add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

5 voordelen van alleen reizen

Travel

5 voordelen van alleen reizen

27 september 2017

Tags: ,

Drie jaar geleden besloot ik voor het eerst alleen te gaan reizen, en boekte ik een vakantie van drie weken naar Bali. Doodsbang was ik vooraf, maar het beviel goed. Zo goed dat ik begin dit jaar weer drie weken alleen op reis ging, naar Thailand dit keer. Ik deel graag wat voor mij de voordelen van alleen reizen zijn, want ik gun jou deze ervaring ook!

Lees ook: 10 handige tips voor als je alleen gaat reizen

De voordelen van alleen reizen

Alleen reizen = me time

Als je alleen op reis bent, heb je àlles zelf voor het zeggen. Van het boeken van de trip tot het terugkomen, en alles daar tussenin. Wil je veel dingen doen of liever de hele dag op het strand bakken? Lekker feesten of vroeg naar bed? Uitslapen of juist vroeg opstaan? Je zou er nog keuzestress van krijgen. 😉

Op jezelf aangewezen

Ja je gaat naar een vreemd land, zonder dat er iemand in de buurt is om op terug te vallen. Dat is een hele enge gedachte, maar laat dat je niet tegenhouden! Je gaat er namelijk achter komen dat jij je wel redt, en dat er niets is wat jij niet kunt. Daar leer en groei je enorm van: je bent sterker dan je denkt!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Thuis loslaten

Als je samen met een vriend(in) reist, praten jullie waarschijnlijk veel over dingen van thuis, en dat houdt je thuis. Ook praten jullie Nederlands met elkaar, waardoor anderen jullie minder snel zullen benaderen. Zelf spreken jullie anderen misschien ook minder snel aan, want jullie hebben elkaar al. Tijdens een solo-reis praat je zowat alleen maar Engels, en over hele andere dingen dan normaal. Zo kom je er op een gegeven moment achter dat je zelfs in het Engels denkt. Of misschien leer je zelfs wel een andere taal, nog leuker!

Lees ook: Zo maak je foto’s als je alleen reist

Alleen reizen betekent niet dat je alleen blijft

Tijdens mijn eerste solo-reis ontmoette ik al heel snel twee meisjes waar het mee klikte. Zij zouden de volgende dag verder reizen, en vroegen of ik mee ging. “Nee”, dacht ik. “Ik ben toch alleen op reis?”. Gelukkig appte mijn moeder toen dat dat niet betekende dat ik ook de hele reis alleen móest blijven, want juist deze onverwachte moves maken het zo leuk.

Maar ook daarna kwam ik op de een of andere manier altijd heel gemakkelijk in contact met mensen. Of het nou in een hostel was, gewoon op straat of in het vliegtuig: overal had ik aanspraak. Je staat er namelijk meer voor open, en dat voelen mensen aan.

Bijzondere vriendschappen

En met veel van de mensen die je onderweg ontmoet, ga sneller de diepte in. Je brengt ineens veel tijd met elkaar door (bijvoorbeeld tijdens een acht uur durende busrit) waardoor je niet alleen maar over koetjes en kalfjes kunt blijven praten. Jullie vertellen elkaar sneller meer over jezelf dan je normaal zou doen, en dat leidt tot hele interessante gesprekken en inzichten. En tot leuke bezoekadresjes, over de hele wereld!

Hopelijk hebben deze voordelen van alleen reizen jou overtuigd! Mocht je nog vragen hebben, plaats ze in de comments. Meer blogs over alleen reizen: 

10 likes

Your email address will not be published.