add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Waarom je minstens 1x alleen op reis moet gaan

Travel

Waarom je minstens 1x alleen op reis moet gaan

7 juni 2019

Tags: ,

Misschien droom jij er al een tijdje van om alleen op reis te gaan. Of wil je graag op vakantie maar heeft niemand tijd, geld of zin om mee te gaan. Ga gewoon alleen! Je gaat toch niet thuis zitten terwijl je eigenlijk weg wilt en kunt? Daarnaast leer je ontzettend veel van alleen reizen en kom je als een ander mens terug. Eind 2014 ging ik voor het eerst drie weken in m’n eentje naar Bali. Doodsbang was ik. Maar het voelde wel goed. Zo goed dat ik 1,5 jaar later weer drie weken alleen weg ging, naar Thailand dit keer. Inmiddels ben ik de tel kwijt, want als digital nomad reis ik voornamelijk in m’n eentje. Ik zal je proberen uit te leggen waarom, om je er hopelijk mee te inspireren.

Lees ook: 10 handige tips voor als je alleen gaat reizen

Alleen op reis

Reizen & leren

Alleen reizen is een ervaring die je nooit zult vergeten. Je gaat naar een vreemd land, zonder de mensen die je gewend bent om je heen te hebben en bent daardoor helemaal op jezelf aangewezen. Dit klinkt eng, en dat is het natuurlijk ook, maar het is zo gaaf! Je moet alles zelf doen en dat zorgt ervoor dat je enorm groeit. Je bent namelijk sterker dan je denkt, en kunt echt alles aan.

Want je weet het: buiten je comfort zone is where the magic happens.

Ook zorgt alleen reizen ervoor dat je echt loskomt van thuis en meer in het moment leeft. Als je samen met een vriend(in) reist, praten jullie toch nog veel over dingen van thuis, en dat houdt je in gedachte thuis. Ook praten jullie Nederlands met elkaar, waardoor anderen jullie minder snel zullen aanspreken. Tijdens een solo-reis praat je (bijna) alleen maar Engels, waardoor je op een gegeven moment zelfs in het Engels denkt. Nog een voordeel!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Alleen op reis maar nooit alleen

Als je alleen op reis gaat zul je je het ene moment misschien wat eenzaam voelen, en het volgende moment naar meer me-time verlangen. En het mooie hieraan is: it’s all up to you! Jij kunt doen waar jij zin in hebt. Zin om te zwemmen? Dan ga je lekker zwemmen. Meer zin in cultuur? Cultuur it is. Maar je zult erachter komen dat je eigenlijk nooit alleen bent. Tijdens mijn solo-reizen kom ik altijd in contact met mensen, en ik ben niet echt de meest extraverte persoon die je tegen zult komen. Of het nou in een hostel is, waar je sowieso veel mensen ontmoet, in een yogaschool of gewoon op straat: overal heb je aanspraak.

Ook zul je merken dat je met de mensen die je onderweg ontmoet sneller de diepte in gaat. Je brengt ineens veel tijd met elkaar door (bijvoorbeeld tijdens een acht uur durende busrit) waardoor je niet alleen maar over koetjes en kalfjes kunt blijven praten. Je vertelt sneller meer over jezelf dan je normaal zou doen, en dat leidt tot super interessante gesprekken en inzichten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Lees ook: De nadelen van alleen reizen

Een paar tips voor je 1e solo trip:

  • Boek van tevoren alvast de eerste overnachting + het vervoer vanaf het vliegveld ernaartoe. Als je aankomt ben je waarschijnlijk moe van de vlucht, je komt in een ander klimaat en cultuur terecht en kunt niet gedachteloos achter je vriend(in) aanlopen. Het is heel fijn als je eerste verblijfplaats in ieder geval is geregeld, dan kun je vanuit daar verder kijken.
  • Verblijf in hostels. Naast dat het goedkoop is, worden je roomies waarschijnlijk je nieuwe beste vrienden. Ook worden er vaak activiteiten georganiseerd waardoor je snel nieuwe mensen ontmoet.
  • Boek een tour! Een dag(deel) met een groep activiteiten ondernemen schept een band en de kans is groot dat jullie die avond samen in de kroeg staan.
  • Vertel niet zomaar aan iedereen dat je alleen reist. Je weet nooit waar ze op uit zijn. Als vrouw kun je er ook voor kiezen een goedkope ‘trouwring’ om te doen, om vervelende mannen op afstand te houden. Veiligheid voor alles.
  • Vind je het jammer dat je geen reisfoto’s met jezelf erop hebt? Zo maak je foto’s als je alleen reist!
  • Benieuwd welke bestemmingen geschikt zijn? Wat mij betreft kan bijna alles: van Kaapstad tot Valencia, en van Sri Lanka tot Cinque Terre!
  • Lees het boek Solo Reizen van Liesbeth Rasker, over hoe je in je eentje de wereld trotseert:

Dus: ga jij binnenkort alleen op reis? Laat het me weten!

4 likes

Your email address will not be published.