add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Hoe blijf je als digital nomad gemotiveerd om te werken

Digital nomad

Hoe blijf je als digital nomad gemotiveerd om te werken?

5 juni 2018

Tags: , , ,

Als ik in het buitenland ben, krijg ik vaak de vraag hoe ik daar gemotiveerd blijf om te werken. Want ja, er zijn nogal wat afleidingen! Een nieuwe omgeving die je graag wilt verkennen, nieuwe vrienden waar je wat mee wilt drinken, de zon waar je in wilt zitten, en ga zo maar door. Gelukkig heb ik aardig wat discipline en weet ik goed dat ik moet werken om dit leven vol te kunnen houden. Daarnaast vind ik m’n werk heel leuk, dus is het bijna nooit een straf om te ‘moeten’ werken. En het geeft me eigenlijk ook wel een productief gevoel! Maar aangezien dit natuurlijk niet voor iedereen geldt, een aantal tips: zo blijf je als digital nomad gemotiveerd om te werken.

Aantal uur

Reken uit hoeveel uur je per maand (en dus per dag) moet werken om voldoende inkomsten te hebben. Ik heb dat met behulp van deze uitleg gedaan. Dat werkt twee kanten op: ik weet wanneer ik voldoende heb gewerkt om genoeg inkomsten te hebben, maar ook wanneer ik moet stoppen om voldoende te kunnen genieten van de plek waar ik op dat moment ben. Want eerlijk is eerlijk: met werk voor opdrachtgevers en een eigen blog, is er altijd wel werk te doen. Onthoud ook dat als freelancer niet alle uren die je maakt declareerbaar zijn, dus maak hier een onderscheid in.

Lees ook: Hoe kom je als digital nomad aan opdrachtgevers?

Focuswerk

Aanvullend op hierboven: weet hoe lang jij geconcentreerd kunt werken en anticipeer daarop. Want of je nou acht uur lang werkt, met enorm veel onderbrekingen (zoals op het gemiddelde kantoor gebeurt), of een aantal uur super gefocust werkt: je krijgt ongeveer hetzelfde gedaan. Dus ik kies liever voor het laatste.

Planning

Aan de hand van het aantal uur dat je per dag moet werken en de opdrachten die je hebt, maak je een planning. Sowieso een lange termijnplanning, maar daarnaast maak ik elke zondag een planning voor de komende week waarop ik per dag invul wat ik gedaan wil hebben. Heb ik alles afgestreept? Dan ben ik de rest van de dag klaar. Het houdt het overzichtelijk.

Beloning

Op die weekplanning zet ik soms ook al wat ik in m’n vrije tijd wil gaan doen. En anders bedenk ik het in de ochtend. Het is een fijne motivatie en zorgt ervoor dat ik gefocust kan werken, omdat ik weet dat ik daarna iets leuks ga doen! Ook probeer ik feestjes voor het weekend te bewaren, omdat het – zeker op reis – elke dag feest kan zijn en ik dat echt niet meer trek. 😉

Lees ook: Hoe betaal je een leven als digital nomad? 

Een off-day is okay

De ene dag kom je heel snel in de werkflow, terwijl dat op een andere dag totaal niet lukt. Dat is oke. Ik kijk op zo’n off-day of er iets is wat ik écht moet doen, en anders neem ik de dag vrij. Ik kan wel uren naar m’n scherm blijven kijken en rondjes op social media blijven maken, maar dan krijg ik ook niks gedaan. De dag erna heb ik meestal wel weer motivatie, dus dan maak ik wat extra uren. Zo loop je niet achter op schema, maar kun je wel naar je gevoel luisteren en leuke dingen blijven doen.

Vroeg opstaan

Ik werk het liefst zo vroeg mogelijk, omdat ik hierdoor de rest van de dag (als ik leuke dingen aan het doen ben), niet meer over werk hoef na te denken. Maar als jij juist beter werkt na bijvoorbeeld een work-out of ‘s avonds, dan moet je dat doen. Experimenteer en bekijk wat voor jou het beste werkt.

Lees ook: 8 handige gadgets voor digital nomads

Combineer het

Je kunt work and fun natuurlijk ook combineren. Zoek een leuke wijk uit en ga daar op zoek naar een koffietentje waar je kunt werken. Daarna kun je die wijk verkennen! Of zoek een fijne coworking space, zodat je daar misschien leuke mensen ontmoet waarmee je daarna kunt gaan borrelen.

Zo blijf ik als digital nomad gemotiveerd om te werken, en hopelijk jij nu ook! Lees hier meer tips voor digital nomads.

6 likes

Your email address will not be published.