add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Het coronavirus en digital nomad-leven: mijn hersenspinsels

Digital nomad

Het coronavirus en digital nomad-leven: mijn hersenspinsels

19 maart 2020

Tags: , ,

We kunnen er niet meer omheen, het coronavirus is hier en deze bizarre periode zal niet snel voorbij zijn. Dat heeft op iedereen invloed. Want waar ik eerst dacht dat het mijn freelance werk niet zou beïnvloeden, weet ik nu dat het iedereens werk beïnvloedt. In dit blog even geen adviezen en tips over wat je nu kunt doen. Want heel eerlijk, door via Instagram te zien hoe iedereen ineens heel daadkrachtig nieuwe ideeën bedenkt, krijg ik alleen maar stress. Ik moet gewoon even aarden, en als dat gebeurd is kan ik weer verder kijken. Daarom in dit blog alleen mijn ervaring en gedachtes. Misschien biedt het herkenning, misschien heb je een idee voor me. Hoe dan ook, dit zijn mijn hersenspinsels.

Lees ook: Productief thuiswerken ivm corona: een stappenplan

Werken als freelancer

Sinds 1 januari 2018 werk ik als freelance tekstschrijver, social media-manager en help ik bedrijven met hun SEO. Dit combineer ik met reizen, als digital nomad dus. Zo begon mijn avontuur in Kaapstad, en heb ik daarna onder andere in Sri Lanka, Italië en Mexico gewerkt. Zo’n 1,5 tot twee jaar heb ik twee vaste opdrachtgevers, en daarnaast elke maand nog een à twee losse opdrachten. Heel fijn, want zo was ik er altijd zeker van dat er voldoende geld binnenkwam. Maar afgelopen maandag viel de bom. Van een opdrachtgever kreeg ik een mailtje om per direct mijn werkzaamheden on hold te zetten. En even daarna kreeg ik een belletje van de andere. Tranen, stress en positief blijven wisselden elkaar de afgelopen dagen af. Wàt een rollercoaster.

Thank god had ik net een week geleden een hele leuke nieuwe opdracht binnengehaald, voor 8 uur per week. Daardoor zit ik net boven het sociaal minimum en ontvang ik geen aanvulling van de overheid. Want wat een bijzondere maatregelen zijn er getroffen om iedereen in nood bij te staan. Dat maakt me weer extra dankbaar dat ik in Nederland woon. Wel werd ik daardoor even flink met m’n neus op de feiten gedrukt. Want van het sociaal minimum min inkomstenbelasting en zakelijke kosten, kan ik nauwelijks leven. Toch doen mensen dat, want het bedrag is meestal even hoog als een bijstandsuitkering. Oef!

Gelukkig heb ik, in tegenstelling tot mensen in de bijstand, een buffer. Als zzp’er moet je dat wel hebben. Maar de vraag is hoe lang gaat dit duren? Een paar maanden kan ik overbruggen, een jaar niet.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Bekijk ook: Zo ging ik van kantoorbaan naar digital nomad-bestaan

Kansen

Ik ben een positief ingesteld persoon, dus voel ook nu dat alles uiteindelijk goedkomt. Daar vertrouw ik voor 100% op, ook al weet ik even niet hoe. Voor nu ben ik in ieder geval heel dankbaar. Dankbaar dat ik niet op reis ben – en al helemaal niet alleen, dat ik in Nederland woon – waar alles zo goed geregeld is. Ik ben dankbaar voor de gezondheid van mijn familie en vrienden.

De komende tijd ga ik even bedenken wat en waar ik kan bijdragen om inkomsten te creëeren. Ik heb al enige tijd een idee voor een boek in m’n hoofd, ik wil al een tijdje aan de slag met het aanbieden van Pinterest-pakketten, en er is me wel eens gevraagd naar een SEO-workshop. Allemaal dingen die ik online kan aanbieden. Terwijl ik dit schrijf, komen de ideeën alweer op. Fijn om te merken dat als je alles even loslaat, de antwoorden vanzelf weer naar je toekomen.

Daarnaast heb ik natuurlijk m’n blog. Jij als lezer zou me enorm helpen door wat vaker m’n blog te bezoeken, hier en daar een artikel op Pinterest te pinnen of iets op een ander social kanaal te delen. Zo blijven m’n bezoekersaantallen hoog en is m’n site aantrekkelijk voor samenwerkingen. Bekijk bijvoorbeeld eens de landenindex, om te bedenken waar je naartoe wilt als dit allemaal voorbij is. Of lees je in over de digital nomad-lifestyle, als dat je toekomstdroom is.

Mocht jij nog een ander idee voor me hebben, laat je me het dan weten? Dat mag via een comment of mail me op agnes [at] girlonthemove.nl. Dankjewel! Ik hoop dat het goed met je gaat en je goed op jezelf en de mensen om je heen past. Liefs!

PS je kunt je nu ook hieronder inschrijven voor mijn mailinglist. Dan ga ik daar eens werk van maken!2 likes

Your email address will not be published.