add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Stedentrip Turijn, Italië:

Travel

Tips voor een stedentrip naar Turijn

14 oktober 2019

Tags: , , , ,

Tijdens mijn Eurotrip sliep ik twee nachtjes in Turijn, in het noordwesten van Italië. Ik kwam op een zondagavond aan en ging dinsdagmiddag alweer door, dus het was een bliksembezoek. Maar wel lang genoeg om te ontdekken dat Turijn een geweldige optie voor een citytrip is. De stad is net wat kleiner dan Milaan, maar een stuk onbekender. Dus ook minder toeristisch! En waar Milaan de stad van de mode is, is Turijn dat voor chocolade. Nutella, Toblerone en Ferrero Rocher komen hier namelijk vandaan. Waarschijnlijk had ik alleen dat hoeven zeggen om je te overtuigen. 😉 Lees verder voor mijn tips voor een stedentrip naar Turijn.

Lees ook: Mijn treinreis door Europa: de route, prijs en tips

Stedentrip Turijn

Turijn is een heerlijke stad om doorheen te wandelen. Er is weinig toerisme, je loopt langs allerlei mooie historische gebouwen en de stad wordt omring door de Alpen. Op een heldere dag heb je daar uitzicht op, wat een super mooi gezicht geeft. Hoe leuk als die in de winter vol sneeuw liggen? Turijn staat bekend om historie, kunst, cultuur en lekker eten. Er zijn dan ook veel koffietentjes en restaurants te vinden. Naast dat Turijn niet zo toeristisch is (of juist doordat?), is het ook een hele betaalbare stad. Zo rekende ik voor een haver latte en vegan croissant €3,10 af, en ergens anders €6,50 voor een bord pasta. Budget stedentrip anyone?

Vegan in Turijn, Italië

Lees ook: Vegan in Turijn, Italië: koffietentjes & restaurants

Turijn bezienswaardigheden

Turijn is top voor cultuurliefhebbers. Je loopt continu langs prachtige gebouwen en kerken, en er zijn ontzettend veel musea. Piazza San Carlo is de plek waar veel locals bijeenkomen. Op dit plein vind je veel koffietentjes en leuke terrasjes, je kunt er dan ook heerlijk mensen kijken. Hieromheen liggen de grootste winkelstraten van Turijn: Via Po en Via Roma. Twee prachtige klassieke straten, waar je zowel dure merken als goedkope ketens vindt.

Een andere aanrader vond ik Porta Palatina, een Romeinse poort die vroeger toegang tot het centrum van Turijn bood:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Parken in Turijn

Turijn heeft veel parken, waar je even kunt bijkomen van al dat geslenter. Of haal wat lekkere dingetjes en maak er een picknick van! Ga bijvoorbeeld naar het Parco del Valentino, aan de oevers van de rivier de Po. Je vindt er sierfonteinten, een botanische tuin, en middenin het park het oude kasteel van Valentino. Vergeet niet een stukje verder langs de Po te wandelen, in de zomer vind je hier allerlei gezellige barretjes.

Monte dei Cappuccini

Zin om de stad uit te gaan? Beklim dan de Monte dei Cappuccini. Dit is een heuvel met kerk erop, aan de rand van de stad. Vanaf het centrum steek je de rivier over en wandel je naar boven. Vanaf daar heb je een mooi uitzicht over de stad en in de verte de Alpen.

Stedentrip Turijn, Italië: niet-toeristisch, prachtig én goedkoop

Reizen naar Turijn

Bij mij was Turijn onderdeel van mijn Eurotrip. Als je de tijd hebt (ik maakte eerst een stop in Parijs) kun je er dus gemakkelijk met de trein vanuit Nederland komen. Een andere optie is vliegen, daar doe je nog geen twee uur over. Klik hier om een vlucht te zoeken – wel meteen even de uitgestoten CO2 van je vlucht compenseren he?

Slapen in Turijn

Ik sliep in het Alpi Resort Hotel; een prima hotel voor twee nachten. Het zit op een goede locatie, dichtbij de rivier en op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden. Daarnaast is het erg betaalbaar. Ik betaalde er €110 voor twee nachten, inclusief toeristenbelasting en ontbijt.

Vervoer in Turijn

Zoals ik al zei, is Turijn heel goed wandelend te verkennen. Daarnaast is er ook een goed werkend openbaar vervoersysteem. Er rijden bussen, trams en metro’s. Maak vooral een ritje in het schattige oude trammetje! Een dagkaart voor het openbaar vervoer kost €5. Met taxi’s heb ik helaas minder goede ervaring. Ik heb zowel Uber als FREE geprobeerd, maar kreeg telkens geen chauffeur te pakken. Een andere optie is een fiets huren en de stad per fiets verkennen, aangezien Turijn grotendeels plat is.

Zoals je ziet kun je Turijn in 1 dag al heel goed ontdekken! Heb je meer tijd tijdens je stedentrip Turijn, dan is dat alleen maar fijn omdat je dan wat rustiger aan kunt doen. Veel plezier!

Lees ook m’n artikelen over:

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Stedentrip Turijn, Italië: sfeervol, goedkoop en niet-toeristisch

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die linkjes iets koopt, ik daar een percentage van ontvang. Voor jou kost dit niets extra, mij helpt het m’n blog te kunnen financieren. 

1 likes

Your email address will not be published.