Wil je met me trouwen? Het aanzoek aan de Amalfikust in Italië

Travel

Wil je met me trouwen?

5 oktober 2021

Tags: , ,

Ik ben verloofd! Als je me op Instagram volgt, wist je dat vast al. Ruim twee weken geleden vroeg m’n vriend Robert mij ten huwelijk in Italië. In de Amalfikust om precies te zijn, op de meest romantische plek ooit. In dit blog vertel ik je alles over het aanzoek!

Lees ook m’n andere blogs over Italië!

Aanzoek aan de Amalfikust

De dag begon in Amalfi, waar we wakker werden in het mooie hotel La Valle Delle Ferriere. Wat eigenlijk al een honeymoon op zich was, want het uitzicht van ons balkon op de bergen en Amalfi was niet normaal. Super lieve eigenaren ook, dus dit hotel is 100% een aanrader! Na een heerlijk ontbijtje [ook weer met een geweldig uitzicht] besloten we te hiken naar Terrazza Dell’infinito, een uitzichtpunt in Ravello dat Robert ’toevallig’ op Google Maps had gezien. Het ligt in Villa Cimbrone, een historische villa met prachtige tuinen. Volgens Maps zou de hike een uur duren, dus dat leek ons top.

Vol goede moed gingen we op pad, om er al snel achter te komen dat we (en Maps) de hike iets hadden onderschat. Ondanks dat we enigszins op tijd weg gingen, was het al best wel warm en de trappen gingen redelijk steil omhoog. Maar daardoor hadden we tijdens onze regelmatige pauzes wel al snel geweldig mooie uitzichten.

Lekker bezweet kwamen we in Ravello aan, waar we even pauze zouden houden. We pakten een terrasje op het grote plein, dronken koffie en bestelden wat te eten. Achteraf gezien was dit perfect, want hierdoor had ik het stukken minder heet en zat ik niet te puffen tijdens het aanzoek.

hotel La Valle Delle Ferriere

Villa Cimbrone

Na de lunch liepen we nog wat rond in Ravello (heel leuk stadje!), om vervolgens richting Villa Cimbrone te wandelen. Dit bestaat uit Hotel Villa Cimbrone, een historisch gebouw op een rotsachtig voorgebergte met uitzicht op de kust van Amalfi, en een enorme tuin van zes hectare vol beelden en fonteinen.

Na binnenkomst door de zestiende-eeuwse poort liepen we ongeveer meteen rechtdoor naar het Terrazza dell’Infinito. Maar dat de rest van Villa Combrone ook echt de moeite waard is om doorheen te wandelen ontdekten we na het aanzoek. Dus mocht je naar de Amalfikust gaan, ga hier zeker heen! Of je nou een aanzoek wilt doen (of verwacht) of niet. 😉

De Tempel van Ceres in Villa Cimbrone, Italië

De Tempel van Ceres

La Terrazza dell’Infinito

Als je via de Viale dell’Immensità (de Laan der Onmetelijkheid) loopt, zie je aan het einde de Tempel van Ceres, de godin van de oogst. Hier loop je onderdoor, langs het beeld van Ceres, en dan wandel je zo La Terrazza dell’Infinito op. Een groot terras, versierd met Romeinse beelden langs het hek. Het wordt niet voor niets het Terras der Oneindigheid genoemd, want het uitzicht is adembenemend. Je hebt er een eindeloos uitzicht over de zee en de kust van Amalfi.

De Duitse historicus Ferdinand Gregorovius omschreef het al in 1861 in zijn boek over Zuid-Italië:

Terwijl ik vanuit de boomgaarden, tussen de rozen en de hortensia’s, die magische zee aanschouw, waarin de blauwe kleur van een zeer heldere lucht wordt weerspiegeld, komt de wens om te kunnen vliegen naar boven… Precies aan de rand van de steile rots, was daar een terras met een betoverend uitzicht.

Wil je met me trouwen?

En daar, op het Terrazza dell’Infinito begon Robert een super lief verhaal, waarna hij op één knie zakte. OMG! Wat hij precies zei houd ik voor mezelf. Maar het kwam erop neer dat zijn liefde voor mij ook oneindig is – net als het uitzicht vanaf het terras. Het was zo’n lief en bijzonder moment! En de meest romantische plek die je maar kunt bedenken.

Wil je met me trouwen? Het aanzoek aan de Amalfikust in Italië

De foto’s zijn gemaakt door Kathy Thomas, die daar toevallig stond toen Robert zijn aanzoek deed. Ze zag het gebeuren, kwam meteen in actie en maakte een aantal foto’s. Na afloop kwam ze naar ons toe om haar kaartje te geven zodat ze ons de foto’s kon sturen. Wat bleek? Ze is een internationale bruidsfotograaf, ingevlogen vanuit Amerika om in Amalfi een bruiloft te fotograferen. En dat is ook wel te zien aan de prachtige foto’s. Echt een extra cadeau!

Proosten bij Il Balcone di Lucille

Nadat we enigszins bij zinnen waren gekomen, liepen Robert en ik naar bar Il Balcone di Lucille, dat vlak achter het Terrazza dell’Infinito ligt. Hier moesten we natuurlijk even proosten, en dat doe je in Italië met een Aperol Spritz! Op dit prachtige terras konden we even nakletsen en bijkomen. Ik zal eerlijk zeggen dat ik aan het trillen was en een traantje heb gelaten!

Il Balcone di Lucille, vlak achter Terrazza dell’Infinito in Italië

Hierna maakten we de hike af naar Atrani, wat nog een heel flink stuk bleek te zijn. Eindelijk beneden aangekomen doken we meteen de zee in om af te koelen, om vervolgens snel naar ons hotel te gaan. Vanaf het balkon van onze hotelkamer hadden we een super mooi uitzicht op Amalfi en de bergen, dus daar hebben we een fles prosecco geopend en onze familie en vrienden gebeld om het te vertellen. Dat was ook zo’n leuk moment, en maakte het allemaal nog wat echter. Daarna zijn we weer Amalfi ingegaan voor een aperitivo en een etentje. We zaten (en zitten nog steeds) helemaal op een roze wolk!

Heb je vragen over het aanzoek, vind je het leuk om meer over de aanstaande bruiloft te lezen of heb je daar tips voor? Laat het me vooral weten in een reactie!

Dit vind je misschien ook interessant:

2 likes

Your email address will not be published.