add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Met de veerboot van Ibiza naar Valencia reizen: mijn ervaring, de kosten en tips

Travel

Met de veerboot van Ibiza naar Valencia reizen

12 juni 2024

Tags: , , ,

Wist je dat je met de veerboot van Ibiza naar Valencia kunt reizen? Of van Valencia naar Ibiza natuurlijk. Onlangs was ik op vakantie op Ibiza en die sloot ik af met een week Valencia. In plaats van het vliegtuig te pakken, nam ik de ferry! Dit is namelijk een stuk duurzamer én leuker. In dit artikel lees je mijn ervaring, de kosten, reistijd en tips!

Lees ook: 5x originele activiteiten op Ibiza

Met de veerboot van Ibiza naar Valencia reizen

Begin juni stond ik al vroeg in de haven van Ibiza, om de ferry naar Valencia te pakken. Als passagier moet je een uur voor vertrek aanwezig zijn, als je met de auto komt 1,5 uur. Ik meldde me aan bij de balie, kreeg een boarding pass en moest even wachten totdat mijn veerboot werd omgeroepen voor de security. Een beetje zoals bij het vliegveld: je legt je bagage op een band, maar hoeft er niks uit te halen en er wordt niet op de hoeveelheid liquids gelet. Na de security wacht je totdat iedereen er doorheen is en dan loop je in een stoet naar de veerboot en kun je het plekje dat je geboekt hebt opzoeken.

Met de veerboot van Ibiza naar Valencia reizen

Op de veerboot is een cafetaria waar je voor prima prijzen drankjes en snacks kunt bestellen, ook is er een kantine met allerlei warme gerechten. Beide hebben zowel vegetarische als vegan opties. Verder zijn er voldoende wc’s aanwezig. Ook kun je een wifi-kaartje kopen à €3 voor 5 uur. Maar eerlijk: de eerste 3 – 4 uur werkte mijn mobiele data top.Daarna kocht ik een wifi-kaartje, maar dit bleek meer voor WhatsApp en andere lichte dingen, ik kon er in ieder geval niet echt op werken. Dus zorg dat je de eerste uren na het opstappen meteen de dingen doet waar je internet voor nodig hebt, en download thuis al voor daarna wat series, podcasts en/of boeken.

Wifi op de veerboot van Ibiza naar Valencia

Hoe lang duurt de overtocht van Ibiza naar Valencia?

Tussen Ibiza en Valencia gaan elke week zo’n 23 veerboten, met verschillende maatschappijen. Zo kun je met Balearia, Grandi Navi Veloci of Trasmed GLE reizen. De vaartijden verschillen per maatschappij. Zo doet de snelste veerboot 5:10 uur over, en de langzaamste 6:08 uur. Ik reisde met een veerboot van Balearia van Ibiza naar Valencia en die deed er 5:10 uur over.

Lees ook: Ontbijt in Ibiza-stad: 4x leuke hotspots

Hoeveel kost de ferry tussen Ibiza en Valencia?

De prijs van de ferry overtocht van Ibiza naar Valencia verschilt per seizoen én hoe lang je van te voren boekt. De prijzen gaan vanaf €25. Ik betaalde €55,49 voor de overtocht van Ibiza naar Valencia met Balearia, en dat ticket heb ik ruim twee maanden van tevoren geboekt. Er zijn verschillende zitplekken die je kunt boeken, ik had ‘cafetaria’ gekozen en vond dat helemaal prima.

De verschillende zitplekken op de veerboot van Ibiza naar Valencia

De voordelen van de veerboot

 • De veerboot is een chillere manier van reizen dan het vliegtuig. Je hebt bewegingsvrijheid, kunt de hele boot over wandelen, kunt naar buiten, etc.
 • Het is minder gedoe, als in: minder controle en minder regels.
 • Je kunt zoveel bagage meenemen als je wilt. Ook qua liquids is er geen limiet.
 • Onderweg kun je lekker werken, series kijken, lezen, puzzelen, wat je dan ook maar wilt doen
 • Het is goedkoop, mits je op tijd boekt
 • Je kunt zelfs je huisdier of auto meenemen op de ferry
 • Het is een avontuur en het gaat hierbij ook om de ervaring, niet alleen de bestemming

De nadelen van de veerboot

 • Het vliegtuig is sneller. De veerboot doet er van Ibiza naar Valencia 5 uur over, terwijl de vlucht maar 50 minuten is. Maar vergeet niet dat je vanaf je accommodatie ook naar het vliegveld moet reizen, op tijd moet inchecken en je bagage droppen, op tijd moet boarden, de vliegtijd zelf en bij aankomst wachten op je bagage. Dat kost ook flink wat tijd!
 • Als passagier mag je als laatste van de veerboot af, dus het duurt na aankomst nog best even voordat je ook echt op land staat.

Wat is duurzamer: vliegtuig of veerboot

De veerboot is een stuk duurzamer dan het vliegtuig. En dan heb ik het niet over een cruise, want dat is absoluut niet duurzaam, maar echt over de veerboot aka ferry. Veerboten varen meestal kortere afstanden en varen relatief traag, waardoor de CO2-uitstoot per passagier laag is.

Valencia & Ibiza vakantie boeken

Enthousiast geworden en wil je meteen je vakantie naar Valencia en Ibiza boeken? Leuk! Bij deze nog een aantal tips:

 • Ik boekte een directe vlucht van Amsterdam Schiphol naar Ibiza via Transavia. Met de veerboot van Balearia reisde ik van Ibiza naar Valencia. En van Valencia vloog ik naar Amsterdam Schiphol met Vueling. Je kunt natuurlijk ook via TIX.nl de verschillende airlines vergelijken.
 • Op Ibiza is een huurauto een must. Deze regel je gemakkelijk via Sunny Cars, dan zitten alle benodigde verzekeringen standaard inbegrepen. Je kunt ‘m op het vliegveld van Ibiza ophalen, zodat je meteen naar je accommodatie kunt rijden!
 • Op zoek naar leuke hotels op Ibiza of in Valencia? Kijk dan op Booking.com of lees mijn aanraders hieronder.

Lees ook: 

Bekijk ook mijn Valencia guides:

 • Valencia Solo Travel Guide – vol praktische tips & een volledig 3-daags programma
 • Valencia Reisgids – alle info over Valencia in 1 e-book. Van praktische tips tot de leukste bezienswaardigheden & een handige Google Maps kaart waarin alles is opgeslagen
0 likes

Your email address will not be published.