#namastayinside: 7x online Yin Yoga lessen

Mindset

#namastayinside: 7x online Yin Yoga lessen

26 maart 2020

Tags: ,

Onlangs schreef ik over de fijnste opties voor Yin Yoga in Amsterdam. Maar niet veel later moesten alle yogascholen in Nederland dicht, in verband met het Coronavirus. En waar ik normaal gesproken zo’n drie à vier Yin Yoga lessen per week volg, kon dat nu ineens niet meer. Online lessen volgen leek me nooit zo heel chill, maar nu kon ik niet anders. En wat bleek? Ik had me enorm vergist, het is echt net zo fijn. Daarom een lijstje met mijn favoriete gratis online Yin Yoga lessen, veelal via YouTube. Enne, dit lijstje is in de toekomst ook heel handig voor als je op reis bent!

#Namastayinside: the social distancer in me honors the social distancer in you.

Yoga benodigdheden

In principe heb je voor de online Yin Yoga lessen in dit rijtje geen props nodig. Je kunt een vloerkleed als yogamat gebruiken, en een kussen als meditatiekussen. Mocht je het toch fijn vinden de yoga basics in huis te hebben, kan ik je deze aanraden:

Lees ook: Yin Yoga in Amsterdam: de fijnste yogascholen

Online Yin Yoga lessen

Yoga with Adriene

Yoga With Adriene is een YouTube-kanaal met veel verschillende lessen, waarvan ik er twee vooral erg fijn vind. ‘Intro to Yin’ is een les voor beginners, maar daardoor niet minder fijn voor de meer ervarene yinner. Adriene gebruikt spullen die je in huis hebt liggen als props, zoals een kussen en dekentje. De les duurt zo’n 26 minuten:

‘Yoga for Bedtime’ is een korte les van 19 minuten, en heerlijk om de dag mee af te sluiten. Perfect voor als je gestresst bent en je hoofd wilt leegmaken.

Yoga With Kassandra

Op het YouTube-kanaal Yoga with Kassandra staat een hele serie Yin Yoga lessen zonder props, ideaal voor thuis dus. Deze video duurt 40 minuten en is heel fijn:

Waar de meeste online Yin Yoga lessen rond de 30 minuten duren, heeft Kassandra er ook een van een uur opgenomen. Mét savasana (de ontspannende eindhouding), wat in veel video’s wordt overgeslagen. Ook voor deze video van Kassandra heb je geen props nodig.

Yoga met Rituals

Rituals biedt, naast heerlijke home & body producten, blijkbaar ook een online yoga lessen aan. Ik vind ze eerlijk gezegd niet allemaal even fijn, maar eentje sprong er wel uit. Deze les is een combinatie van Yin en Restorative Yoga, met alleen maar zittende en liggende houdingen, waardoor je je lichaam heerlijk stretcht. Hij duurt 35 minuten:

De Nieuwe Yogaschool

De Nieuwe Yogaschool is een van mijn favo yogascholen in Amsterdam, en staat dan ook in het lijstje Yin Yoga in Amsterdam. De school biedt online diverse gratis yoga lessen aan. Je moet je even aanmelden op de website, en daarna krijg je toegang.

  • In deze les neemt Skadi van Paaasschen je in 27 minuten mee door een rustige Yin les.
  • Mag het wel wat langer duren? In deze video geeft Anita Smith een rustige yin les van 51 minuten, gericht op het openen van het hart gebied.

Lees ook: Een week in een stilte-retraite: mijn ervaring

Bewaar dit artikel op Pinterest:

0 likes

Your email address will not be published.