add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Digital nomad

5 werkplekken voor digital nomads

15 oktober 2017

Tags: , , ,

Als digital nomad gaat het werk tijdens het reizen gewoon door, waar ter wereld je ook bent. Maar waar doe je dat dan eigenlijk, als jouw leven om locatie-onafhankelijk werken draait? Dit zijn vijf werkplekken voor digital nomads:

Je hostel/kamer

Natuurlijk kun je in het hostel of de woning waar je slaapt ook gewoon werken. Je hebt alles bij de hand en kunt je eigen eten en drinken maken, wat weer geld bespaart. Maar het ligt wel een beetje aan de mensen om je heen of je daadwerkelijk kunt werken. Vooral in hostels zitten vakantiegangers, die er niet vanuit gaan dat jij moet werken en graag een babbeltje komen maken. En voor jezelf kan een andere omgeving ook wel even fijn zijn en inspiratie geven.

Lees ook: 4 tips om te thuis te voelen op reis

Koffietentjes

Koffietentjes zijn natuurlijk top om te werken. Er is lekkere koffie, je wordt bediend en hebt wel mensen om je heen maar die laten jou wel je gang gaan. Check voordat je gaat zitten wel even of er snelle wifi is en er stopcontacten zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Coworking spaces

Coworking spaces zijn gedeelde werkomgevingen waar je een werkplek kunt huren. Ideaal om andere digital nomads te ontmoeten, te netwerken en natuurlijk te werken. 😉 WeWork, Spaces, B Amsterdam en Hashtag Workmode zijn bekende coworking organisaties in Nederland, maar je vindt deze plekken overal ter wereld.

Lees ook: Wat zijn coworking spaces?

In de openlucht

In steeds meer steden is gratis wifi beschikbaar. Dit betekent: overal waar je maar wilt kantoor houden. Heerlijk toch? Je moet alleen wel rekening houden met licht op je scherm en dat je op je spullen moet letten. Momenteel bieden de volgende steden gratis wifi aan: Barcelona, Boston, New York, Osaka, Perth, San Francisco, Seoul en Tel Aviv. Handig om in gedachten te houden bij het vaststellen van je volgende bestemming!

In de trein

Met werkend reizen sla je twee vliegen in één klap. Vooral de trein is hier ideaal voor: er is veel plek, een tafeltje voor je laptop en vaak wifi. En hoe gaaf  is het dat als je uit het raam kijkt, je het landschap aan je voorbij ziet razen? Bij deze spoorwegbedrijven zit je wat wifi betreft in ieder geval goed:

  • Australië: Queensland Rail
  • Canada: VIA Rail
  • Denemarken: DSB
  • Duitsland: Deutsche Bahn
  • Frankrijk: Thalys
  • Ierland: Irish Rail
  • Oostenrijk: ÖBB
  • Schotland: Scotrail
  • Verenigd Koninkrijk: South West Trains, Cross Country Trains, Grand Central Rail en Great Western Railway
  • Verenigde Staten: Amtrak en MBTA

Lees ook: Tip: met de Amtrak trein van New York naar Montreal reizen

Ik wissel deze werkplekken voor digital nomads allemaal af, alleen in de buitenlucht. Ik kan er niet tegen als de zon in mijn scherm of ogen schijnt, dus werk liever ‘s ochtends binnen, om vervolgens ‘s middags op pad te gaan. Waar werk jij het liefst?

5 likes

Your email address will not be published.