Goede koffie en wifi in Valencia, Spanje

Digital nomad

1 maand Valencia als digital nomad: de ups & de downs

20 april 2018

Tags: , , ,

De maand maart bracht ik in Valencia als digital nomad door. De tweede maand als digital nomad in het buitenland! Het was weer heel anders dan de eerste maand in Kaapstad, en daarom ben ik weer wat lessen rijker. Komen ze:

1 maand Valencia als digital nomad

Op 1 plek slapen

Van het hostel-hoppen in Kaapstad had ik geleerd dat dat als digital nomad niet ideaal is. Telkens weer op een nieuwe plek wennen, uit een koffer leven, en omgeven worden door backpackende feestgangers die niet snappen dat jouw werk gewoon doorgaat. Voor Valencia had ik via Spot a Home dan ook een kamer gehuurd in een gedeeld appartement. Een kamertje met veel ramen, kastruimte en een bureautje, echt top!

Mensen ontmoeten

Juist omdat ik een kamer in een gedeeld appartement had gehuurd, dacht ik dat ik daar al meteen vrienden zou maken. Maar mijn tijdelijke huisgenootjes wonen en studeren alledrie al een tijdje in Valencia en hadden hun draai en vrienden al helemaal gevonden. Ze deden eigenlijk niks met elkaar en waren ook niet veel thuis. Eén huisgenootje heb ik zelfs maar één keer gezien! Wel lekker rustig hoor, daar niet van. 😉 Gelukkig heb ik genoeg mensen ontmoet bij yoga, de coworking space Wayco en via de Facebook-groep Valencia Coffees & Co-working worden vaak meet-ups georganiseerd.

Maar eigenlijk had ik niet echt de behoefte om nieuwe vrienden te maken. Want doordat Valencia zo dichtbij Nederland ligt, kwamen er gezellig wat vriendinnen langs! Daarnaast wonen een vriendin en haar vriend een half jaar in Valencia. En dat is ook wel iets wat ik geleerd heb: zodra je in een vreemde stad mensen kent, voel je je thuis.

Spaans leren

Eén van mijn doelen voor 2018 is Spaans leren, en dan het liefst eerst in Spanje en later in Zuid-Amerika. Daarom besloot ik de maand maart naar Valencia te gaan. Ik dacht dat ik de taal in een maandje wel even onder de knie zou gaan krijgen. Vol goede moed begon ik ruim van tevoren met de DuoLingo app, waardoor ik al een kleine basis had. En eenmaal in Spanje zocht ik een school uit waar ik lessen kon gaan volgen.

Dat liep toch echt iets anders. De school die ik had uitgekozen, plaatste mij in een klas met mensen die elke dag vier uur les kregen. Dat terwijl ik me had opgegeven voor twee keer per week, twee uur les (tja, mijn werk gaat gewoon door). Dus terwijl mijn klas beter en beter werd, miste ik telkens lessen en begreep ik er na drie weken bijna niks meer van. Ik nam me voor: alles wat ik leer is mooi meegenomen, ik hoef geen tentamen af te leggen ofzo. En dat werkte!

Lees ook: Spaans leren in Spanje? 5 tips

Werken

Valencia is een prachtige stad met veel dingen te doen, maar is niet te vergelijken met Kaapstad. In januari had ik een ellenlange Kaapstad bucketlist van dingen die ik wilde zien en doen, waardoor ik elke dag extra vroeg opstond om te werken en daarna te kunnen sightseeën. Dat was in Valencia heel anders. Ik had wel een Valencia bucketlist, maar daar stonden naast Spaans leren vooral dingen als pinchos, paella en tinto de verano op. 😉 Daarom was mijn leven hier wat rustiger, en heb ik op ‘normalere’ tijden gewerkt. Vanuit mijn kamer met ideale bureautje, verschillende koffietentjes en Wayco heb ik lekker veel werk gedaan gekregen. Ook niet onbelangrijk!

Meer Valencia? Check via deze link al mijn artikelen.

9 likes

Your email address will not be published.