add_action( 'wp', 'bbloomer_remove_sidebar_product_pages' ); function bbloomer_remove_sidebar_product_pages() { if ( is_product() ) { remove_action( 'woocommerce_sidebar', 'woocommerce_get_sidebar', 10 ); } }

6x een cursus via Instagram om jezelf te ontwikkelen

Mindset

7 aanraders voor een cursus via Instagram

15 maart 2019

Tags: ,

Een cursus via Instagram? Ja, it’s a thing. Charlotte van ’t Wout bedacht dit concept bijna een jaar geleden. Ze had zelf geen zin om lange video’s op e-learningplatforms te kijken, en besloot dat er geen betere, snellere en efficiëntere manier is dan om tips en tricks middels een cursus via Instagram te delen. En wat had ze daar gelijk in, zeg! Het is een super fijne en gemakkelijke manier om nieuwe informatie tot je te nemen. Inmiddels hebben heel veel ondernemers haar voorbeeld gevolgd en zijn er over de meest uiteenlopende onderwerpen Instagram-cursussen te volgen. Ik heb er inmiddels al vijf gedaan (altijd blijven leren), en volg er momenteel nóg twee. Daarom in dit artikel mijn aanraders voor goede cursussen via Instagram.

Lees ook: Hoe begin je met zelfontwikkeling? Mijn ervaring & tips

Hoe werkt een cursus via Instagram?

Over het algemeen werkt een cursus via Instagram als volgt. Je koopt een kaartje, gaat naar het account van de desbetreffende cursus en stuurt een volgverzoek. Als je bent toegelaten, vind je op de feed een aantal updates met info over hoe de cursus werkt en wat je wanneer kunt verwachten. Gemiddeld duurt een insta-cursus tussen de vijf en tien dagen. Alle lesstof wordt elke dag via foto’s en video’s op Insta Story gezet. Alle Stories worden als highlight geplaatst en je hebt een maand toegang tot het account, dus je hoeft niet per se te beginnen op de dag dat de cursus start.

Cursus via Instagram aanraders

Insta-cursus over beleggen

Benieuwd naar beleggen? Onlangs volgde ik de Instagram cursus #workthatmoney, over beleggen. Deze wordt gegeven door Puck, die met FIRE For Women een platform heeft opgezet waarmee ze vrouwen helpt financieel onafhankelijk te worden, door haar ervaring en kennis te delen rondom beleggen en investeren in vastgoed. In de cursus loodst ze je in 5 weken door het beleggings landschap heen. Je leert waarom, waar, waarin en hoeveel je kunt beleggen. Hierna heb je voldoende zelfvertrouwen om actief aan de slag te gaan met je geld, het heft in eigen handen te nemen wat betreft jouw financiële toekomst en met een gerust hart te gaan beleggen.⁠ En dat klopt, want ik kan trots zeggen dat ik inmiddels ben begonnen met beleggen!

Lees ook: Beginnen met beleggen: zo deed ik dat en kun jij het ook doen

Insta-cursus over Productiviteit

De cursus #productiviteitonfleek is opgezet door Charlotte van ’t Wout. Ik volgde haar al ver voordat ze het hele cursus via Instagram concept bedacht, omdat ik haar erg inspirerend vond en ze via Instagram veel tips gaf over productief werken. Daarom heb ik geen seconde getwijfeld om een kaartje voor deze cursus te kopen en maakte ze al m’n verwachtingen waar. Tegenwoordig is de prijs wat hoger, je betaalt nu €249 incl. BTW voor een cursus over focussen, efficiënter werken en productief zijn. Je krijgt er een e-book met alle lesstof bij en een Q&A met Charlotte.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Charlotte van ’t Wout (@celinecharlotte) op

Insta-cursus: Tarieven bepalen

#Worthit is een andere cursus van Charlotte van ’t Wout en gaat over het bepalen van je uurtarief. Ze legt onder andere uit hoe zij haar prijzen bepaalt, geeft je een methode om dat zelf ook te doen, deelt een strategie van 8 punten waarop je concurreert, en geeft nog veel meer super bruikbare tips. De cursus is geschikt voor zowel beginnende ondernemers die geen idee hebben wat ze moeten vragen, als ondernemers die twijfelen of hun prijzen nog wel passen. Ik had mijn geldzaken al prima op orde, maar heb hier nog zoveel van geleerd!

Je betaalt €149 inclusief BTW voor een 5-daagse cursus, een e-book met alle lesstof, en Charlotte geeft één keer een live Q&A van 1 uur.

Lees ook: Zo verdien ik mijn geld als Digital Nomad

Insta-cursus: Online impact maken

De Insta Impact Training helpt je om Instagram succesvol in te zetten voor je bedrijf. Je gaat aan de slag met het ontdekken van jouw ‘why’. Persoonlijke ontwikkeling staat hierbij centraal, want als jij weet wie je bent en wat je drijft kun je vanuit die kracht nog meer mensen inspireren en bereiken. Iets waar ik zelf ook enorm in geloof. Vanuit daar krijg je veel tips over hoe dat je op Instagram kunt delen en daardoor zal groeien. De cursus is heel praktisch ingericht: naast alle informatie die dagelijks via Insta Story wordt gedeeld, krijg je er een enorm e-book (100 pagina’s!) bij met alle tips, informatie en opdrachten uit de cursus. De cursus duurt tien werkdagen en kost €27.

Insta-cursus: Mediteren

Nicoline Smalbraak is mindfulness trainer en biedt twee meditatie cursussen via Instagram aan. Tijdens #attitudeofgrattitude leer je alles over dankbaarheid. Als je dankbaarheid oefent, dan word je vanzelf beter in het zien van de overvloed in jouw eigen leven. Ineens ben jij even goed als anderen, ineens heb je ‘genoeg’. Tijdens deze 7-daagse training geeft Nicoline elke ochtend een live meditatie, die je tot 24 uur later terug kunt kijken. Daarnaast deelt ze via Insta Stories er elke dag lesstof over het thema van de dag online. De cursus kost €37 en je kunt de meditaties later downloaden zodat je ze kunt blijven gebruiken.

In de Instagram cursus #givemeINSTApeace leer je op de plek waar je waarschijnlijk de meeste afleiding ervaart, hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Aandacht is het begin van zelfkennis, geluk, emotionele intelligentie, en focus. En dat train je met meditaties en andere aandachtsoefeningen. Nicoline geeft tien dagen lang elke ochtend een meditatie die je helpt om je aandacht langer vast te houden, en daarnaast krijg je elke dag praktische oefeningen om in je dagelijkse leven toe te passen. Deze cursus kost €49, inclusief e-book waarin je alle tips & insights kunt teruglezen, en ook hierbij kun je de meditaties later downloaden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Agnès – Digital Nomad (@agnes.onthemove) op

Lees ook: 7x gratis online yin yoga lessen

Insta-cursus: Onderhandelen

De cursus Succesvol Onderhandelen is opgezet door Merel van der Wouden. Zij coacht vrouwen om zelfverzekerd en succesvol te onderhandelen over hun salaris of tarief, en doe dat nu ook middels een Instagram-cursus. Verwacht opdrachten als: onderzoek je marktwaarde, wat zijn je industrie normen, welke onderhandel stijl zet je in en welke denk je dat jouw wederpartij inzet, welke win-win situaties kun jij bedenken, etc. Ik heb ‘m zelf niet gevolgd omdat ik op dit moment niet met mijn tarieven struggle, maar doordat ik Merel al een aardige tijd op Instagram volg weet ik zeker dat hij heel waardevol is! Je betaalt €69 voor een 5-daagse cursus.

Lees ook: Het leven van digital nomad Merel van der Wouden

Ga jij naar aanleiding van dit artikel aan een van deze Instagram-cursussen meedoen? Laat dat mij en de cursus-gever dan even weten, bij de meeste mag ik dan namelijk ook nog een keer meedoen.:-)

Bonus: 30 tips voor je eigen Instagram-cursus

Wil jij zelf een cursus via Instagram maken? Het e-book ’30 tips voor je Instagram-cursus’ van Suzanne van Duijn bevat al haar kennis, ervaring, fuck-ups en tips over Instagram-cursussen. Al 100 mensen volgden haar eigen Digital Nomad Instagram Course en ze volgde zelf Instagram-cursussen bij Charlotte van ’t Wout, Merel van der Wouden en Marit Smit. Dus wil jij ook geld verdienen met een cursus via Instagram? Dan is dit e-book zeker wat voor jou! Kosten: €15,95.

8 likes

Your email address will not be published.