add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Het leven van een locatieonafhankelijk gezin: Ilse, Auke en Sophía

Digital nomad

Het leven van locatieonafhankelijk gezin: Ilse, Auke & Sophía

17 oktober 2019

Tags: ,

Ilse de Graaf (34) reist samen met haar vriend Auke (36) en hun dochter Sophía (2) als een locatieonafhankelijk gezin de wereld over! Hoe gaaf? Ik was heel benieuwd hoe dit tot stand kwam, of het te doen is met een kindje, en hoe het ze bevalt. Lees verder voor hun verhaal!

Lees ook: Hoe word je een digital nomad? Een stappenplan

Wanneer werden jullie een locatieonafhankelijk gezin?

“Ik was met mijn online business Weight Loss Ninja (opgericht in 2016) al locatieonafhankelijk, maar Auke met zijn baan bij het Korps Mariniers (14 jaar lang!) niet. Gezien bij ons beide de travel bug enorm aanwezig is, vroeg dat om een flinke koerswijziging waardoor Auke besloot zijn baan op te zeggen en vervolgens bij mijn bedrijf als Online Business Manager aan het werk te gaan.

Een veelgestelde vraag of gedachte is of het wel handig is om zoveel te reizen met een kindje. Maar met een kleine op komst wilden wij juist nóg meer ons ideale leven gaan leiden: zoveel mogelijk samen zijn en ondertussen de wereld ontdekken! We hebben voordat we ouders werden al veel gereisd samen en wilden dat zeker niet minder gaan doen. Toen onze dochter Sophía 5 maanden oud was (april 2018) zijn we naar Bali vertrokken en sindsdien gaan we als een locatieonafhankelijk gezin door het leven! YAY!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Location Independent Fam 👨‍👩‍👧 (@digitalnomadtravelfamily) op

Waar zijn jullie op dit moment?

“We houden ontzettend van de combinatie van ergens een paar maanden wonen en ergens echt rondreizen. Nadat we vorig jaar in totaal 4,5 maand in Canggu op Bali gewoond hebben, zijn we nog in Mexico geweest, maakten we een geweldige 6-weekse roadtrip met een RV door de National Parks van (West) USA, vierden we Kerst en Oud & Nieuw in Nederland/België met familie en vrienden, woonden we twee maanden vlakbij Marbella in Zuid-Spanje, maakten we een indrukwekkende rondreis door Marokko van bijna een maand met “Big Bob” (onze Toyota Landcruiser die nu op stal in Nederland staat), genoten we van een hele fijne quality time vakantie met opa en oma (mijn ouders) in Zuid-Frankrijk en zijn we nu sinds begin mei dit jaar weer op Bali. Na ruim vier maanden hier weer op een vaste stek gezeten te hebben, vertrekken we morgen naar onze nieuwe bestemming: Australië! We zullen hier twee maanden rondtrekken in het zuidwesten van Western Australia en daarna ligt alles nog open!”

Hoe zorgen jullie als locatieonafhankelijk gezin on the road voor inkomsten?

“Ik run samen met mijn (uiteraard digital) team Weight Loss Ninja. Met mijn POWER methode helpen we, d.m.v. van mijn boek (‘Afvallen met POWER!’ of ‘Lose Weight with POWER’ in het Engels) en andere digitale producten, vrouwen die graag willen afvallen en hun lifestyle willen veranderen, net zoals ik zelf deed in 2015! Daarnaast hebben we nadat we ons huis en inboedel in Nederland verkochten, een investering gedaan in Canggu op Bali, genaamd ‘Villa Oceans’. Dit bestaat uit één appartement en drie bungalows. Wij handelen de berichtgeving op AirBnB af en zodra onze gasten op Bali aankomen, neemt ons geweldige lokale team het over!”

Lees ook: 6 handige gadgets voor digital nomads

Wat is het leukst aan leven als een locatieonafhankelijk gezin?

“VRIJHEID!! Vrijheid is echt onze biggest value in life. Wij hebben ons leven ingericht zoals WIJ dat willen, dus volgens onze eigen voorwaarden en niet die van de maatschappij. Gaan waar wij willen, wanneer we willen! Nu Sophía zo klein is maken we zoveel geweldige dingen mee als gezin, ontdekken we de mooiste plekken en ontmoeten we de liefste mensen. Dat is voor ons echt goud waard. Soms horen we wel eens mensen zeggen ‘maar daar herinnert ze zich toch niks van?!’. Nou… WIJ zullen het ons altijd herinneren én we geloven er stellig in dat het haar positief vormt in haar geweldige karakter.”

Het leven van een locatieonafhankelijk gezin: Ilse, Auke en Sophía

Wat hadden jullie van tevoren anders verwacht?

“Het hebben van een balans is en blijft een uitdaging. Je moet echt enorm flexibel zijn, want je bent steeds op nieuwe plaatsen en dat betekent steeds nieuwe dingen ontdekken. Daarom vinden we het fijn het rondreizen te combineren met op één plek te wonen voor twee à drie maanden. Zo gaf dat ons hier op Bali dit jaar de kans Sophía parttime naar de daycare te brengen, zodat zij haar social skills kon ontwikkelen en wij meer tijd voor elkaar en onszelf hadden, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Dat geeft rust omdat je meer dingen kan bereiken en dat is heel fijn. Maar nu we weer voor twee maanden gaan reizen en dus 24/7 samen zijn, is dat ook weer iets waar we heel erg naar uitkijken.”

Is er iets wat jullie, als locatieonafhankelijk gezin, achteraf anders hadden gedaan?

“We leren op elke reis of op elke plek waar we een tijdje wonen altijd dingen die ons juist heel erg bevallen of… juist niet. We zouden eigenlijk niets anders doen, maar zien het als een learning curve waarin we op elke bestemming weer meer te weten komen over onszelf en hoe we ons ideale leven het beste kunnen inrichten op dit moment. Zo finetunen we ons ‘ideale plek lijstje’, waar dingen op staan die we belangrijk vinden, elke keer weer een beetje.

Oh en als iemand graag een teletijdmachine zou kunnen uitvinden, heel graag. Dan zouden we graag veel vaker onze dierbare familie en vrienden zien. Dat blijft moeilijk omdat wij, en let’s be honest ,vooral Sophía erg gemist wordt. Gelukkig kunnen we vaak videobellen maar ja, dat toch niet hetzelfde.”

Lees ook: De nadelen van een digital nomad-lifestyle

Hebben jullie tips voor digital nomads to be?

“GO FOR IT! Je leeft maar één keer en dat leven vliegt voorbij. Dus maak er best iets van waar je heel erg gelukkig van wordt!
We zeggen vaak: je kunt maar beter spijt hebben van iets wat je hebt gedaan, dan spijt van iets wat je niet hebt gedaan. Dus kriebelt het? Maak dan een plan voor jezelf en zet op z’n minst die eerste stap richting jouw ideale leven! Ons bestaan als locatieonafhankelijk gezin bevalt ons supergoed en we zullen er niet snel mee stoppen, maar stel het was voor ons na twee jaar goed geweest, dan was dat ook prima. Er zijn zoveel mensen die ergens van dromen maar nooit stappen durven zetten, dat vinden wij echt eeuwig zonde. Dus gaan met die banaan én zorg dat je een positieve mindset hebt, dan kom je heel ver!”

Volg Ilse, Auke en Sophia op InstagramFacebook of hun blog om de avonturen van deze digital nomad family te volgen! Meer verhalen van digital nomads? Lees de interviews met:

 • Chief Operating Officer Chris (24)
 • Vormgever Alex (28)
 • Business/strategisch consultant Merel (31)
 • Filosoof, ondernemer en mindfulness trainer Nicoline (34)
 • SEO-tekstschrijver Nanouk (33) & haar gezin
 • Online marketeer Mick (23)
 • Virtual assistent Marijn (36)
 • Tekstschrijver Eleni (27)
 • Content creator Jessica (26)
 • Online marketeer Carlijn (28)
 • Blogger Patrick (23)
 • Projectmanager & LinkedIn-expert Brendy (25)
 • Virtual Assistant Sandra (41)
 • Jurist Sharon (29)
 • PR-adviseur Suzanne (30)
1 likes

Your email address will not be published.