik dan de taxi apps Uber of Free Now. Free Now is iets goedkoper, en als je de code ‘mh3mlc10l’ gebruikt krijg je ook nog eens €5 korting op je eerste rit! Download de app alvast zodat je bij aankomst meteen een taxi kunt bestellen.

Lees ook: 12 praktische tips voor je reis naar Valencia

De leukste hotspots van Valencia

Vlog van mijn Valencia workation

In deze vlog uit 2018 neem ik je mee in mijn leven als digital nomad: een weekje in Valencia!

Benieuwd hoe mijn dagen er een aantal jaar later uitzien? Bekijk dan deze dagvlog:

@agnes.onthemove Een dag in het leven van een 34-jarige freelancer die een maand vanuit Valencia werkt – deel 3! #valencia #workation #freelancer #dagvlog #remotewerken #daginhetleven #dertiger #locatieonafhankelijkwerken ♬ Kemuel Kulosa cover sped up version – kemuelthekid

Meer Valencia tips

Lees ook mijn andere artikelen over Valencia, zoals:

Bekijk ook mijn Valencia guides:

 • Valencia Solo Travel Guide – vol praktische tips & een volledig 3-daags programma
 • Valencia Reisgids – alle info over Valencia in 1 e-book. Van praktische tips tot de leukste bezienswaardigheden & een handige Google Maps kaart waarin alles is opgeslagen

Artikel van 10-05-2018, laatste update: 12-05-2023

9 likes

Your email address will not be published.