add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

Thailand als Digital Nomad bestemming

Digital nomad

Thailand als Digital Nomad bestemming

22 februari 2021

Tags: ,

Nu we niet kunnen reizen, kunnen we wél fantaseren over waar we naartoe willen wanneer dat eenmaal weer kan. Zo heb ik al een hele lijst met landen waar ik graag naartoe wil. Eén daarvan is Thailand. Het is een van de populairste bestemmingen onder digital nomads, en voor mij de plek waar ik besloot er een te worden. Ik zat toen – zo’n vier jaar geleden –  in een stilteklooster in Chiang Mai, en had een week daarvoor voor het eerst van de term gehoord. Werken en reizen combineren? Het was de droom waarvan ik niet eens wist dat ik die had. Een half jaar later had ik m’n leven omgegooid en leefde ik als digital nomad. Dus hoe leuk is het om weer eens terug te gaan, en dan nu inclusief laptop? Thailand is niet voor niets één van de populairste bestemmingen onder digital nomads. In dit artikel lees je waarom!

Lees ook: Een week in een stilte-retraite: mijn ervaring

Thailand als Digital Nomad bestemming

De perfecte omstandigheden

Thailand is dankzij haar tropische temperaturen, ongerepte natuur, heerlijke eten en vriendelijke bevolking al jaren een populaire bestemming onder reizigers. Voor locatie-onafhankelijke werkers is dit niet anders. Een deadline halen of een nieuwe klant binnenslepen is nou eenmaal nóg fijner als je uitzicht over een azuurblauwe zee hebt of in de schaduw van een palmboom zit. Ook de lokale keuken en de cultuur van het land zijn belangrijk bij het uitkiezen van een bestemming. En je weet vast al dat dat bij de Thaise keuken wel goed zit. Daarnaast heeft Thailand een intrigerende cultuur, die samen met het boeddhisme en de eeuwenoude Thaise tradities het fundament van het land vormt. 

Lage kosten voor levensonderhoud

Een belangrijk aspect van het digital nomad bestaan zijn de kosten die deze levensstijl met zich meebrengt. Naast de vliegtickets, het visum en onderdak blijft er hopelijk genoeg geld over om te sparen én het land te ontdekken. Thailand staat bekend om de lage kosten voor levensonderhoud. Zo koop je bij diverse eetkraampjes voor een euro een heerlijke verse maaltijd, betaal je voor de mooiste accommodaties nog geen €500 per maand en huur je voor een paar tientjes een bureautje in een coworking space. Na werk – of tussendoor! – boek je voor slechts een paar euro een Thaise massage. Je kunt dus makkelijk met een laag maandbedrag comfortabel leven leiden.

Lees ook: Hoe betaal je een leven als digital nomad? 

De digital nomad community

Als digital nomad in een ander land word je omringd door eerste indrukken: een nieuwe taal, een andere cultuur en een onbekende omgeving. En dan is het fijn om gelijkgestemden om je heen te hebben. Thailand is dé nomad hub van Azië en heeft de grootste digital nomad community ter wereld. Deze community bestaat uit internationalen die de meest uiteenlopende beroepen uitoefenen: van online marketeers tot CEO’s, en van consultants tot virtuele assistenten. Niets fijner om af en toe met anderen te sparren over je business plannen.

Lees ook: 9 Digital Nomad beroepen

De juiste faciliteiten

Een geschikte bestemming voor digital nomads moet in de eerste plaats over een goede Wi-Fi verbinding en rustige en comfortabele werkplekken beschikken. Op veel plekken in Thailand is dit het geval. Het land heeft een groot aanbod van prachtige accommodaties, coworking spaces en knusse cafés met snelle internet verbinding, wat uren achter elkaar onverstoord werken mogelijk maakt. Ook het tijdsverschil met Nederland is voordelig: in Thailand is het zes uur later. Dit betekent dat wanneer je volgens de Nederlandse tijden werkt, je de ochtenden vrij bent en de omgeving kunt verkennen om vervolgens later op de dag de laptop de openen. Maar je kunt dit tijdsverschil ook gebruiken om jouw werkzaamheden voor die dag af te ronden terwijl in Nederland de dag nog moet beginnen.

De nomad hubs van Thailand

Eén van de populairste bestemmingen voor digital nomads is Chiang Mai: gelegen in het noorden van het land biedt deze stad alles wat je nodig hebt. Veel coworking spaces en cafés met snelle Wi-Fi, heerlijk eten en een goede combinatie van stad en natuur. Andere geschikte bestemmingen zijn Koh Phangan, Koh Chang en voor iedereen die opzoek is naar de energie van een wereldstad: Bangkok.

Lees ook: 1 jaar later: zo heeft een stilte-retraite mij veranderd

Voor nu blijft het nog bij dromen, maar wie weet kunnen we over een half of heel jaar wel weer lekker op reis! En als je er eenmaal bent, ben je vast alweer vergeten wat voor een jaar we achter de rug hebben. Alleen maar genieten!

1 likes

Your email address will not be published.