Koffie in Lissabon: de leukste koffietentjes waar je kunt werken

Digital nomad

6x goede koffie en wifi in Lissabon

2 maart 2019

Tags: , , ,

Aan goede koffie en wifi in Lissabon geen gebrek! Ik ben alweer op 3/4 van m’n verblijf in Lissabon, en heb al aardig wat werkplekken door de hele stad heen uitgeprobeerd. Toch heb ik altijd al snel een aantal favorieten, waar ik terug blijf komen. Waar ik nooit problemen met wifi heb, waar de ze goede koffie (met haver- of sojamelk) hebben, en de menukaart top is. Daarom in dit artikel: mijn favoriete werkplekken met goede koffie en wifi in Lissabon op een rij. Ook aanraders als je niet hoeft te werken, maar gewoon lekker koffie wilt drinken.

Lees ook: 6 dingen die je moet weten als je naar Lissabon gaat

6x koffie en wifi in Lissabon

Bowls & Bar

Bows & Bar staat wel echt in m’n top 3 van beste werkplekken in Lissabon. Het is er groot, rustig, en er werken meer mensen op hun laptop. Je hoeft je dus echt niet schuldig te voelen dat je een plekje bezet houdt. Al het eten wordt, zoals de naam al doet vermoeden, in een kom geserveerd. Voor twee cappuccino met sojamelk, de soep van de dag met brood en een bakje geroosterde aardappeltjes (zo lekker!) betaalde ik €15.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Comoba

Comoba zit in een grote, ruime en lichte ruimte. Het is over drie gedeeltes verdeeld, met verschillende soorten zitjes. Je voelt je hier erg welkom en ik at er de smeuïgste vegan chocoladetaart ooit. Samen met een cappuccino met havermelk was ik daar €6,30 voor kwijt.

Café Boavida

Bij Café Boavida staat een lange tafel waaraan meer mensen op hun laptop zitten te werken. Dat vind ik altijd fijn omdat je daardoor geen zitje voor twee personen bezet houdt. Maar daarnaast zijn er nog meer plekken; er is zelfs een tweede verdieping. Het is er rustig, lekker licht en het personeel houdt zich met duurzaamheid bezig. Zo wordt alles op de kaart zelf gemaakt, werken ze met alleen lokale producten en produceren ze zo min mogelijk afval. Voor een cappuccino met amandelmelk (de allerlekkerste ooit) betaal je €3,30 en voor een gewone koffie €1,70. Let op: in het weekend gesloten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Foodprintz

Foodprintz is ook wel echt een van mijn favoriete werkplekken in Lissabon. Er staat een lange tafel voor het raam waar je aan kunt werken, naast verschillende ‘losse’ tafeltjes. Rond lunchtijd is het er druk, maar daarna is het heel rustig en zit je soms zelfs alleen. De menukaart is all vegan en er staan hele lekkere en bijzondere dingen op. Denk aan een goed gevulde salade met vegan feta of een toast met vegan Nutella. Voor een cappuccino met havermelk en een grote salade betaalde ik €12.

My Mother’s Daughters

Dit vind ik vooral een fijne plek omdat ze een terras voor de deur (in de zon!) hebben en een hele lekkere vegan menukaart. Buiten werkt de wifi net niet, maar je kunt natuurlijk binnen en buiten afwisselen voor je off- en online werkzaamheden. Of buiten pauze nemen. 😉 Voor een cappuccino met havermelk betaal je hier €3,50, en de heerlijke lunchgerechten gaan vanaf €6,50.

Koffie in Lissabon: de leukste koffietentjes waar je kunt werken

Copenhagen Coffee Lab

Copenhagen Coffee Lab heeft meerdere filialen in Lissabon, en ik vind die in Alfama het fijnst. Je loopt er zo langs, maar als je naar binnen loopt zie je dat het heel groot is én zelfs een tuin heeft. Er zitten meer mensen op hun laptop te werken, zijn stopcontacten en ze hebben natuurlijk hele lekkere koffie. Voor een cappuccino met havermelk betaal je wel €3,60.

werkplekken met goede koffie en wifi in Lissabon

Andere fijne koffietentjes/werkplekken in Lissabon:

 • Hello, Kristof: hier heb ik veel goede verhalen over gehoord, maar het viel mij een beetje tegen. Ik voelde me niet zo welkom terwijl het er rustig was, de wifi werkte niet en ze deden er ook niet veel aan om dat te fixen. Let op: in het weekend gesloten.
 • Flora and Fauna: mooie inrichting en een heerlijk-uitziende kaart. Als het druk is, ben je hier niet welkom met je laptop. Begrijpelijk, en goed dat ze dat aangeven.

Lees ook: 

10 likes

Comments (2)

 • augustus 14, 2020 by Anna

  Anna

  Wat een handig overzicht! Lissabon is zo’n fijne stad :-). Copenhagen coffee lab vind ik ook erg leuk, ik ben vorig jaar in het filiaal vlakbij Cais do Sodré geweest.

  • augustus 14, 2020 by Agnès

   Agnès

   Thanks! Oeh wat leuk, op die locatie kende ik ‘m nog niet. Zin om terug te gaan!

Your email address will not be published.