De leukste reisboeken over Nederland

Travel

De leukste reisboeken over Nederland

12 november 2020

Tags: , , , ,

Nu we niet echt kunnen reizen, moeten we het van Nederland hebben. En dat is eigenlijk helemaal niet erg, want Nederland is super mooi! Er zijn nog zoveel plekken waar je vast nog niet geweest bent. Dus, een staycation it is! En daar kunnen reisboeken over Nederland je bij helpen. De afgelopen tijd zijn er zoveel mooie reisgidsen over Nederland verschenen, met daarin de mooiste dorpjes, leukste hotspots, fijne steden, boutique hotels waar je wilt slapen, wandelroutes, fietsroutes, en nog veel meer. Daarom bij deze de 7 leukste reisboeken over Nederland!

Lees ook: 25 voordelen van een vakantie in Nederland

Reisboeken over Nederland

Little Escapes

In Little Espcapes staan 208 slaaptips en eetadressen voor een little escape in Nederland en Vlaanderen. Verzameld door Maartje Diepstraten, ook wel bekend als Barts Boekje, en dan weet je wel dat het goed zit. Grote steden als Amsterdam, Brussel, Rotterdam en Gent natuurlijk komen aan bod, maar er is net zoveel aandacht voor horecapareltjes op locaties waar je misschien niet zo snel aan denkt, zoals Brummen, Apeldoorn, Kessel, Schagel of Wolphaartsdijk. Succes gegarandeerd!

Verliefd op Nederland

Roëll de Ram van reisblog We Are Travellers verzamelde in Verliefd op Nederland de mooiste plekken van Nederland. Denk aan wereldberoemde highlights, culturele hotspots, toffe steden, mooie boottochten, goede restaurants en heerl­ijke stranden. Dit boek gaat je verleiden om vaker in Nederland op vakantie te gaan, wedden? Door alle verrassende tips en prachtige foto’s in dit boek word jij ook zeker verliefd op Nederland!

Wandellust

Ik ben al jaren groot fan van wandelen. Het is eenvoudig, je hebt er weinig voor nodig, het kan overal en ik vind het een fijne manier om m’n hoofd leeg te maken. Niet met wandelschoenen, een windjack en stokken, maar gewoon met een koffie to go en zien waar ik uitkom. Daarom vind ik het zo leuk dat Cynthia Schultz – die ik vroeger volgde om haar beautytips – nu een boek over wandelen heeft geschreven! Wandellust is geen standaard wandelgids met wandelkaarten, maar een heerlijk inspiratieboek vol prachtige wandelplekken. Er staan tips in voor plaatsen waar je kunt wandelen vanwege de omgeving, de historie, de geluiden van dieren die je hoort, etc. En per plek geeft Cynthia uitleg over wat je kunt verwachten, de geschiedenis, waar je lekker kunt eten en drinken, en waar te parkeren.

Nederland – vakantie in eigen land

Reisgids Nederland – Vakantie in eigen land is een reisgids met 20 bijzondere regio’s voor een weekend weg of een langere vakantie in eigen land omgeven door natuur, rust, veel ruimte en vriendelijke mensen. De reisgids is voorzien van prachtige foto’s, achtergrondverhalen, fietsroutes, wandeltips, bezienswaardigheden en bijzondere plekken om te overnachten. Je wordt meegenomen door eeuwenoude polders met mooie windmolens, glooiende landschappen met statige kastelen, waterrijke natuurgebieden, schaduwrijke bossen en langs de mooiste dorpjes van Nederland. Zo leer je Nederland op een verrassende manier nog beter kennen. En onderweg kun je de gratis app gebruiken, waarin je alle plekken die je in het boek tegenkomt terugvindt op een interactieve kaart.

Expeditie Achtertuin

Na alle uithoeken van de wereld gezien te hebben, besloten reisjournalisten Bas van Oort en Dirk Wijnand de Jong dat het tijd was om hun eigen land te leren kennen. Een jaar lang reisden ze door Nederland en het verslag daarvan lees je in Expeditie Achtertuin. Het is niet per se een praktische reisgids, maar meer een koffietafelboek vol inspiratie en prachtige foto’s, waar je af en toe lekker doorheen kunt bladeren. Je krijgt spontaan zin om eropuit te trekken en de rust van de Hollandse natuur op te zoeken!

De allermooiste dorpen van Nederland

In het reisboek De allermooiste dorpen van Nederland kom je erachter hoe mooi ons land is, hoe afwisselend het landschap is, en hoe eigen de dorpen zijn. En dat allemaal zo dicht bij elkaar! De 50 dorpen worden aan de hand van prachtige foto’s, historische achtergronden, praktische informatie, lokale gewoontes, regionale gerechten, en verhalen van of over dorpsbewoners uitgelicht. Maak je agenda maar leeg!

Lonely Planet The Netherlands

Je hebt ooit vast wel eens de Lonely Planet geraadpleegd toen je op reis ging. Dus waarom zou je dat voor Nederland niet doen? Het is een hele complete reisgids vol tips voor Nederland. En het grappige is dat toeristen vaak dingen doen die locals niet doen. Dus met de Lonely Planet kun je Nederland door de ogen van een toerist zien!

Staycation tips

Naast deze fijne reisboeken over Nederland, staan er op m’n blog natuurlijk ook al een heleboel ideeën voor een vakantie in Nederland. Hieronder een aantal staycation tips op een rij:

La Paulowna boutique hotel Den Haag

Hotel La Paulowna

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die linkjes iets koopt, ik daar een percentage van ontvang. Voor jou kost dit niets extra, mij helpt het m’n blog te kunnen financieren. 

2 likes

Your email address will not be published.