Gran Canaria als digital nomad bestemming

Digital nomad

Gran Canaria als digital nomad bestemming

28 oktober 2021

Tags: , , ,

Op zoek naar fijne Digital Nomad bestemmingen binnen Europa, kwam ik Gran Canaria tegen. Een eiland waar de zon vrijwel altijd schijnt, het leven goed betaalbaar is, de wifi snel én een heuse Digital Nomad-scene zit! En dan heb ik het nog niet eens over de mooie omgeving en het (heerlijke Spaanse) eten gehad. In dit blog vertel je ik je meer over Gran Canaria als Digital Nomad bestemming!

Lees ook: 6x de beste digital nomad bestemmingen binnen Europa

Gran Canaria

Gran Canaria is één van de Canarische Eilanden van Spanje. Het is na Tenerife en Fuerteventura het grootste eiland, ongeveer net zo groot als de provincie Utrecht. Ondanks dit formaat zijn de verschillen op het eiland groot. Zo heb je het groene noorden, zonovergoten zuiden, wilde westen en een constante wind in het oosten – wat het dé Europese hotspot voor windsurfers maakt. Verder beschikt Gran Canaria over 128 (!) heerlijke stranden. Voor ieder wat wils dus! Enne, vanaf Schiphol vlieg je er in 04:40 uur naartoe.

Altijd zonnig

Als je een zonaanbidder bent is Gran Canaria altijd een goed idee. Het ligt namelijk in de Atlantische Oceaan, voor de kust van Marokko. En dankzij deze zuidelijke ligging zijn de dagen er lang, warm en zonnig, zowel in de winter als de zomer! In de winter wordt het er niet kouder dan 15 graden, en in de zomer ligt het gemiddelde rond de 30. Daarnaast valt er heel weinig regen, gemiddeld maar drie dagen per jaar. Perfect, als je het mij vraagt!

Gran Canaria als digital nomad bestemming

Foto: Unsplash

Gran Canaria als Digital Nomad bestemming

Een vakantie Gran Canaria staat dus garant voor zon, zee en strand. Combineer dat met snelle wifi, een klein tijdsverschil en lage kosten voor levensonderhoud, en het is de ideale bestemming voor een workation! ’s Ochtends werken en ’s middags het strand op. Of juist andersom: als de lokale bevolking een siësta houdt klap jij je laptop open. ’s Avonds sluit je de dag af met het bekijken van de zonsondergang boven de Atlantische Oceaan. Klinkt niet verkeerd toch?

Internet op Gran Canaria

Internet is de belangrijkste voorwaarde voor een Digital Nomad bestemming, want zonder kun je je werk niet doen. Gelukkig is internet helemaal geen probleem op Gran Canaria. Zeker in Las Palmas vind je veel coworking spaces en koffietentjes met goedwerkende wifi. Vergeet ook niet dat je binnen Europa je mobiele bel -en internetbundel kunt gebruiken. Dus mocht de wifi ergens even niet goed werken, dan kun je gewoon een persoonlijke hotspot aanzetten en verder werken.

Lees ook: Tips om te besparen op je mobiele telefoonabonnement

Tijdsverschil op de Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden valt tijdens de wintertijd in tijdzone UTC +0, en in de zomertijd UTC +1. Het is het er dus 1 uur vroeger dan in Nederland. Dat vind ik ideaal, want daardoor loop je daar net iets op voor. Je kunt alvast aan het werk als mensen in Nederland zich nog klaarmaken voor werk, en krijgt daardoor veel gedaan aangezien je niet afgeleid wordt door nieuwe mailtjes of verzoeken. Daarnaast betekent het ook dat je geen last hebt van een jetlag!

Lage kosten

Een ander voordeel van Gran Canaria is dat het leven er voor Europese begrippen goedkoop is. De prijzen liggen er in ieder geval een stuk lager dan in Nederland. Natuurlijk is dat wel een beetje afhankelijk van het gebied en welk seizoen je er bent. Daarnaast kun je er voordelig winkelen. Want ondanks dat Gran Canaria onderdeel is van Spanje, hanteert het eiland haar eigen belastingtarieven en dus ook een eigen btw tarief op producten en diensten. Hierdoor zijn vooral kleding, schoenen, parfum en cosmetica een stuk voordeliger geprijsd dan in Nederland!

Bezienswaardigheden op Gran Canaria

Een workation is niet voor niks een samenvoeging van werk en vakantie, dus er is ook tijd voor ontspanning! Gelukkig is er op Gran Canaria genoeg te doen. Of je nou wilt surfen, de top van Roque Nublo beklimmen, naar de stranden in het zuiden, of het frisse groen in het noorden opzoeken. Daarnaast zijn er voldoende leuke winkels om te winkelen en goede restaurants. De veelzijdigheid van het eiland zorgt ervoor dat je elke keer weer wat nieuws kunt ontdekken!

Wat denk jij van een Gran Canaria workation? Ik zie het wel zitten! Meer tips voor Spanje? Lees dan ook:

Dit artikel bevat een samenwerking.

1 likes

Your email address will not be published.