De leukste reisboeken over Nederland

Travel

De leukste reisboeken over Nederland

13 oktober 2021

Tags: , , , ,

We kunnen weer buiten Nederland reizen, maar dat betekent niet dat het moet! Want Nederland is super mooi, dat hebben de meesten van ons de afgelopen twee jaar wel ontdekt. Er zijn nog zoveel plekken waar je vast nog niet geweest bent. Dus, een staycation it is! En daar kunnen reisboeken over Nederland je bij helpen. De afgelopen tijd zijn er zoveel mooie reisgidsen over Nederland verschenen, met daarin de mooiste dorpjes, leukste hotspots, fijne steden, boutique hotels waar je wilt slapen, wandelroutes, fietsroutes, en nog veel meer. Daarom bij deze de 11 leukste reisboeken over Nederland!

Artikel van 12-11-2020, laatste update: 13-10-2021

Lees ook: 25 voordelen van een vakantie in Nederland

11x Reisboeken over Nederland

Wijnroutes Nederland en België

Voor wijn naar Frankrijk? Hoeft niet! In Wijnroutes Nederland en België neemt Barbara Haverkamp je mee naar de leukste wijngaarden nog dichter bij huis. Zo is er één waar klassieke muziek wordt afgespeeld tussen de ranken en zijn er in Nederland én België specialisten in mousserende wijn te vinden. In deze reisgids vind je achtergrondinformatie over Nederlandse en Belgische wijn, prachtige foto’s, tips en interviews met bekende wijnambassadeurs.

Bucketlist eropuit in Nederland

In Bucketlist eropuit in Nederland deelt Marleen Brekelmans de mooiste nog onontdekte plekjes van Nederland. In deze reisgids lees je welke dorpjes of stadjes je écht niet mag missen en wat kun je er kunt doen. Sloepvaren, loopfietsen, wijn proeven of wildplukken: deze belevenissen maken van jouw dagje uit een feest. Uitrusten van een wandeling doe je in de leukste thee- en pluktuinen. En wil je blijven slapen, dan vind je in deze gids de adresjes die je eigenlijk het liefst geheim wilt houden.

Little Escapes

In Little Espcapes staan 208 slaaptips en eetadressen voor een little escape in Nederland en Vlaanderen. Verzameld door Maartje Diepstraten, ook wel bekend als Barts Boekje, en dan weet je wel dat het goed zit. Grote steden als Amsterdam, Brussel, Rotterdam en Gent natuurlijk komen aan bod, maar er is net zoveel aandacht voor horecapareltjes op locaties waar je misschien niet zo snel aan denkt, zoals Brummen, Apeldoorn, Kessel, Schagel of Wolphaartsdijk. Succes gegarandeerd!

Villa Augustus: slapen in een oude watertoren omgeven door een moestuin

Little Escapes in Nederland

Little Espcapes in Nederland is 2021 vervolg op het boek hierboven, maar dan vol adresjes die echt alleen in Nederland zijn. Maartje Diepstraten neemt je mee naar meer dan 208 van de allerleukste, -mooiste, -lekkerste en -gezelligste adressen om in Nederland op ontdekking te gaan.

Verliefd op Nederland

Roëll de Ram van reisblog We Are Travellers verzamelde in Verliefd op Nederland de mooiste plekken van Nederland. Denk aan wereldberoemde highlights, culturele hotspots, toffe steden, mooie boottochten, goede restaurants en heerl­ijke stranden. Dit boek gaat je verleiden om vaker in Nederland op vakantie te gaan, wedden? Door alle verrassende tips en prachtige foto’s in dit boek word jij ook zeker verliefd op Nederland!

Wandellust

Ik ben al jaren groot fan van wandelen. Het is eenvoudig, je hebt er weinig voor nodig, het kan overal en ik vind het een fijne manier om m’n hoofd leeg te maken. Niet met wandelschoenen, een windjack en stokken, maar gewoon met een koffie to go en zien waar ik uitkom. Daarom vind ik het zo leuk dat Cynthia Schultz – die ik vroeger volgde om haar beautytips – nu een boek over wandelen heeft geschreven! Wandellust is geen standaard wandelgids met wandelkaarten, maar een heerlijk inspiratieboek vol prachtige wandelplekken. Er staan tips in voor plaatsen waar je kunt wandelen vanwege de omgeving, de historie, de geluiden van dieren die je hoort, etc. En per plek geeft Cynthia uitleg over wat je kunt verwachten, de geschiedenis, waar je lekker kunt eten en drinken, en waar te parkeren.

Nederland – vakantie in eigen land

Reisgids Nederland – Vakantie in eigen land is een reisgids met 20 bijzondere regio’s voor een weekend weg of een langere vakantie in eigen land omgeven door natuur, rust, veel ruimte en vriendelijke mensen. De reisgids is voorzien van prachtige foto’s, achtergrondverhalen, fietsroutes, wandeltips, bezienswaardigheden en bijzondere plekken om te overnachten. Je wordt meegenomen door eeuwenoude polders met mooie windmolens, glooiende landschappen met statige kastelen, waterrijke natuurgebieden, schaduwrijke bossen en langs de mooiste dorpjes van Nederland. Zo leer je Nederland op een verrassende manier nog beter kennen. En onderweg kun je de gratis app gebruiken, waarin je alle plekken die je in het boek tegenkomt terugvindt op een interactieve kaart.

Expeditie Achtertuin

Na alle uithoeken van de wereld gezien te hebben, besloten reisjournalisten Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong dat het tijd was om hun eigen land te leren kennen. Een jaar lang reisden ze door Nederland en het verslag daarvan lees je in Expeditie Achtertuin. Het is niet per se een praktische reisgids, maar meer een koffietafelboek vol inspiratie en prachtige foto’s, waar je af en toe lekker doorheen kunt bladeren. Je krijgt spontaan zin om eropuit te trekken en de rust van de Hollandse natuur op te zoeken!

De leukste reisboeken over Nederland

De allermooiste dorpen van Nederland

In het reisboek De allermooiste dorpen van Nederland kom je erachter hoe mooi ons land is, hoe afwisselend het landschap is, en hoe eigen de dorpen zijn. En dat allemaal zo dicht bij elkaar! De 50 dorpen worden aan de hand van prachtige foto’s, historische achtergronden, praktische informatie, lokale gewoontes, regionale gerechten, en verhalen van of over dorpsbewoners uitgelicht. Maak je agenda maar leeg!

Nederland Heeft Alles

Nederland Heeft Alles is geen standaard reisgids maar een persoonlijk vakantieboek van Bas en Nicolette, waarin ze je meenemen naar de meest bijzondere plekken van de twaalf provincies. Dankzij tips van hun Instagram-volgers hebben ze Nederland echt kunnen (her)ontdekken. Ze zijn in de mooiste stukjes natuur en in bruisende steden beland, en proefden de lekkerste streekproducten. Dit boek is voor iedereen: of je nou op zoek bent naar inspiratie voor een dagje weg met vrienden, romantisch weekend met je geliefde, of een vakantie met je gezin.

Lonely Planet The Netherlands

Je hebt ooit vast wel eens de Lonely Planet geraadpleegd toen je op reis ging. Dus waarom zou je dat voor Nederland niet doen? Het is een hele complete reisgids vol tips voor Nederland. En het grappige is dat toeristen vaak dingen doen die locals niet doen. Dus met de Lonely Planet kun je Nederland door de ogen van een toerist zien!

Meer boekentips over reizen? Check dan ook:

Staycation tips

Naast deze fijne reisboeken over Nederland, staan er op m’n blog natuurlijk ook al een heleboel ideeën voor een vakantie in Nederland. Hieronder een aantal staycation tips op een rij:

La Paulowna boutique hotel Den Haag

Hotel La Paulowna

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die linkjes iets koopt, ik daar een percentage van ontvang. Voor jou kost dit niets extra, mij helpt het m’n blog te kunnen financieren. 

2 likes

Your email address will not be published.