add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Digital nomad

Coworking spaces in Kaapstad: hier kun je fijn werken

27 februari 2018

Tags: , ,

Als digital nomad kan het soms lastig zijn een goede werkplek te vinden om remote te werken. Koffietentjes waar de wifi niet goed werkt of waar je met je laptop niet welkom bent. Hostels die te druk zijn, een appartement waar je – net als thuis – toch weer ineens de was staat te doen. Ik ben vast niet de enige die dit heeft meegemaakt. 😉 Daarom besloot ik eens naar coworking spaces in Kaapstad te zoeken. In dit blog mijn bevindingen!

Lees ook: Kaapstad workation: tips voor digital nomads

Coworking spaces in Kaapstad

In mijn onderzoek naar digital nomads en coworking spaces in Kaapstad kwam ik er meer over tegen dan ik had verwacht. Ondanks dat Kaapstad niet zo heel goed scoort op de Nomad List (op het moment van schrijven staat de stad op #38), denk ik dat het in de toekomst zeker een nomad hub gaat worden! Een nomad hub is een stad die goede omstandigheden voor digital nomads heeft, en ze er daarom ‘massaal’ heen trekken. De top 3 nomad hubs wereldwijd bestaat momenteel uit Canggu (Bali), Barcelona (Spanje) en Bangkok (Thailand). Maar geloof mij: hier staat Kaapstad binnenkort tussen!

Een paar opties:

  • Cape Town Office in Gardens: veel daglicht, snel wifi en er is zelfs een podcast studio met professionele apparatuur en privé telefoonhokjes voor je confidential calls. Door Forbes bekroond als één van de 10 beste co-werkplaatsen van de wereld.
  • Workshop 17, gevestigd in twee wijken. Bij Workshop 17 Kloof Street werk je met uitzicht op de Tafelberg en kun je na werk meteen bij een van de hippe restaurants in de wijk aanschuiven. Bij Workshop 17 Waterfront werk je met uitzicht op de haven én de Tafelberg, ook niet verkeerd. Beide filialen hebben diverse opties voor remote werkers, of je nou een vast bureau of team ruimte wilt.
  • Spaces is een van de meest bekende coworking spaces ter wereld. En ook in Kaapstad zijn ze te vinden, verspreid over vier locaties: Long Street, Century City, Sunclare en V&A Waterfront.

Een dagje werken in een coworking space

Ik zag dat GreenPoint Coworking werd aangeraden in de Facebook-groep Digital Nomads in Cape Town, dus ik besloot er eens heen te gaan. Deze coworking space ligt in de wijk Green Point, waar ik toen verbleef en dus lekker op m’n slippers naartoe kon wandelen. Je mag er de eerste dag gratis werken, daarna kost een ‘hot desk’ R200 (€14) per dag, R800 voor 5 dagen en R1400 voor 10 dagen. Een hot desk bevat een bureau, internet, koffie, thee, en 1 uur per dag gebruik van een vergaderkamer.

Omdat ik van plan was meerdere coworking spaces in Kaapstad uit te proberen, ging ik voor een hot desk voor een dag. Bij binnenkomst kreeg ik een tour door de hele ruimte en werd alles uitgelegd. Naast de verschillende werkplekken is er een chille woonkamer, volledig ingerichte keuken, vergaderkamer en zijn er een aantal Skype-hokjes. Ik veroverde een bureau aan het raam, met uitzicht op de straat. Dit zorgde eigenlijk meteen al voor een geluksmomentje: hoe bijzonder is het dat ik op deze plek mag werken?

Ik vond het heel chill om bij GreenPoint CoWorking te werken en heb echt een productieve werkdag gehad. Het was er lekker rustig, en het feit dat er andere werkende mensen om me heen zaten motiveerde me. Ik kan me voorstellen dat een coworking space ook fijn is om andere mensen/digital nomads te ontmoeten, maar ik heb buiten het personeel eigenlijk niemand gesproken. Iedereen was lekker gefocust op z’n eigen ding, en dat was prima. Waarschijnlijk gebeurt het wel sneller als je er vaker komt, en op sommige plekken wordt een vrijdagmiddagborrel georganiseerd.

Meer lezen over Kaapstad? Check dan ook mijn andere blogs:

Artikel van 27-2-2018, laatste update: 31-01-2024

6 likes

Your email address will not be published.