add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Zelf varen over de Amsterdamse grachten

Travel

Zelf varen over de Amsterdamse grachten met elektrische sloep

25 juni 2024

Tags: ,

Denk je aan Amsterdam, dan denk je aan de Amsterdamse grachten. De grachtengordel is een van de bekendste bezienswaardigheden van Amsterdam en dat is niet voor niks. Extra bijzonder is het om dit vanaf het water te bekijken. Zo zie je altijd weer andere dingen dan vanaf de kant! Voor mijn verjaardag huurde ik een elektrische sloep bij Eco Boats Amsterdam, een tip die ik graag doorgeef. Want of je nou jarig bent of gewoon van een zomerse dag wilt genieten: over de Amsterdamse grachten varen is magisch!

Lees ook: 21 local tips voor een dagje Amsterdam

Zelf varen over de Amsterdamse grachten

Je kunt natuurlijk een rondvaartboot boeken, waarbij je langs alle bekende plekken in Amsterdam komt. Maar veel leuker is het om een boot te huren die je zelf kunt besturen. Je hebt hier namelijk geen vaarbewijs voor nodig! Daarnaast kun je dan zelf hapjes en drankjes meenemen, en ben je met je vrienden en/of familie in plaats van met allemaal vreemden. Jullie kunnen zelf de route bepalen en kiezen waar je eventueel een tussenstop wilt maken. Alleen maar voordelen wat mij betreft!

Eco Boats Amsterdam

Eco Boats Amsterdam verhuurt de nieuwste elektrische sloepen, die in 2022 gebouwd zijn. Deze boten zijn stil en veroorzaken geen uitstoot, wat bijdraagt aan een schonere en rustigere omgeving op de grachten. Je kunt uit verschillende sloepen kiezen, zo is er een voor 7, 8, 10 en 12 personen. De kosten gaan vanaf €50 per uur, en de minimale verhuur is 2 uur. De opstaplocatie, het tarief en het maximum aantal personen verschilt per sloep. Maar om je een idee te geven: je kunt bijvoorbeeld voor €18,75 per persoon een 8-persoons sloep voor 3 uur huren! Dat vind ik niet veel voor een onvergetelijk uitje op het water met z’n allen.

De Keizer Sloep van Eco Boats Amsterdam

Zelf varen over de Amsterdamse grachten: onze ervaring

Wij hadden een 12-persoons elektrische sloep (de Keizer Sloep) voor 3 uur. Een mooie ruime boot, inclusief zitkussens en een omgekeerde krat waar we hapjes en drankjes op konden zetten. Voor vertrek kregen we een korte maar duidelijke uitleg over de sloep, de regels op het water en een handige routekaart. De sloep is gemakkelijk te besturen en heb je zo onder de knie. Wel moet je eenmaal op de grachten goed opletten, want je bent lang niet de enige op het water.

Vanaf de opstaplocatie in Amsterdam centrum ben je zo bij de grachten, en kijk je je ogen uit. De grachtengordel bestaat uit de vier hoofdgrachten: de Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht, die allemaal omringd zijn door prachtige herenhuizen en historische gebouwen. Tijdens het varen kom je langs bekende bezienswaardigheden zoals het Anne Frank Huis, de Westerkerk en de Magere Brug. Op de helft van de tijd maakten we een korte stop bij Hanneke’s Boom voor een plaspauze, daarna vaarden we weer verder.

Zelf varen over de Amsterdamse grachten

Zon, hapjes & drankjes, gezelligheid en uitzicht op de mooiste stad van allemaal. Wat wil je nog meer? Deze verjaardag vergeet ik niet snel meer! Zie ook deze video van mijn verjaardag op de boot:

Meer Amsterdam tips en hotspots? Lees dan ook:

Maak je van een dagje Amsterdam een nachtje of weekendje weg? Bij deze mijn hotel tips:

Dit artikel bevat een samenwerking.

0 likes

Your email address will not be published.