add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Bijzonder overnachten bij BUNK Amsterdam - in een kerk!

Travel

Bijzonder overnachten bij BUNK Amsterdam

18 juni 2024

Tags: , ,

Op zoek naar een bijzonder hotel in Amsterdam-Noord, kwam ik uit bij BUNK Amsterdam. Dit is namelijk een hotel in een kerk! En dat is zowel aan de buitenkant als binnenkant nog goed te zien, terwijl het tegelijkertijd ook helemaal gemoderniseerd is. Gegarandeerd een bijzondere overnachting in Amsterdam dus. En dan is de locatie ook nog helemaal top: dichtbij de pont naar Amsterdam Centraal Station, maar ook op loop- en fietsafstand van de leukste hotspots in Noord. Lees verder voor mijn review van BUNK Amsterdam!

Lees ook: 13 verborgen plekjes in Amsterdam

Bijzonder overnachten in Amsterdam-Noord

BUNK Hotel Amsterdam is gevestigd in de St. Ritakerk in Amsterdam-Noord. Een monumentaal pand, dat in 2019 is omgebouwd tot hotel. En dat is nog goed te zien! Als je het hotel binnenloopt vallen de moderne en oude elementen meteen op. Denk aan de oude balken van de kerk en de originele kerkbanken. Met als tegenhanger de witte hokjes (kamers) die in de ruimte lijken te zweven, grappige elementen zoals een zebra en dinosaurus, en veel daglicht dankzij de grote dakramen. Het hotel zit vol verrassingselementen, dus je moet echt even op ontdekkingstocht gaan.

Bijzonder overnachten bij BUNK Amsterdam - in een kerk!

Er is ook een restaurant – BUNK restaurant – ingericht met lange tafels en gezellige zitjes. De menukaart bevat – geïnspireerd door de monumentale kerk – lokale, seizoensgebonden ingrediënten die op traditionele wijze zijn bereid: gerookt, gepekeld, gemarineerd en gestoofd. In dit restaurant wordt ‘s ochtends ook het ontbijt geserveerd. Als je deze bij je overnachting boekt, kun je uit vier ontbijtmenu’s kiezen. Dit bestaat uit filterkoffie, verse jus d’orange en een gerecht – ik zou het eerder als brunch beschrijven, zo lekker uitgebreid is het!

Het restaurant en ontbijt van BUNK Amsterdam

Verder worden er wekelijks leuke activiteiten bij BUNK Amsterdam georganiseerd. Denk aan tentoonstellingen, lezingen, poëzieavonden, cabaret, lichtinstallaties, live muziek, filmvertoningen en een keramiek workshop.

De kamers van BUNK Amsterdam

BUNK Amsterdam-Noord is eigenlijk een hotel en hostel in één. Je kunt namelijk kiezen voor een pod of kamer, en dat zorgt ervoor dat er voor elk budget wel een slaapplek te vinden is. Dit zijn de verschillen:

  • BUNK pods: dit is de verbeterde versie van een stapelbed in een hostel. Deze pods zijn namelijk zo ontworpen dat je goedkoop kunt slapen zonder op privacy te beknibbelen. Er zijn 1-persoonspods, maar ook dubbele pods voor koppels of goede vrienden. Voorzien van een verduisteringsgordijn, LED-verlichting, een kluisje en gedeelde badkamers.
  • BUNK kamers: dit zijn compacte kamers voor 2, 3, 4 of 5 personen die extra slim zijn ingericht. Met een ingebouwd bed, opbergruimte onder het bed voor een koffer, een tv, LED-sfeerverlichting en een badkamer met wc en douche. Alles wat je nodig hebt voor een rustige nachtrust – niets meer, niets minder!

Welke kies jij? Bekijk de verschillende accommodaties & boek je overnachting bij BUNK Amsterdam meteen!

Overnachten bij BUNK Amsterdam: onze ervaring

Van tevoren wist ik echt niet wat ik van BUNK kon verwachten, want het hotel is eigenlijk niet in een foto te vangen. Van buiten is het echt nog steeds een kerk, maar van binnen allesbehalve. En toch herken je veel oude elementen, en dat maakt het extra gaaf. Dit is echt een hotel waar je op ontdekkingsreis moet gaan, anders mis je heel veel leuks!

Wij sliepen in een basic room: een compacte kamer voor 2 personen, met een ingebouwd bed, opbergruimte onder het bed voor een koffer, een tv, LED-sfeerverlichting en een badkamer met wc en douche. Alles wat je nodig hebt voor een overnachting is aanwezig! Via de ramen hadden we uitzicht op het atrium, waardoor er altijd wel wat te zien is. En doordat het zo’n compacte kamer is – en de ramen goed zijn af te sluiten – hebben we allebei super lekker en vast geslapen. Heel fijn!

BUNK Amsterdam: de basic room kamer

Doen in Amsterdam-Noord

BUNK Amsterdam ligt op 15 minuten lopen of 5 minuten fietsen van de Buiksloterweg, waar de (gratis) pont je over het IJ naar Amsterdam Centraal Station brengt. Je staat dus zo in het centrum of de Jordaan. Maar stiekem is er in Noord ook meer dan genoeg te doen en hoef je dus helemaal niet naar de overkant! Een aantal leuke dingen om te doen in Amsterdam-Noord:

  • Aan de kant van de Buiksloterweg zitten o.a. het EYE Filmmuseum en de A’DAM Toren, met daarin restaurant Moon en de A’DAM Lookout.
  • Een stukje dieper Noord (op de Korte Papaverweg 4) in zit Café de Ceuvel, een restaurant met bio & vegan menukaart.
  • Ook op de de Korte Papaverweg (maar dan op nummer 17), zit NO-YUSU, de tweede vestiging van de bekende koffiezaak YUSU in Amsterdam-Oost.
  • Om de hoek van de Ceuvel zit Klaproos, een Italiaans restaurant & bar dancing, waar je pizza’s uit een echte houtoven eet.
  • Op het NDSM-terrein kun je bijvoorbeeld naar het street art museum STRAAT, het grootste straatkunstmuseum ter wereld.
  • Ook leuk op het NDSM-werf: bij Pllek en Noorderlicht kun je lekker aan het water zitten.
  • Elke drie weken vind je hier ook de IJhallen. Dit is de grootste vlooienmarkt van Europa, waar je lekker tussen de tweedehands kleding en interieur spulletjes kunt struinen.
Powered by GetYourGuide

Meer Amsterdam tips? Lees dan ook:

0 likes

Your email address will not be published.