Wat moet je weten als je naar Tel Aviv gaat?

Travel

4 tips om je thuis te voelen op reis

19 september 2023

Tags: , ,

Ook al heb ik veel solo reizen gemaakt, altijd als ik op m’n bestemming aankom moet ik even wennen. Aan m’n verblijf, aan de buurt, aan het feit dat ik niemand ken, etc. Ik ga twijfelen of ik de juiste keuzes heb gemaakt en heb een beetje heimwee. Inmiddels weet ik dat ik daar gewoon even doorheen moet. Want elke keer dat je op een onbekende plek komt, ga je buiten je comfort zone. Een vreemde omgeving, zonder lover, geen vriend(inn)en en familie om de hoek, een andere taal, niet je eigen spullen om je heen, en ga zo maar door. Dat is spannend! Daarom zijn er een aantal dingen die ik nu standaard doe om me thuis te voelen op reis. Hopelijk heb jij er ook wat aan – lees verder voor 4 tips!

Lees ook: De struggles van een solo reiziger (+oplossingen!)

4 tips om je thuis te voelen op reis

Tip! Wil jij een keer alleen op reis, maar vind je het spannend of heb je geen tijd/zin om alles zelf uit te zoeken? Kijk dan eens naar mijn Valencia Solo Travel Guide – vol praktische tips & een volledig 3-daags programma!

Meteen uitpakken

Voor vertrek kijk ik er al naar uit: m’n koffer uitpakken zodra ik ben aangekomen. Heerlijk vind ik dat! Als je op reis uit je koffer blijft leven, zal het blijven voelen alsof je snel weer weggaat. Terwijl het uitpakken enorm helpt om je thuis te voelen op reis. Dus pak je koffer uit, leg en hang je kleding in de kast, en stal je toiletspulletjes uit. Zo maak je de kamer of het appartement waar je verblijft wat meer eigen en zul je je meteen meer thuis voelen.

Home is where my stuff is. 😉

Ga op pad

Ga vervolgens lekker naar buiten om de buurt te verkennen. Ik zoek van tevoren altijd even wat fijne koffietentjes en andere leuke plekken in de buurt op, die ik vervolgens in Google Maps opsla. Daardoor heb ik een paar opties om naartoe te lopen, en kom ik onderweg standaard andere dingen tegen. En vraag als je ergens koffie gaat drinken meteen wat dingen over de buurt aan de barista. Dan heb je even een gesprekje gehad – dat helpt ook bij je thuis voelen – en ook meteen een aantal local tips gescoord!

Koffie in Ruzafa: Fran Cafe

Volg een lesje yoga

Yoga helpt mij te ontspannen en bij mezelf te blijven. Ik google meestal van tevoren al naar yogascholen in de buurt van waar ik ga verblijven, en loop daar tijdens m’n eerste wandeling meteen even langs om me aan te melden voor een les. Een yogaschool is trouwens ook meteen een goede plek om nieuwe mensen te leren kennen. Enne, dit kan voor jou natuurlijk iets anders dan yoga zijn. Bedenk wat jou helpt te ontspannen en doe dat!

Lees ook: Alleen op reis terwijl je een relatie hebt: 6 tips

Vrienden maken

Mensen zijn een super belangrijk onderdeel van je reis. Iedereen heeft weer een eigen verhaal en dat verbreedt jouw wereldbeeld ook weer. Zodra ik ergens mensen ken, heb ik het gevoel alsof ik thuis ben. En het idee dat er mensen zijn waar je op terug kunt vallen, mocht er iets gebeuren, is ook gewoon heel fijn.

Vrienden kun je overal maken: bij een yoga les, in een koffietentje, het huis waar je verblijft, een hostel, coworking space, maar ook online. Zoek op Facebook naar een digital nomad groep in de stad waar je verblijft en word er lid van. Je zult er veel tips vinden, en meestal worden er ook meet-ups georganiseerd. Leuk om like-minded mensen te ontmoeten! Of download de app Bumble BFF.

Wat doe jij om je thuis te voelen op reis? Lees ook:

Op zoek naar leuke bestemmingen voor een solo reis? Ik tip de volgende steden:

Artikel van 01-10-2018, laatste update: 19-09-2023

12 likes

Your email address will not be published.