Reis-gerelateerde dingen die je kunt doen als je niet op reis kunt

Travel

Reis-gerelateerde dingen die je thuis kunt doen

24 maart 2020

Tags:

Het ziet ernaar uit dat we voorlopig niet op reis kunnen. Enorm balen, maar gelukkig is reizen geen basisbehoefte. Er zijn nu belangrijkere dingen dan dat, maar dat betekent niet dat je reiskriebels ook ineens wegblijven. Daarom maakte ik een lijstje van reis-gerelateerde dingen die je kunt doen als je niet op reis kunt. Veel plezier!

Lees ook: Het Coronavirus en digital nomad-leven: mijn hersenspinsels

Reis-gerelateerde dingen doen

Reisplannen maken

Dat je nu niet op reis kunt, betekent niet dat je geen reisplannen kunt maken! En dan bedoel ik niet zozeer het boeken van vliegtickets en accommodaties, dat lijkt me niet zo slim op dit moment, maar meer het uitzoeken van bestemmingen. Waar wil je allemaal nog heen? Lees je over de verschillende bestemmingen in en maak een plan voor wanneer je wél weer op reis kunt. Bekijk bijvoorbeeld eens mijn landenindex, om te fantaseren waar je allemaal naartoe wilt als dit allemaal voorbij is. Of lees je in over de digital nomad-lifestyle, als dat je toekomstdroom is.

Een paar bestemmingen om bij weg te dromen:

Reisboeken lezen

Ik ben dol op lezen en reizen, dus houd ik ook van reisboeken. Tijdens de voorbereiding van mijn digital nomad-leven, heeft dit lijstje boeken mij enorm geholpen en geïnspireerd. Dus mocht je een digital nomad-lifestyle ambiëren of er lekker over wilt fantaseren, ga een van die boeken lezen!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Lees ook:

Foto-album maken

Je hebt vast nog een heleboel foto’s op je telefoon staan waar je ooit wat mee zou doen. Een foto-album maken bijvoorbeeld, of een aantal mooie foto’s groot laten afdrukken zodat je ze kunt inlijsten en in huis ophangen. Geloof mij, je bent niet de enige die dat steeds voor zich uitschuift. Het is gewoon zo’n taakje waar je geen zin in hebt, maar heel blij mee bent als je het eenmaal gedaan hebt. Ik zie dat ze bij HEMA – op het moment van schrijven – 20% korting aanbieden.

reisherinneringen bewaren

Koken

Als je net als ik van reizen en koken houdt, heb je ook vast wel eens een kookcursus op reis gevolgd. Zo heb ik in Sri Lanka de beste curries leren koken (zie deze video), in Tel Aviv de romigste hummus, en in Mexico de allerlekkerste guacamole. Eenmaal thuis organiseer ik af en toe een kookfestijn per land. Dus met het thema Tel Aviv maak ik een hele lading hummus, Israeli salad, falafel, geroosterde bloemkool en pita’s. Of met het thema Sri Lanka wordt het Sri Lankaanse curry, linzen dahl, rijst, en papadums. Normaal gesproken maak ik dit voor vrienden en familie, maar dat kan nu natuurlijk even niet. Maar het koken zelf is een leuke activiteit, én je hebt eten voor dagen! Je kunt ook wat kleinere porties maken, of alles lekker invriezen voor later. Of een bakje voor je buurman -of vrouw maken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Ansichtkaartjes versturen

Hoe leuk is het om een kaartje te sturen en te ontvangen? Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld als je op vakantie was, tegenwoordig is het super speciaal. Iemand dacht aan je en nam de moeite een kaartje voor je uit te zoeken, te schrijven en op te sturen. En ook al ben je nu niet op reis, je kunt wel een soort ansichtkaart versturen. Bijvoorbeeld naar jouw reisbuddy! Bij Greetz kun je zelf een kaartje maken met op de voorkant een eigen reisfoto. Super leuk toch?

Hopelijk heb je wat aan deze reis-gerelateerde dingen die je binnen kunt doen! Heb jij nog andere ideeën? Laat ze achter in de comments zodat iedereen die dit leest er wat aan heeft.

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat als jij via die linkjes iets koopt, ik daar een percentage van ontvang. Voor jou kost dit niets extra, mij helpt het m’n blog te kunnen financieren. 

3 likes

Your email address will not be published.