Een tijdslot op Schiphol boeken: zo doe je dat

Travel

Handig: een tijdslot op Schiphol boeken

6 mei 2024

Tags: , ,

Wist je dat je tegenwoordig gratis een tijdslot op Schiphol kunt boeken, waarmee je de rij voor de security kunt omzeilen? Onlangs deelde ik deze tip op TikTok en die video gaat nog steeds viral. De meest gestelde vraag: hoe reserveer je een tijdslot op Schiphol en wat houdt dit tijdslot in? In dit artikel leg ik je alles uit.

Lees ook: Relaxed op reis na een overnachting bij Hilton Schiphol

Tijdslot op Schiphol boeken

Sinds een paar maanden kun je een tijdslot op Schiphol boeken, waarmee je de rij voor de security kunt omzeilen. En dat scheelt nogal wat tijd! Zeker in drukke periodes zoals de meivakantie of zomervakantie.

Hoe boek je een tijdslot op Schiphol?

Ga naar de website van Schiphol, klik op ‘Boek een gratis tijdslot’ en vul daar jouw vluchtgegevens in. Schiphol zal een aantal tijdslots voorstellen die passen bij jouw vlucht, gebaseerd op de vertrektijd van je vlucht en de verwachte drukte. Selecteer een tijdslot.

Direct na het boeken van je tijdslot ontvang je een bevestigingsmail met een QR-code. Neem deze mail met QR-code mee naar Schiphol. Na het inchecken ga je naar de security, en volg je de rij waar ‘Timeslot’ staat aangegeven. Hier wordt je QR-code door een medewerker van Schiphol gescand, waarna je door de securitycontrole heen kunt zonder lang in de rij te staan! Ideaal toch?

Goed om te weten:

  • Een tijdslot is vanaf 3 dagen voor vertrek te boeken
  • Het is gratis
  • Het tijdslot dat je gereserveerd hebt is 15 minuten geldig vanaf het moment dat je wordt verwacht je te melden
  • Als je geen ruimbagage hebt én thuis bent ingecheckt, kun je gelijk naar de security
  • Als je wel ruimbagage hebt of nog niet thuis bent ingecheckt, ga je eerst naar de check-in balie van jouw luchtvaartmaatschappij en daarna naar de security

Lees ook: Reis essentials: 10 dingen die je altijd moet inpakken

Mijn ervaring met het tijdslot

In april vloog ik met KLM naar Valencia en maakte ik voor het eerst gebruik van de optie om een tijdslot te reserveren. Eerlijk? Ik wist niet wat ik meemaakte: ik kon overal zo doorlopen, terwijl bij de ‘gewone’ security echt een rij stond. Voortaan ga ik hier altijd gebruik van maken!

Meer handige blogs:

De video:

@agnes.onthemove Nooit meer wachten op Schiphol! #reistip #schiphol #opreis #reistiktok ♬ origineel geluid – Agnès.onthemove

0 likes

Your email address will not be published.