Chille hostels in de verschillende wijken van Kaapstad

Travel

4 beste hostels in Kaapstad

2 februari 2022

Tags: , , ,

Kaapstad is een hele grote stad en daarom is het van tevoren best moeilijk om te bepalen in welke buurt je een accommodatie wilt boeken. Dus besloot ik in de vijf weken dat ik er verbleef, elke week in een andere wijk een hostel te boeken. Op die manier hoopte ik de stad en de verschillende wijken goed te leren kennen. Dat is zeker gelukt, en nu heb ik een lijstje van super fijne hostels in Kaapstad (Zuid-Afrika) die ik graag met je deel!

Lees ook: Mijn Kaapstad bucketlist: 21 dingen die je gedaan moet hebben

4x beste hostel in Kaapstad

Slaap je liever – voor gemiddeld €100 – in een hotel in Kaapstad? Bekijk dan ook: 5 leuke hotels in Kaapstad, in de beste wijken

Citybowl: 91 Loop Boutique Hostel

Citybowl is het centrum van Kaapstad, en is een goede plek om te starten. Omdat het zo centraal ligt, kun je de stad goed ontdekken. Je loopt bijvoorbeeld zo Bo-Kaap (de wijk met de kleurrijke huisjes) en Gardens in. En met de auto of het openbaar vervoer zit je binnen no-time in andere delen van de stad.

Hostel 91 Loop Boutique Hostel (€15 per nacht) zit om de hoek van Long Street, de drukke en toeristische uitgaansstraat. Niet mijn favoriete straat, maar die kun je gemakkelijk ontwijken. 91 Loop is een groot hostel, waar restaurant/bar Honeybadger bij zit. Je hebt dorms voor vier tot acht personen, en ruimtes met 20 pods. Bij de dorms zit bij elk hoofdeinde een lampje, stopcontact en plankje, en onder het bed een ruimte voor je bagage. De pods zijn een soort slaaphokjes die je bij je voeten met een gordijntje afsluit, waardoor je meer privacy hebt. Voordeel: erg schoon. Nadeel: geen keuken.

Check meteen de huidige tarieven van 91 Loop Boutique Hostel!

Doen in Kaapstad: Bo-Kaap

Green Point: Never at Home Green Point

Green Point ligt tussen Citybowl en Sea Point in, en is volgens mij ook een ideale plek voor een hotel voor gezinnen. Het is er namelijk wat rustiger, maar je komt overal wel gemakkelijk en snel. In Green Point vind je onder andere V&A Waterfront, Cape Town Stadium, Green Point Park en Signal Hill. Genoeg te doen dus!

Never at Home Green Point (€14 per nacht) is een gemoedelijk hostel. Het is een stuk kleiner dan Loop 91 Boutique Hostel, waardoor je er sneller mensen leert kennen. Er is een keuken inclusief koelkast en kasten waar jij je spullen kwijt kunt, een dakterras met bar en mini zwembad en verschillende zitjes. Lekker om even in de zon te chillen en een drankje te doen! Ik sliep hier in een 8-persoonskamer met alleen maar mannen en vond dat net even te druk, dus zou volgende keer een 4-persoonskamer boeken. 😉

Check meteen de huidige tarieven van Never at Home Green Point!

Chille hostels in de verschillende wijken van Kaapstad

Gardens: Never at Home Kloof Street

Over Gardens had ik van tevoren zóveel gehoord, dat m’n verwachtingen erg hoog waren. Het is ook wel een hele chille buurt: dichtbij het centrum van Kaapstad, maar ver genoeg om niet al te toeristisch te zijn. In de barretjes en restaurants komen dan ook veel locals. En wat ik nog het leukst vond: elke keer dat ik in deze wijk even omhoog keek, werd ik verrast door een uitzicht op de Tafelberg! Ook heel fijn in deze buurt is Cloud 9: een bar op een dakterras met zwembad en 360 graden uitzicht over Kaapstad. En het allerchillste: het is er niet eens druk. Ik heb er hele middagen bijna alleen op doorgebracht. Hopelijk verpest ik die rust niet door dit te delen… 😉

In Gardens verbleef ik in Never at Home Kloof Steet – voorheen Once in Cape Town – (€15 per nacht). Dit is een groot hostel en populair onder backpackers en hipsters. Bar/restaurant Yours Truly hoort erbij, waar ook veel locals komen en wat tot 00:00 uur doorgaat. Dit is gezellig, maar als je je even terug wilt trekken is dat lastig. Tip: probeer een kamer op de eerste verdieping te vermijden, want Yours Truly heeft een dakterras wat aansluit op de kamers van Once in Cape Town. Voordelen: de locatie, er worden elke dag activiteiten georganiseerd en er is een keuken. Nadeel: erg druk.

Check meteen de huidige tarieven van Never at Home Kloof Street!

Sea Point: Mojo Hotel/Hostel & Market

Sea Point ligt tussen de stad en het strand in. Je vindt er veel winkeltjes, gezellige restaurants, Sea Point Promenade met het Sea Point Swimming pool (met uitzicht op de Atlantische Oceaan, Robbeneiland én Lion’s Head!) en even verderop de vier Clifton Beaches. Er is een goede busverbinding met de stad, maar ik zou hier het huren van een auto wel aanraden. Een aanrader hiervoor is Sunnycars, omdat je één all-inclusive prijs betaalt, inclusief alle verzekeringen.

Omdat ik in Sea Point een AirBnB huurde, heb ik zelf niet in Mojo Hotel/Hostel & Market (€19 per nacht) geslapen. Maar vriendinnen van me wel en zij waren ZO positief dat het hostel in dit rijtje moet. Airconditioning, een balkon, en zelfs een keukentje met magnetron, waterkoker en broodrooster op de kamer. Ja als je gewend bent aan basic verblijven, word je van de kleinste dingen blij. 😉 En laten we niet vergeten dat dit ho(s)tel op 2 minuten lopen van het strand ligt! Er zijn studio’s, familiekamers, tweepersoonskamers, eenpersoonskamers en diverse slaapzalen beschikbaar.

Check meteen de huidige tarieven van Mojo Hotel/Hostel & Market!

Doen in Kaapstad: Clifton Beach

Dat waren mijn aanraders voor hostels in Kaapstad! Liever nog even verder kijken? Op Booking kun je gemakkelijk naar een hostel of hotel in Kaapstad zoeken.

Meer Kaapstad? Lees hier al mijn tips en verhalen:

Artikel van 02-03-2018, laatste update: 27-02-2022

3 likes

Your email address will not be published.