Het leven van een digital nomad: Chris (24)

Digital nomad

Het leven van een digital nomad: Chris King (24)

22 oktober 2017

Tags: ,

Chris King was de tweede persoon die ik tijdens mijn reis in Thailand ontmoette die zichzelf een digital nomad noemde. Ik vond het toen nog steeds een beetje gek klinken, maar was wel al heel nieuwsgierig naar deze levensstijl. Met hem kletsen maakte de drie uur durende busrit een stuk aangenamer, en het zal er zeker aan bij hebben gedragen dat ik een paar dagen later in het stilteklooster ineens zeker wist: ik word een digital nomad!

Chris is geboren in Los Angeles (Verenigde Staten), is momenteel in Chiang Mai (Thailand) en werkt als Chief Operating Officer van ZenMaid. Dat is een app die de dagelijkse taken van de eigenaar van een schoonmaakservice automatiseert. Zo ziet zijn leven er als digital nomad uit:

Hoe ben jij een digital nomad geworden?

“Amar, een vriend en de CEO van ZenMaid, vroeg mij bijna een jaar geleden om bij hem te komen werken en met hem en zijn vriendin mee te reizen. Ik heb werken en reizen altijd al willen combineren, dus dit kwam perfect uit! Ik zei ja en heb geen seconde spijt gehad.”

Wat vind je hier het leukst aan?

“Het leukste vind ik het ontmoeten van geweldige mensen die hetzelfde doen. Grappig genoeg ben ik op reis meer ondernemers tegengekomen dan ik ooit in mijn woonplaats heb gezien. Nu bevind ik me in een community van mensen met dezelfde drive en ideeën.”

Zijn er dingen die je van tevoren anders had verwacht?

“Van tevoren had ik gedacht dat het sociale aspect anders zou zijn. Overal waar je komt maak je nieuwe vrienden, maar jij of zij gaan die maand – als het niet eerder is – alweer weg. Je moet dus eigenlijk constant weer op zoek naar nieuwe offline vrienden.”

En is er iets wat je achteraf anders had aangepakt?

“Ik vind het jammer dat ik Chiang Mai niet heb bezocht voordat ik aan m’n digital nomad avontuur begon. Het leven is er goedkoop en ideaal om een eigen bedrijf op te starten. Als ik wat geld had gespaard, had ik hier gemakkelijk drie maanden aan een onderneming kunnen werken. Wat ik hiervan geleerd heb is dat je goed onderzoek moet doen naar de plekken waar digital nomads zitten. Waar zij zijn, bevindt zich een community van ondernemers.”

Wat is jouw ultieme tip voor mij en andere (beginnend) digital nomads?

“Ik heb er een paar:

  • Koop een backpack, van 50 liter of meer;
  • Zoek naar Facebook Groepen over de plekken waar jij naartoe gaat;
  • Blijf langer dan een week op één plek;
  • Ken ‘Hallo’, ‘graag’ en ‘dank je’ in de taal van het land waar je bent. Dat helpt je verder en zorgt voor brownie punten 😉 ;
  • Ga naar Chiang Mai en maak vrienden;
  • Praat met vreemden!”
4 likes

Comments (1)

Your email address will not be published.