add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Mindset

Op Yin Yoga retreat in Zeeland: mijn ervaring

7 december 2020

Tags: , , , ,

In maart zou ik een Yin Yoga retreat in Zeeland volgen, maar dat werd helaas geannuleerd in verband met corona. Eind november was het dan alsnog zover! Een weekend met lekker veel yin yoga, een aantal andere workshops, ontspanning, een prachtige omgeving en heerlijk vegan eten. Het was heel anders dan het stilte retraite die ik een paar jaar geleden in Thailand deed, maar niet minder fijn. Ik krijg vaak vragen over hoe zo’n retreat nou is, dus in dit blog mijn ervaring en een aantal tips voor yoga retreat in Nederland in 2021.

Lees ook: Een week in een stilteklooster in Thailand: mijn ervaring

Yin yoga retreat in Zeeland

Samen met een vriendin volgde ik een yin yoga retreat in Zeeland. Dit yoga weekend werd georganiseerd door MyOwnRetreat, in Noordgouwe, wat tussen Renesse en Zierikzee ligt. Wij gingen met het openbaar vervoer en dat was een halve wereldreis, maar daardoor hadden we ook het gevoel echt even weg te zijn. De locatie heet De Schouw en is een lichte, ruime en sfeervolle ruimte met prachtige architectuur. Er zijn yoga ruimtes, een woon- en eetkamer, een stiltekamer, en een aparte relax ruimte met verschillende sauna’s, warmwaterbad, voetenbad en massage ruimtes. Daarnaast ligt er een prachtige tuin rondom het gebouw, met een zonnig terras en buitenzwembad. Helaas was het nu te koud om een duik te nemen, maar heerlijk voor in de zomer!

Op Yin Yoga retreat in Zeeland: mijn ervaring

De Schouw in Noordgouwe

Het retreat was inclusief twee overnachtingen, alle yoga lessen, workshops en eten. En dat eten was geweldig! Alles vegan, biologisch, gezond, en vers gemaakt door Karin van Puur Koken Met Passie. We verbaasden ons elke keer weer over de originele en heerlijke gerechten. Het eten was al een feestje op zich! En naast de drie maaltijden per dag stond er de hele dag thee en koffie klaar.

Programma van het yin yoga weekend

Benieuwd hoe zo’n yoga retreat er nou uitziet? Ik neem je mee:

Vrijdag

 • 17.00 aankomst met kop soep & brood
 • 18.00 opening
 • 18.30-20.00 Yin yoga
 • 20.00 diner
 • 21.00 vrije tijd: sauna, chillen

Zaterdag

 • 08.00-09.00 wakker worden yoga
 • 09.00 ontbijt
 • 10.30-12.30 Triggerpoint workshop
 • 13.00 lunch
 • 13.30 vrije tijd: wandelen, wellness
 • 18.30 diner
 • 20.00-21.00 Yin yoga
 • 21.00 vrije tijd: sauna, chillen

Zondag

 • 08.00-09.00 Landen in je lijf intro
 • 09.00 ontbijt
 • 10.00 Yin Yoga & guasha technieken
 • 12.30 lunch
 • 13:00 afsluiting​

Zoals je ziet was er buiten het programma om veel ruimte voor ontspanning en rust. Zo kun je de wellness in, in de mooie omgeving wandelen of fietsen, uitwaaien op het strand, of (voor een vriendelijke meerprijs) een massage boeken. Ik boekte een cranio-sacraal behandeling, wat heel bijzonder en ontspannend was.

Ben jij nieuw met Yin Yoga? Dan hoef je niet bang te zijn dat je niet op yin yoga retreat kan, het is namelijk ideaal voor beginners! Bij Yin Yoga doe je vooral liggende en zittende houdingen, die je zo’n 3-5 minuten vasthoudt. De reden daarvoor is dat het even duurt voordat het bindweefsel in beweging komt. Hierdoor heb je meer tijd om dieper in de houding te ontspannen.

Lees ook: 7 gratis online Yin Yoga lessen

Mijn ervaring met het yoga retreat

Ik heb ultiem genoten. Het was zo fijn om even weg uit m’n eigen bubbel te zijn, geheel ontspannen, veel yin yoga te doen, en nieuwe dingen te leren. Zo gingen we naast de veelal bekende rustige Yin yoga oefeningen nog dieper de ontspanning in door middel van foamrollers, triggerpoints en Yin met ‘scraping’. Pauline Dams-Suidman, onze docente dit weekend, heeft veel verschillende opleidingen gedaan, die ze in de lessen en workshops combineerde. Ze wist er zoveel over te vertellen, dat het ook echt een verdiepend weekend was. Ik doe al een aantal jaar veel aan yin yoga, maar heb zoveel nieuws geleerd!

Het was ook heerlijk om een weekend nergens aan te hoeven denken. Je hoefde alleen het programma te volgen, de rest werd voor je geregeld. En overal was aan gedacht, er lagen ‘s avonds zelfs kruiken klaar die je zelf met heet water kon vullen! Ik had daarnaast mijn mobiele data uitgezet, zodat ik ook een weekendje offline was. Dat kan ik je ook echt aanraden.

Op Yin Yoga retreat in Zeeland: mijn ervaring

Onze slaapkamer

Tips voor een yoga retreat in Nederland

Wil jij ook graag op yoga vakantie in Nederland? Kijk dan zeker even naar het aanbod van MyOwnRetreat. Een andere handige site met een groot aanbod aan yoga retreats is BookYogaRetreats. Bij deze mijn aanraders!

Wil jij..

 • Een yoga retreat op een waddeneiland volgen? Het 3-daagse Yoga en Wandelweekend op Vlieland wordt gegeven door Mieke Nakken, degene die tijdens mijn yin yoga weekend de massages verzorgde. Het programma ziet er als volgt uit: ’s ochtends yoga met aansluitend het ontbijt. Daarna trek je erop uit: een wandeling door de bossen, duinen en strand. In de namiddag is er nog een optionele relaxte yogasessie, en verder heb je vrije tijd en kun je bijvoorbeeld het binnenzwembad in, naar de sauna of een craniosacraal behandeling of massage boeken. Je overnacht bij Strandhotel Seeduyn op Vlieland.
 • Yoga combineren met wellness? Dan is het 3-Daags Yoga & Wellness Weekend in Voorschoten wat voor jou. Er is een yogazaal met lekker veel ramen en licht, zwembad, sportschool en complete wellness waar alle mogelijkheden tot diepe ontspanning en opladen aanwezig zijn. Je krijgt o.a. 4 yogalessen, 2 meditatielessen en stiltewandelingen.
 • Ook naar een Yin Yoga retreat? Kijk dan eens naar het 3-Daagse Relaxte Yin en Gentle Flow Yoga Retreat. De locatie is een Twentse Oerboerderij in Tubbergen, waarbij ontspanning en activiteiten zullen worden afgewisseld en toegankelijk zijn voor iedereen.

Wat denk je, is een Yin Yoga retreat in Zeeland of in een andere plek in Nederland wat voor jou?

1 likes

Your email address will not be published.