Mijn favo koffietentjes in Kaapstad om op je laptop te werken

Digital nomad

Mijn favo koffietentjes in Kaapstad om op je laptop te werken

28 januari 2018

Tags: , ,

Als digital nomad is het belangrijk om een fijne werkplek te hebben. En welk beter excuus is er om hiervoor veel verschillende koffietentjes in Kaapstad uit te proberen? Dat deed ik met liefde, dus bij deze mijn favoriete koffietentjes in Kaapstad om op je laptop te werken, verdeeld over verschillende wijken van de stad.

Lees ook: Coworking spaces in Kaapstad: hier moet je zijn

6x koffietentjes in Kaapstad

Honest Chocolate Cafe (Citybowl)

Op het eerste zicht is Honest Chocolate Cafe gewoon een leuk café, maar als je doorloopt kom je uit op een open tuin! Hier staan meerdere tafeltjes, zowel in de zon als in de schaduw. Het is heerlijk om hier te werken: het voelt als een rustige oase middenin de stad. En dan heb ik het nog niet eens over de heerlijke koffie, chocolaatjes, taarten en cakes gehad. Dat maakt het werken nog even net wat leuker.

Extra tof: via deze tuin kom je in de ‘geheime’ The Gin Bar. Deze gaat op doordeweekse dagen om 17:00 uur open en op vrijdag en zaterdag al om 16:00 uur. Perfect dus om je werkdag af te sluiten en de avond te beginnen. 😉

Honest Chocolate Café, 64A Wale Street, Cape Town City Centre

Honeybadger (Citybowl)

Dit restaurant hoort bij 91 Loop, het hostel waar ik mijn eerste week in Kaapstad verbleef. Het is een ideale plek om te werken omdat het een grote ruimte is, meerdere lange tafels heeft en ook nog eens een bar met stopcontacten. Er is dus altijd wel een plekje te vinden, ook voor je stekker. Daarnaast moet je aan de bar bestellen, dus voel je je niet verplicht elk kwartier iets te bestellen.

Honeybadger, 91 Loop Street, Cape Town City Centre

Plant (Citybowl)

Plant is een veganistisch restaurant, waar je vanaf het ontbijt tot avondeten terecht kunt. Ze hebben zowel binnen als buiten plek om te zitten, iets wat ik heel chill vind. En een groot pluspunt is natuurlijk de volledig veganistische kaart. Er staan zelfs een aantal veganized Zuid-Afrikaanse gerechten op, zoals bobotie en melk tart!

Plant, 8 Buiten St, Cape Town City Centre

Molton Toffee (Citybowl & Gardens)

Molton Toffee is gewoon een heel chill tentje met goede koffie en lekker eten. Ideaal voor ontbijt, lunch, een drankje, of de hele dag werken. Beide locaties zijn niet super groot, dus je moet net even een plekje zien te vinden. Wel zitten er meerdere mensen met hun laptop, dus het is helemaal oké.

Molton Toffee, 161 Longmarket St, Cape Town City Centre
Molton Toffee, 45b Kloof St, Gardens, Cape Town

Melissa’s (Gardens)

Melissa’s is een lekker rustig café, met een winkeltje eraan vast. Met een uitzicht op de Tafelberg kwam hier helemaal tot rust. Enige nadeel: er zijn geen stopcontacten om je spullen op te laden, dus ga hier met een opgeladen laptop heen.

Melissa’s, 94 Kloof St, Gardens, Cape Town

Caffe Neo (Mouille Point)

Een werkplek met uitzicht op de Atlantische Oceaan én met een ‘persoonlijk’ dock met meerdere stopcontacten voor verschillende type stekkers? Caffe Neo heeft het. In het midden van het café staat een lange houten tafel, speciaal voor mensen die willen werken. De cappuccino met amandelmelk is er erg lekker, beter dan op veel andere plekken, en de salades zien er ook goed uit.

Caffe Neo, 129 Beach Rd, Mouille Point, Cape Town

Wat zijn jouw favo tentjes om te werken in Kaapstad?

Meer Kaapstad? Lees hier al mijn tips en verhalen:

3 likes

Your email address will not be published.