add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Koffie in Kaapstad: de beste koffietentjes

Digital nomad

Koffie in Kaapstad: de beste koffietentjes

16 januari 2023

Tags: , ,

Op zoek naar goede koffie in Kaapstad? Look no further. Op iedere hoek van de straat zit wel een koffiebar, maar je wilt natuurlijk wel het beste van het beste. Daarom verzamelde ik in dit blog de mooie en bijzondere koffietentjes in Kaapstad, die je niet wilt missen. Enne, ben je ook op zoek naar een plekje om je laptop open te klappen en wat remote werk te doen? Dat kan in deze koffie hotspots ook!

Lees ook: 25x leuke dingen om te doen in Kaapstad

6x koffietentjes in Kaapstad

Onderstaande koffietentjes in Kaapstad zitten verspreid over de stad, zodat je in elke wijk wel goede koffie kunt vinden. Ook goed om te weten: bij alle zaakjes zijn vegan opties, zowel in plantaardige melk (denk soja- of havermelk) als in gerechten.

Lees ook: Vegan eten in Kaapstad: de lekkerste hotspots

Truth Coffee, District Six

Vraag je naar koffie in Kaapstad, dan hoor je waarschijnlijk meteen Truth Coffee. Deze koffiebar is een begrip in Kaapstad en mag je eigenlijk niet missen. Ze branden hun eigen koffie, die je overigens ook kunt kopen. De zaak is industrieel ingericht, met donkere kleuren, grote houten tafels en metalen stoelen. Naast koffie kun je hier ook terecht voor een ontbijt, brunch of lunch. En voor een esma – espresso martini!

Honest Chocolate Cafe, Citybowl

Op het eerste zicht is Honest Chocolate Cafe gewoon een leuk café, maar als je doorloopt kom je uit op een binnentuin! Hier staan meerdere tafeltjes, zowel in de zon als in de schaduw. Het is heerlijk om hier koffie te drinken: het voelt als een rustige oase middenin de stad. En dan heb ik het nog niet eens over de heerlijke chocolaatjes, taarten en cakes gehad.

Extra tof: via deze geheime tuin kom je in de hidden gem The Gin Bar. Deze gaat op doordeweekse dagen om 17:00 uur open en op vrijdag en zaterdag al om 15:00 uur. Perfect dus om de dag af te sluiten bij Honest Chocolate Cafe en de avond te beginnen bij The Gin Bar!

Koffietentjes in Kaapstad: Honest Chocolate Cafe

The Espresso Lab, Old Biscuit Mill

Als je op zaterdagochtend naar de The Neighbourgoods Market op het terrein van Old Biscuit Mill gaat (doen!), wil je natuurlijk wel goede koffie. Die vind je aan de linkerkant van de markt, bij The Espresso Lab. Of je nou een espresso, cappuccino met Oatly havermelk, andere koffiesoort of koffie cocktail (hallo espresso martini) wilt! Bevalt de koffie? Dan kun je ‘m ook mee naar huis nemen, in de vorm van bonen of cups. Overigens is The Espresso Lab doordeweeks ook open.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Espressolab ZA (@espressolabza)

mischu, Sea Point

In Sea Point is mischu de plek voor de beste koffie. De beste ja, want ze hebben meerdere awards gewonnen! Daarnaast luidt het onderschrift van deze koffiebar niet voor niks ‘The Coffee Showroom’. Naast deze goede koffie kun je er terecht voor een lekker ontbijtje of lunch. Op de kaart staan dingen als smoothies, oats bowl (zowel met koemelk als plantaardige melk) en avocado toast. Deze koffie hotspot is te vinden op Sea Point’s Regent Road.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door MISCHU (@mischucoffee)

Lees ook: Kaapstad workation: tips voor digital nomads en remote workers

Your’s Truly, Kloof Street

Your’s Truly vind je op drie plekken in Kaapstad: de eerste opende op Long Street, de tweede op Kloof Street en een derde op Loop Street. Vooral die op Kloof Street is top, met een lekker groot terras vol planten waardoor het net lijkt alsof je in een tuin zit. Naast goede koffie vind je hier lekkere broodjes, wraps en salades. Hij is trouwens gevestigd in Never at Home Kloof Steet, een groot en hip hostel. ’s Avonds verandert dit koffietentje in een heuse biertuin, waar in het weekend ook nog een dj komt draaien. Eigenlijk kun je hier dus je dag beginnen met koffie, een dagje remote werken op het terras, eindigen met cocktails en daarna blijven slapen. 😉

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door YOURSTRULY (@yourstrulycafe)

Molton Toffee, Gardens

Molton Toffee is gewoon een heel chill zaakje met goede koffie en lekker eten. Ideaal voor ontbijt, lunch, een drankje, of de hele dag remote werken. Het is niet super groot, dus je moet net even een plekje zien te vinden. Wel zitten er vaak meerdere mensen op hun laptop te werken.

Koffietentjes in Kaapstad: Molton Toffee

Meer Kaapstad? Lees meer tips en verhalen:

Artikel van 28-01-2018, laatste update: 16-01-2023

3 likes

Your email address will not be published.