add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Op reis een simkaart kopen: waarom & hoe

Digital nomad

Op reis een simkaart kopen: waarom & hoe

30 januari 2020

Tags: , ,

Aan het begin van mijn reis door Mexico deelde ik op Insta Story dat ik een lokale simkaart had gekocht. Met 5GB mobiele data én onbeperkt social media-gebruik, zodat ik lekker lang vooruit kon. Ik gebruik deze namelijk als mobiele hotspot als er geen wifi is of als de wifi slecht werkt. Ik kreeg er veel vragen over, dus besloot in dit artikel uit te leggen waarom het handig is om op reis een simkaart te kopen. Of je nou net als ik op reis werkt, of gewoon graag in contact staat met het thuisfront!

Lees ook: Is het veilig om als vrouw alleen naar Mexico te reizen?

Op reis een simkaart kopen: waarom & hoe

Binnen Europa

Ik heb een iPhone met een sim only abonnement. Ideaal, want mijn telefoon deed het na een 2-jarig abonnement nog goed én zo houd je je maandelijkse vaste lasten laag. Sim only abonnementen zijn namelijk een stuk goedkoper dan abonnementen met een smartphone. Daarnaast kun je je bel -en internetbundel binnen heel Europa gebruiken, wat ideaal is als je net als ik reizen en werken combineert. Zo heb ik vorig jaar september tijdens m’n Eurotrip heel wat werk in de trein verzet. Ik zette een persoonlijke hotspot aan vanaf m’n telefoon, en kon uren op m’n laptop werken. Ik vind het nog steeds zó chill dat je tegenwoordig je mobiele data in heel Europa kunt gebruiken!

Binnen Europa koop ik dus nooit een simkaart, want ik heb een sim only abonnement van 120 belminuten en 7GB mobiele data. Meer dan genoeg dus. Mocht jij een lagere bundel hebben of alles er al snel doorheen hebben gejaagd, dan kun je net als in Nederland een MB Extra kopen. Let wel op: als je vanuit Nederland naar een Europees nummer belt, valt dat niet binnen je bundel. Maar iemand met een Nederlands nummer in een Europees land bellen, wel.

Lees ook: De trein als werkplek: ideaal voor digital nomads

Buiten Europa een simkaart kopen

Binnen Europa zou ik dus niet per se een lokale simkaart kopen. Maar daarbuiten zeker wel. Zoals ik al zei werk ik als digital nomad gewoon door op reis. En als er ergens geen of slecht werkende wifi is, kan ik niet werken. Eigenlijk is dat de grootste nachtmerrie, want daardoor moet je doorreizen naar een plek waar wel goede wifi is, of je nou wilt of niet. Daarom is het beter het heft in eigen handen te nemen en een lokale simkaart te kopen.

Ik deed dit onder andere in Kaapstad, Sri Lanka en Mexico, en het gaat altijd even gemakkelijk. Google even wat de beste provider van het land is, zoek een winkel bij jou in de buurt, en vraag daar naar de abonnementen. Zo bleek in Mexico dat de beste provider Telcel is, en kocht ik een simkaart met daarop 5GB en onbeperkt gebruik van social media, voor €25. In de winkel halen ze jouw simkaart eruit (bewaar die heel goed!) en doen ze de nieuwe erin. Ook installeren ze alles voor je, zodat jij ‘m meteen kunt gebruiken. Vergeet trouwens niet je paspoort mee te nemen, want in veel landen moet je de lokale simkaart op je naam laten registreren.

Je hoeft dat nummer trouwens niet per se aan mensen in Nederland door te geven, want WhatsApp en Facetime gaan via je telefoon, niet via je nummer. En that’s it!

Meer blogs over Mexico? Lees dan ook:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Dit artikel bevat een samenwerking.

0 likes

Your email address will not be published.