3 tips voor het aanvragen van een ETA Engeland

Travel

3 tips voor het aanvragen van een ETA Engeland

17 april 2024

Tags: ,

Wist je dat je vanaf eind 2024 een ETA nodig hebt om Engeland binnen te komen? Na de Brexit in 2020 was je al verplicht om met een paspoort naar Engeland te reizen, maar nu volgt ook een ETA. Geen idee wat een ETA Engeland is en hoe je dit aanvraagt? In dit blog een uitleg!

Lees ook: Met de trein naar Londen reizen: mijn ervaring & tips

Wat is een ETA Engeland?

Vanaf eind 2024 moeten reizigers uit Europa een ETA aanvragen om naar het Verenigd Koninkrijk te mogen reizen. Maar wat is een ETA eigenlijk? ETA is de afkorting van Electronic Travel Authorisation. Dit is dus een elektronische reistoestemming, waarmee reizigers die geen visum nodig hebben naar het Verenigd Koninkrijk mogen reizen. Landen die onder het Verenigd Koninkrijk vallen zijn Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.

Tips voor het aanvragen van een ETA Engeland

Regel je ETA op tijd

Vraag je ETA Engeland tenminste 72 uur voor vertrek aan, maar nog liever een week van tevoren. Dan weet je zeker dat je ‘m op tijd binnen hebt! Vanaf het moment dat je de elektronische toestemming ontvangen hebt, is deze twee jaar geldig. Je ontvangt ‘m trouwens per mail, niet per post.

Zorg dat je gegevens juist zijn ingevuld

Wellicht een inkopper, maar zorg ervoor dat je gegevens juist zijn ingevuld. Een foutje sluipt er gemakkelijk in, maar je ETA kan erdoor worden afgekeurd. Twijfel jij bij het invullen van je paspoortnummer bijvoorbeeld altijd tussen de letter O of het cijfer 0? Dan weet je vanaf nu: de letter O wordt nooit gebruikt in een paspoortnummer, dus het is altijd het cijfer 0. Controleer ook even hoe lang je paspoort nog geldig is. Een nieuw paspoort heeft namelijk een ander paspoortnummer, en je ETA is ongeldig als daar het oude paspoortnummer opstaat.

ETA Engeland aanvragen

Je kunt zelf een ETA Engeland aanvragen, maar je kunt daar ook een bedrijf voor inzetten – zoals VisumBuitenland. Het laten doen is wat duurder dan het zelf doen, maar scheelt je wel weer geregel. En voordat je op vakantie gaat moet je vaak al genoeg regelen, dus het is wel zo fijn als je dit aan een ander over kunt laten! Daarnaast werken ze met een eenvoudig Nederlandstalig aanvraagformulier en kun je gemakkelijk betalen met iDeal.

Lees ook: 7 dingen die je moet regelen als je op reis gaat

Engeland stedentrip boeken

Zin in om naar Engeland te gaan? Hierbij een aantal handige tips om je stedentrip te boeken.

» Vanaf Amsterdam reis je in 4:13 uur rechtstreeks naar Londen met de trein. Voor een retour met de Eurostar betaal je vanaf €100. Hoe eerder je boekt, hoe lager de prijs. Boek je tickets via NS International!

» Op zoek naar een fijn hotel in Londen? Ik maakte een lijstje van 5 leuke & betaalbare hotels in Shoreditch.

Meer Londen tips? Lees dan ook: 

Dit artikel bevat een samenwerking.

0 likes

Your email address will not be published.