add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Mijn treinreis door Europa: de route, prijs & tips

Travel

Mijn treinreis door Europa: de route, prijs & tips

10 oktober 2019

Tags: , , , , , , , , ,

Vorig jaar ben ik naar Kaapstad, Valencia, New York & Toronto, nog een keer Valencia, Sri Lanka & de Malediven gevlogen. Een te gek jaar, maar het knaagde wel wat aan mijn duurzame hart. Ik leef niet voor niks bewust en eet veganistisch. Mijn voornemen voor dit jaar was dan ook om minder vaak en minder ver te vliegen. Ik was daar een paar maanden geleden over in gesprek met m’n vriend toen hij zei: “Je wilt toch naar Cinque Terre, waarom ga je daar niet met de trein heen?”. We stippelden een leuke route voor mij uit, en een paar maanden later was het zover! In dit artikel vertel ik meer over m’n treinreis door Europa, de prijs en deel ik een aantal tips.

Lees ook: Leuke treinreizen binnen Europa vanuit Nederland

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

De route van m’n treinreis door Europa

Aangezien ik als digital nomad en freelance tekstschrijver overal kan werken, was het idee: in de trein lekker werken, en daarbuiten al het moois dat Europa te bieden heeft verkennen. De uiteindelijke route vanuit Amsterdam was als volgt:

  • Een weekend Parijs, Frankrijk
  • Twee nachtjes Turijn, Italië
  • Twee weken Cinque Terre, Italië
  • Twee nachtjes Milaan, Italië
  • Eén nachtje Basel, Zwitserland
  • Een week Berlijn, Duitsland

Lees ook: 5 redenen waarom treinen chiller is dan vliegen

De prijs van m’n treinreis door Europa

Ik heb deze treinreis in samenwerking met NS International gemaakt. Dat was super toevallig, want een paar weken na het uitstippelen van de route kreeg ik een berichtje van een oud-collega. “Een van onze klanten is NS International, zou je niet een keer met de trein op reis willen gaan ipv met het vliegtuig?”. Het mag dus duidelijk zijn dat ik deze reis anders ook had gemaakt.

Belangrijk om te weten bij het boeken van een treinticket, is dat hoe verder van te voren je dat doet, hoe goedkoper het is. Zo kwam ik de eerste keer dat ik deze reis samenstelde uit op een bedrag van €365. Voor een reis van vier weken, beginnend en eindigend in Amsterdam. Super goed te doen, toch? Het uiteindelijke bedrag lag een stuk hoger, omdat ik het pas kon boeken nadat alles was afgestemd. Ook hadden ze mijn ticket van Amsterdam naar Parijs een upgrade gegeven, waardoor ik in de 1e klas Premium zat. Super chill! De prijs van mijn reis was uiteindelijk €488,40, inclusief reserveringen.

Bekijk via deze link de huidige prijzen van treintickets!

Disclaimer: voor deze samenwerking heb ik content stukken voor NS International gemaakt, waar dit artikel geen onderdeel van is. Als een artikel een samenwerking bevat, staat dat altijd onderaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Tips voor een Eurotrip met de trein

Een paar tips voor als jij ook een treinreis door Europa wilt maken:

  • Boek op tijd! Zoals je hierboven kunt lezen scheelt dat enorm in de prijs. Meestal kun je een ticket vanaf drie à vier maanden van tevoren boeken. Klik hier voor de huidige tarieven.
  • Reis met alleen handbagage, het scheelt zoveel gesleep! Lees via deze link hoe je dat doet.
  • Verblijf overal minimaal twee nachtjes, anders reis je te snel en kun je er niet zoveel van genieten. Ik vond soms twee nachtjes al kort.
  • Download de app Trainline, hierin kun je treinroutes binnen Europa bekijken.

Lees via deze link al mijn artikelen over deze Eurotrip! Meer inspiratie over treinreizen? Lees dan ook:

1 likes

Your email address will not be published.