Als vrouw alleen naar New York, is dat leuk?

Travel

Als vrouw alleen naar New York reizen, is dat leuk?

27 februari 2020

Tags: , , ,

Of het leuk is om als vrouw alleen naar New York te gaan? Ja zeker! New York is zelfs de perfecte stad voor een solo reis. Je zult je geen seconde vervelen, je nooit alleen voelen en je achteraf een wereldvrouw voelen. Daarnaast is het veilig, mits je in de goede buurten blijft. Maar geloof me, daarbuiten kom je als toerist niet zo snel. Er is altijd wel iemand op straat. Lees verder voor mijn tips voor een solo reis naar New York!

Lees ook: 10x praktische tips voor je eerste keer New York

Alleen naar New York

Als vrouw alleen naar New York reizen is helemaal niet gek. Er zijn namelijk zoveel mensen die daar dingen alleen doen. Zo zijn er in veel restaurants zelfs speciale plekken voor mensen die alleen eten. Bijvoorbeeld aan de bar, of voor het raam zodat je lekker naar buiten kunt kijken. Dit komt doordat veel New Yorkers niet koken: de appartementen zijn over het algemeen erg klein en vaak is uit eten gaan bijna goedkoper dan boodschappen doen.

Daarnaast is de stad zo groot dat je lekker anoniem bent. Maar je komt ook snel in contact met mensen, als je dat wilt. Amerikanen zijn over het algemeen namelijk veel opener dan Nederlanders. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de begroeting: “Hey, how are you?”. Je kunt hier “Good, thanks” opzeggen, maar het ook terugvragen en een praatje aanknopen.

Must do in New York City: Friday Night Sunset Happy Hour Cruise

Doen in New York

Als je alleen naar New York gaat, raad ik je aan maar een paar dingen te plannen, en voor de rest vooral te gaan rondwandelen en te zien wat er op je pad komt. Dat is namelijk juist het fijne van een solo reis: je kunt elke dag doen waar je zin in hebt! Ik zoek via Instagram en op blogs wel altijd wat leuke koffietentjes en restaurants uit, die ik opsla in Google Maps. Zo weet ik altijd wel een fijne plek in de buurt te vinden op het moment dat ik daar zin in heb.

Een paar dingen die ik je aanraad om zeker te doen in New York:

  • Over the High Line wandelen: een park dat is aangelegd op een oude treinrails. Dit park ligt drie verdiepingen boven de stad, waardoor je een mooi uitzicht op de omgeving hebt. Naast het looppad zijn veel bloembedden en planten aangelegd, en zitplaatsen en ligstoelen neergezet. Leuk dus om erover te wandelen en als het weer toestaat te picknicken!
  • Dichtbij, of zelfs onder, the High Line zit Chelsea Market. Een food market, waar je bij verschillende standjes eten kunt kopen. Heerlijk en heel leuk om doorheen te wandelen.
  • Ground Zero en het 9/11 Memorial vond ik heel indrukwekkend.
  • Pak de gratis ferry naar Staten Island (en terug), voor een mooi uitzicht op het vrijheidsbeeld en Manhattan.
  • Als je net zo’n SATC fan bent als ik, ga je natuurlijk even langs Carrie. Waar overigens altijd een rij staat, haha.
  • Top of the Rock: voor het iconische uitzicht op New York en Central Park. Ik ben ook op Empire State Building geweest, maar vond Top of the Rock veel vetter.

Lees ook: Tips voor New York als je niet van drukte houdt of hoogsensitief bent

Hoe blijf je als digital nomad gemotiveerd om te werken

Naar Brooklyn

Mocht je overweldigd zijn door de grote stad, ga dan een dagje naar Brooklyn. Het is er een stuk relaxter dan in Manhattan, omdat er minder hoogbouw is en het niet zo druk is. Het zit er vol met trendy restaurants, leuke koffiebarretjes en vintage winkels. Loop of fiets bijvoorbeeld over de roze Williamsburg Bridge heen, en terug over de Brooklyn Bridge tijdens zonsondergang voor een prachtig uitzicht.

Op zondag is er een leuk (maar druk) foodfestival Smorgasburg in Williamsburg, ga naar Beacon’s Closet voor gave vintage kleding met fijne prijsjes, en loop door de wijk DUMBO voor een mooi uitzicht op Manhattan.

Lees ook: Dit wil je doen in Brooklyn: 9 tips

Tips voor New York City als je niet van drukte houdt

Fietsen in New York

Je zou het misschien niet meteen denken, maar je kunt New York verkennen op de fiets! Je vermijdt er de drukke metro’s mee, bespaart geld op taxi’s en ziet onderweg veel van de stad. En als je alleen reist, is het voor mijn gevoel veiliger om in je eentje te fietsen dan alleen in de metro of taxi te zitten. Fiets bijvoorbeeld naar het East River Park en vanaf daar langs het water naar beneden richting Battery Park. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op Brooklyn, en je fietst onder de beroemde bruggen door.

Vind je het wat spannend om alleen te gaan fietsen? Je kunt ook een fietstour boeken, die je langs alle highlights in Manhattan en Brooklyn neemt. Ook meteen een leuke manier om andere reizigers te leren kennen, als je dat wilt.

Lees ook: Fietsen in New York City: tips & leuke fietsroutes

Fietsen in New York City

Solo trip New York boeken

Mijn solo trip naar New York was onderdeel van een langere reis: na die twee weken pakte ik de trein naar Montreal om vervolgens m’n broer in Toronto op te zoeken. Voor een retourtje naar New York en terug vanuit Toronto betaalde ik €436,83, inclusief bagage en CO2-uitstoot compensatie. Ik vloog met KLM, wat toch wel m’n lievelingsluchtvaartmaatschappij is.

Voor een retourtje New York betaal je bij KLM vanaf €377, check de huidige tarieven!

Vergeet trouwens niet om een ESTA aan te vragen! Die heb je nodig om de Verenigde Staten binnen te komen. Je kunt er een aanvragen via de officiële website.

Hotel tip voor solo-reizigers in New York

Toen ik alleen naar New York ging, sliep ik in het huis van m’n stiefbroer die op vakantie was. Maar ik heb een ander hotel gevonden dat perfect is voor de soloreiziger die níet in een hostel wil slapen: The Jane Hotel. Ik sliep er met oud en nieuw samen met m’n vriend, maar ze hebben ook eenpersoonskamers. Dit hotel ligt in Greenwich Village: mijn favoriete wijk, erg veilig, en dichtbij o.a. the High Line en Chelsea Market.

Het is een super mooi hotel, met kamers die op scheepshutten lijken. De kamers zijn wel mini, maar heel mooi ingericht met marmer, warme kleuren en grote spiegels. Verder zijn ze uitgerust met een flatscreen-tv, dvd-speler, kluisje en iPod-dock. En er ligt een handdoek, badjas en badslippers voor je klaar, plus een fles water. Oftewel: aan alles is gedacht! Je deelt een badkamer, die prachtig is, en ook echt geen hostel-vibe heeft. Verder heeft het hotel een lobby, dakterras, en restaurant. Oh en er zijn gratis fietsen beschikbaar, super leuk!

Voor een eenpersoonskamer bij The Jane betaal je vanaf €63 per nacht, wat echt een goede deal is in New York! Bekijk meteen de huidige tarieven.

Volgens mij is het wel duidelijk, ik vind het geweldig om alleen naar New York te gaan en kan het je zeker aanraden. Heb je nog vragen? Stel ze in de comments!

Lees ook deze blogs over New York:

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die linkjes iets koopt, ik daar een klein percentage van ontvang. Voor jou kost dit niets extra, mij helpt het m’n blog te kunnen financieren. 

1 likes

Your email address will not be published.