Alleen naar Valencia: tips voor een solo reis

Travel

Alleen naar Valencia: tips voor een solo reis

21 november 2019

Tags: , , ,

Vorig jaar maart ging ik voor het eerst alleen naar Valencia, voor een maand. En inmiddels ben ik er al drie keer alleen geweest! Eén keer een maand, een keer één week en een keer twee weken. Valencia is zo’n heerlijke stad, en ook zeker top voor een solo reis. In dit artikel vertel ik meer over mijn ervaring en deel ik een aantal tips.

Lees ook: Alles wat je wilt weten over solo reizen

Alleen naar Valencia

Zoals ik al zei, is Valencia een hele goede optie voor een solo trip. Sowieso is het gewoon een heerlijke plek om te zijn, met een stad én een strand. De beste combi, als je het mij vraagt. Daarnaast schijnt de zon zo’n 365 dagen per jaar. Dat neemt niet weg dat het er in de winter best fris kan zijn, aangezien de huizen niet goed geïsoleerd en verwarmd zijn. Maar warmer (en droger!) dan in Nederland is het er zeker.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Slapen in Valencia

Als ik jou was, zou ik in de wijk Ruzafa overnachten. Dit is een hele gezellige en hippe wijk, vol koffietentjes, terrasjes, vintage winkels, en fijne restaurants. Het voelt een beetje als een dorp aan en is ook ‘s avonds heel veilig. Ideaal dus voor je solo trip! Daarnaast rijden er overdag meerdere bussen naar het strand, ideaal! En je loopt zo het centrum in. Je kunt een leuke AirBnB uitzoeken (via deze link krijg je €25 korting op je eerste boeking), of in een hotel slapen. Ik zette een aantal fijne hotels in Ruzafa voor gemiddeld €50 per nacht op een rij, waaronder: Petit Palace Ruzafa en Soho Valencia.

Lees meer:

Koffietentjes in Valencia

Zoals ik al zei vind je veel fijne koffietentjes in de wijk Ruzafa. Een paar van mijn favorieten zijn Bluebell Coffee Co., Artysana, en Blackbird. Hier hangt een goede sfeer, word je zeker niet raar aangekeken als je alleen plaatsneemt, en de menukaarten zijn geweldig. Voor de prijs hoef je het trouwens ook niet te laten, voor een cappuccino betaal je gemiddeld €2. Maar ook de rest van Valencia zit vol met leuke koffiezaakjes! Ga zeker eens naar Rawcoco, Federal Café en Brunch Corner. Enne, sla La Mas Bonita aan het strand ook zeker niet over!

Lees ook:

Alleen uit eten in Valencia

Ik ga best wel vaak alleen op reis, dus ben inmiddels wel gewend aan alleen uit eten gaan. Toch heb ik daar niet altijd evenveel zin in. In Valencia zijn er gelukkig ook veel restaurants waar je naartoe kunt voor een snelle hap of om af te halen. Een aantal van mijn favorieten zijn: BeGreen, Zumm Salads, The Vurger, en er zitten veel Poké bars door de stad heen. En bij de Supermercado kun je natuurlijk ook gewoon een broodje of salade halen.

Lees ook: Vegan in Valencia: mijn tips en favoriete tentjes

Vlog: een week alleen naar Valencia

In onderstaande video neem ik je een weekje mee op pad!

Meer tips voor Valencia? Lees ook:

1 likes

Your email address will not be published.