add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

eigenschappen van digital nomads

Digital nomad / Mindset

4 belangrijke eigenschappen van digital nomads

21 september 2018

Tags: ,

Het leven van een digital nomad klinkt als een droom (en eerlijk: dat is het ook wel). Maar het gaat niet altijd over rozen. Zo is het af en toe best lastig om je overal thuis te voelen, mensen te vinden waar je mee klikt, en voor een goede balans tussen werken en sightseeing te zorgen. Daarom zijn deze eigenschappen van digital nomads erg belangrijk:

Discipline

Eén van de (al dan niet dé) belangrijkste eigenschappen van digital nomads is discipline. Want als je op een prachtige plek zit, ben je natuurlijk liever buiten dan binnen. En als je tussen de vrijheid-blijheid backpackers zit, is het verleidelijk om elke dag mee op avontuur te gaan. En dat kan ook heus wel af en toe, als het werk maar gedaan is. Ik houd mezelf daarom het volgende voor: als ik nu niet ga werken, komt er geen geld binnen en kan ik dit leven niet volhouden. Dus sta ik elke ochtend lekker vroeg op, om een aantal uur te werken (ik werk zeker geen 40u per week) en dan op pad te gaan! Best of both worlds als je het mij vraagt, en als je je werk leuk vindt (wat ik wel hoop) vind je het ook helemaal niet erg om te werken.

Lees ook: Hoe blijf je als digital nomad gemotiveerd om te werken?

Flexibiliteit

Het liefst werk je natuurlijk op een ergonomisch verantwoorde werkplek, met een goede bureaustoel, laptop standaard, toetsenbord en muis. Maar ja, dat is voor de meeste digital nomads niet weggelegd. Denk eerder aan werken waar je werken kunt. In koffietentjes, op het vliegveld, in de trein, en ga zo maar door. Het kan ook zijn dat je ergens geen goede wifi kunt vinden. Dan móet je wel door reizen, hoe fijn die plek waar je op dat moment ook bent is. Werk gaat voor, altijd. Is dat erg? Nee. Het gaat erom hoe je ermee omgaat. Zie het als een kans voor nieuwe ervaringen! Enige mate van stressbestendigheid is daarom ook geen overbodige luxe 😉

Lees ook: 6 essentiële gadgets voor digital nomads

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Ondernemend

De meeste digital nomads werken voor zichzelf. Ze zijn tijdens het reizen een eigen bedrijf aan het opbouwen of uitbouwen. En dat betekent dat ze overal zelf voor moeten zorgen. Denk aan opdrachten binnenhalen, de werkzaamheden doen (of zorgen dat ze gedaan worden), maar ook de administratie en andere ongein. En vergeet niet dat je je altijd moet blijven ontwikkelen en vernieuwen. Er is niemand die jou op de hoogte houdt of achter je kont aan zit.

Lees ook: Hoe kom je als digital nomad aan werkgevers?

Zelfstandigheid

Spreekt een leven als digital nomad jou aan? Ga dan eerst eens (liefst meer dan eens) alleen op reis. Zodra je dat een beetje onder de knie hebt, kun je reizen gaan combineren met werken. Het kan namelijk best eenzaam zijn! Zoals ik hierboven al zei: je moet alles zelf doen. Er zijn natuurlijk ook stelletjes en families die als digital nomads leven, maar ook dan is een mate van zelfstandigheid belangrijk. Je wilt niet helemaal afhankelijk van de ander zijn, toch? Het fijne aan de digital nomad-community is wel dat er overal like-minded mensen te vinden zijn, waar je mee kunt kletsen en overleggen. Maar uiteindelijk moet jij toch echt zelf de knopen doorhakken en is het jouw verantwoordelijkheid.

Wat zie jij als belangrijke eigenschappen van digital nomads? Laat het weten in een reactie.
Lees ook: Hoe word je een digital nomad?

12 likes

Your email address will not be published.