Athene workation: mijn ervaring, kosten en tips

Digital nomad

Athene workation: mijn ervaring, kosten en tips

21 januari 2022

Tags: , , ,

Of Athene een beetje digital nomad-proof is? Ja zeker! Ik ben net terug van een Athene workation van drie weken, en dat was geweldig. Eerlijk gezegd had ik nog helemaal geen beeld bij de stad, maar was ik gewoon op zoek naar een stad in Europa waar het in december en januari nog enigszins warm was én ik goed kon werken. Athene kwam naar boven, dus daar ging ik! In dit blog deel ik mijn ervaring en tips voor een workation in Athene.

Lees ook: Doen in Athene: 15 tips voor je stedentrip

Athene workation

De voordelen van een workation in Athene op een rij:

Griekenland heeft een mediterraan klimaat
De wifi werkt goed [altijd even checken bij je accommodatie]
Er zijn coworking spaces & koffietentjes waar je kunt werken
En een Digital Nomad-scene
Het is er goedkoop
Genoeg te doen buiten werk om
Je kunt er heerlijk eten

Lees ook: 6x de beste digital nomad bestemmingen binnen Europa

Doen in Athene: 15 tips voor je stedentrip

Accommodatie in Athene

Ik ben in totaal drie weken in Athene geweest, in twee verschillende accommodaties.

Lees ook: 7x Athene hotel tips: de beste hotels voor je stedentrip

1. Selina Athens Theatrou

Selina is een keten die over de hele wereld zit, die je misschien kent uit Zuid-Amerika of Mexico. Het is een soort alles in één concept: een hostel met zowel slaapzalen als privékamers, een coworking space, bioscoop en gemeenschappelijke keuken. Ideaal voor digital nomads dus. Ik heb er in Mexico en Lissabon geslapen en ben groot fan van het concept.

En gelukkig viel Selina Athens Theatrou ook niet tegen. Het zit in de wijk Psiri, dichtbij het Monastiraki-plein. Een hele centrale ligging dus. Naast de genoemde faciliteiten is er een restaurant en bar op het dak met uitzicht op de Akropolis. Ook sommige kamers hebben een uitzicht op de Akropolis, heel gaaf. Er zijn kamers in alle maten en vormen te boeken, zoals slaapzalen, eenpersoonskamers, tweepersoonskamers, familiekamers en suites. Hier heb ik ook Oud en Nieuw gevierd, wat te gek was! Lees daar meer over: Vegan in Athene: de leukste hotspots & restaurants

Je boekt al vanaf €26 per nacht een privékamer bij Selina Athens Theatrou. Bekijk de huidige tarieven!

ACCOMMODATIE IN ATHENE: Selina Athens Theatrou

2. Athens Studios

Athens Studios ligt in Plaka, de leukste wijk van Athene als je het mij vraagt. Op loopafstand van de Akropolis, leuke restaurants en winkeltjes. Er zijn kamers, studio’s en appartementen beschikbaar, sommige met keuken en balkon. Ik sliep zelf in het appartement met keuken en 2 balkons, wat ideaal was omdat er een bureautje staat waar je aan kunt werken. En de balkons zijn een fijne extra, heerlijk om het lokale leven een beetje te kunnen bekijken! Het ontbijt is inclusief, maar is wel erg basic. Verder is er op de begane grond een wasserette, ook erg fijn als je lang blijft!

Je boekt een appartement bij Athens Studios vanaf €41 per nacht. Bekijk de huidige tarieven!

Athene workation: Athens Studios

Athens Studios

Coworking spaces in Athene

Er zijn diverse coworking spaces in Athene. Aangezien ik deels bij Selina Athens Theatrou verbleef, heb ik daar een aantal keer op de coworking space gewerkt. Hij is elke dag open van 08:00 tot 20:30 uur, dus ook in het weekend. Dit kost €10 per dag of €50 per week, maar ik kon er terecht via Croissant. Dit is een abonnement waarmee je voor een vast bedrag wereldwijd bij coworking spaces kunt werken.

Benieuwd? Via deze link krijg je €15 korting op je eerste maand!

Andere coworking spaces in Athene zijn:

 • Impact Hub
 • Romantso
 • Spaces
 • Stone Soup
 • The Cube
 • Vios

Street art in Athene

Koffietentjes in Athene

Ikzelf vind het af en toe ook fijn om m’n laptop open te klappen in een koffietentje. Goede koffie en gezellige reuring om je heen. Ik zag dat nog niet heel veel mensen in Athene doen, maar ik denk niet dat het een probleem zou zijn. Een aantal koffietentjes in Athene waar het wel kan:

 • ANÄNA Coffee & Food
 • BIOS
 • KINONO
 • The Underdog
 • Third Place
 • This is Loco
 • Veganaki

Lees ook: Vegan in Athene: de leukste hotspots & restaurants

Digital nomad-scene in Athene

Er is een redelijke digital nomad-scene in Athene. Je ontmoet ze bij Selina, een coworking space of via een Facebook-groep. Digital Nomads Athens is ideaal hiervoor. Je kunt er vragen stellen, je aanmelden voor een workshop of mensen ontmoeten via een meetup. Zeker even aanmelden dus!

Een cocktail drinken op een rooftop bar in Athene

Prasini Tenta

De kosten van een Athene workation

Het leven in Athene, en over het algemeen in Griekenland, is een stuk goedkoper dan Nederland. Volgens de NomadList ben je er zo’n €2.500 per maand kwijt op basis van een verblijf van minder dan drie maanden, waarbij je in privé kamers in goedkope hotels in het centrum slaapt en drie keer per dag uit eten gaat. Maar dit kan zeker goedkoper. Onthoud: je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Een paar voorbeelden van prijzen:

 • Vlucht: voor een retourtje met KLM betaalde ik €183,81. Check de huidige tarieven!
 • Accommodatie: gemiddeld was ik €40 per nacht kwijt
 • Coworking space: €10 per dag –
 • Koffietentje: €2,90 voor een cappuccino met havermelk
 • Uit eten: €3,60 voor een pita falafel
 • Verse jus d’orange: €1,50
 • Aperol Spritz: €10
 • Metro: €1,30 voor 90 minuten

Benieuwd naar andere workation bestemmingen binnen Europa? Lees dan ook:

0 likes

Your email address will not be published.