tips om je thuis te voelen op reis

Digital nomad / Travel

4 tips om je thuis te voelen op reis

1 oktober 2018

Tags: , ,

Elke keer dat je als digital nomad op een onbekende plek komt, ga je buiten je comfort zone. Een vreemde omgeving, geen vriend(inn)en en familie om de hoek, een andere taal, niet je eigen spullen om je heen, en ga zo maar door. Dat is spannend! Daarom zijn er een aantal dingen die ik standaard doe om me thuis te voelen en te ontspannen, zodra ik op een nieuwe bestemming aankom. Dit zijn mijn 4 tips om je sneller thuis te voelen op reis, of je nou langer op één plek blijft zoals ik, of kort op vakantie gaat:

Uitpakken

Voor vertrek kijk ik er al naar uit: m’n koffer uitpakken zodra ik ben aangekomen. Heerlijk vind ik dat! Als je uit je koffer blijft leven, zal het blijven voelen alsof je op vakantie bent en snel weer weggaat. Terwijl het uitpakken enorm helpt om je thuis te voelen op reis. Dus leg en hang je kleding in de kast, en stal je toiletspulletjes uit. Zo maak je de kamer of het appartement waar je verblijft wat meer eigen en zul je je meteen meer thuis voelen.

Home is where my stuff is. 😉

Lees ook: Reizen met een koffer vs backpack: wat is beter?

Rondwandelen

Ga vervolgens lekker naar buiten om de buurt te verkennen. Ik zoek van tevoren altijd even naar blogs met fijne koffietentjes en andere leuke plekken, die ik vervolgens in Urban Journalist opsla. Daardoor heb ik een paar opties om naartoe te lopen, en kom ik onderweg standaard andere dingen tegen. En ga ergens koffie drinken en vraag de barista wat dingen over de buurt. Local tips zijn de beste tips.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Yoga

Een lesje yoga helpt mij te ontspannen en bij mezelf te blijven. Ik google meestal van tevoren al naar yogascholen in de buurt van waar ik ga verblijven, en loop daar tijdens m’n eerste wandeling meteen even langs. Dit is trouwens ook meteen een goede plek om mensen te leren kennen.

Lees ook: Hoe word je een digital nomad?

Vrienden maken

Mensen zijn een super belangrijk onderdeel van je reis. Iedereen heeft weer een eigen verhaal en dat verbreedt jouw wereldbeeld ook weer. Zodra ik ergens mensen ken, heb ik het gevoel alsof ik thuis ben. En het idee dat er mensen zijn waar je op terug kunt vallen, mocht er iets gebeuren, is ook gewoon heel fijn.

Vrienden kun je overal maken: bij een yoga les, in een koffietentje, het huis waar je verblijft, een hostel, coworking space, etc. Maar ook online. Zoek op Facebook naar een digital nomad groep in de stad waar je verblijft en word er lid van. Je zult er veel tips vinden, maar meestal worden er ook meet-ups georganiseerd. Leuk om like-minded mensen te ontmoeten! Of denk aan Couchsurfing of Tinder, ook als je niet per se naar een date op zoekt bent kan dit handig zijn.

Wat doe jij om je thuis te voelen op reis?

12 likes

Your email address will not be published.